Tik pilnamečiams skirtame turinyje „Youtube“ kūrėjas pasigamino savadarbį ginklą ir, iššovus jam, nuo smūgio nukrito ant žemės. Visa tai nufilmavęs ir paviešinęs V. Grincevičius tikina žinojęs, kad ginklas iššaus, o jo nugriuvimas tebuvo vaidyba.

Nepaisant to, dalis internautų susirūpino, kad toks vaizdo įrašas gali būti pavojingas ne tik pačiam autoriui, bet ir žiūrovams, kuriems tokiu turiniu gali būti padaryta neigiama įtaka. Pats V. Grincevičius dar vaizdo įrašo pradžioje perspėja, kad žiūrovai to nebandytų pakartoti savo namuose. Be to, „youtuberis“ pažymi, kad visas Whydoto kanalas skirtas N-18 auditorijai.

2018 m. spalio mėnesį paskelbtas vaizdo įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei milijoną kartų. Vėl aktualus jis tapo po to, kai britų dienraštis „Daily Mail“ išspausdino publikaciją, kurioje minimas Lietuvos „Youtube“ žvaigždės vardas.

Tiesa, tokio populiarumo sulaukęs vaizdo įrašas Vaidoto istorijoje – ne vienintelis. Net penki videokūriniai yra peržengę milijono peržiūrų ribą. Pats populiariausias Whydoto kanalo įrašas, pavadinimu „Kaimo palicija 3“, buvo kurtas kartu su komiku Mantu Katleriu – jis peržiūrėtas 2,7 mln. kartų.

„Esu pašalinęs vieną vaizdo įrašą, kuris turėjo apie 40 mln. peržiūrų, t.y. „Šėtone, prašau“, – skandalingą dainą prisiminė pašnekovas. Būtent dėl jos 2016 m. vaizdo įrašų kūrėjui teko varstyti teismų duris – esą toks turinys skatino neapykantą ir smurtą prieš vaikus. Galiausiai Vaidotas kartu su kolegomis buvo išteisintas.

„Nesigailiu, kad pašalinau. Ateityje sukursiu kokybiškesnio turinio. Tiesą sakant, ten blogai sudainavau, balsas buvo lievas, gitara prasta“, – teigė V. Grincevičius.

Whydoto kanalas startavo 2013 m. ir yra laikomas populiariausiu lietuvišką turinį kuriančiu „Youtube“ kanalu Lietuvoje. Naujų vaizdo įrašų kaskart laukia 325 tūkst. prenumeratorių.

Tiesa, šiuo klausimu Vaidotas kuklinasi: „Gali būti, kad esu pirmas. Nesureikšminu to“. Panašiai jis jaučiasi ir sulaukęs užsienio žiniasklaidos dėmesio. „Net nežinau, ką galiu pasakyti apie „Daily Mail“, man tai nelabai rūpi. Neseku tokių dalykų. Pamatau tik tada, jeigu kiti mane prie tokio turinio pažymi instagrame ar feisbuke“, – Delfi pasakoja Vaidotas.

„Man juokingiau, kai save pamatau „Reddit“ – jis mane buvo nustebinęs jau prieš metus, kai šis vaizdo įrašas su ginklu tik buvo įkeltas ir ėmė plisti. O „Daily“ ar kiti portalai... Man nelabai patinka jų auditorija. Man patinka, kai mano žiūrovai komentuoja man, o ne naujienų portaluose. Tai ne mano auditorija, todėl ir nelabai tuo domiuosi. Net nelendu ten“, – priduria jis.

Pasiteiravus, kokie pokyčiai pastebėti jo kanale po minėto vaizdo įrašo aptarimo užsienio portale, pašnekovas patikino, kad peržiūros pakito minimaliai, o iš tokio pobūdžio turinio jis pinigų neuždirba.

Whydoto vaizdo įrašo stopkadras

„Pas mane sekėjų skaičius dabar nuolat kyla. Šitas dalykas atnešė maždaug 50 tūkst. naujų peržiūrų. Įprastai, įkeldamas vaizdo įrašą, aš surenku apie 300 tūkst. per dieną. Gerai tik tiek, kad ta nauja auditorija atėjo iš užsienio. Tiesa, tiek šis, tiek kiti edgy content (aštraus turinio – Delfi) įrašai, kuriuose, pavyzdžiui, rodau, kaip pasigaminti ginklą ar vyksta įvairūs sprogimai, piniginės naudos neatneša. Išeina taip, kad tai kuriu savo malonumui, nes „Youtube“ nuo tokių vaizdo įrašų nuima reklamą“, – pasakoja Whydotas.

Lietuvio kanalas pritaikytas ne tik tautiečiams, bet ir užsienio rinkai, kadangi daugelis vaizdo įrašų yra talpinami su angliškais subtitrais.

„Nutiko taip, kad mano kanalą ėmė žiūrėti kanadiečiai – vienas iš jų man parašė, kad stebi mano vaizdo įrašus, tik, deja, nieko nesupranta. Taip viskas ir prasidėjo. Gimė idėja, kad reikia prie vaizdo įrašų pridėti ir titrus. O šiaip užsieniečiai mano videoturinį žiūri nedaug – tik 12 proc. – ir čia su visais lietuvių emigrantais. Likę 88 proc. yra Lietuvos auditorija“, – pastebi pašnekovas.

Šiuo metu Whydoto kanale – 81 vaizdo įrašas. Vertindamas savo kūrybą V. Grincevičius yra savikritiškas.

„Whydoto kanale iš viso dirbame keturiese. Mes daug į tai investuojame. Bandome žiūrovams pateikti viską gražiau, kokybiškiau. Aišku, „Kaimiečio dirbtuvėse“ nėra ten viskas labai gražu, kamera – už tūkstantį eurų. Nežinau, kodėl sukūriau šį personažą. Matyt, kad peržiūras rinktų ir kanalas generuotų pinigus“, – neslepia Vaidotas.

Vaizdo įrašų serija, pavadinimu „Kaimiečio dirbtuvės“, šiuo metu Whydoto kanale generuoja bene daugiausiai peržiūrų – tai vienas sėkmingiausių jo kuriamų personažų, kuris, pasak pašnekovo, gyvuos tol, kol jį mėgs žiūrovai.

„Aš jau septynerius metus pragyvenu iš „Youtube“. Pasisekė“, – šypteli jis.

Whydoto vaizdo įrašo stopkadras

Dirbtuvėse savadarbius daiktus, pavyzdžiui, šuns būdą, liepsnosvaidį ar elektrinį paspirtuką, montuojantis Vaidotas sako, kad jis yra nagingas iš prigimties, o jei ko nors nežino – gelbsti tas pats „Youtube“.

„Esu nagingas, žinoma, jei labiau pasistengčiau, galėčiau sukurti viską daug gražiau. Bet neturiu tam daug laiko, todėl tiesiog sugalvoju, kad reikia pasidaryti, pavyzdžiui, paspirtuką, pasidomiu, ko tam reikia ir jau žinau, kaip jis turi važiuoti. Manau, kad tai gali padaryti kiekvienas, tiesiog reikia ieškoti informacijos“, – Delfi sako V. Grincevičius.

Pasiteiravus, ar dėl kartais pavojingų situacijų jis nebijo susižeisti, Vaidotas prisiminė užsienio žiniasklaidą sudominusį vaizdo įrašą su ginklu ir patikino, kad jam tokia veikla – ne naujiena.

„Aš žinojau, kad jis sprogs rankoje, dėl to ir padariau tokį tvirtą kotą, jog ta bomba stovėtų toliau nuo mano rankos. Aš vaidinau, kai kritau ant žemės, nes jau iš anksčiau mačiau, kad tuoj sprogs, matėsi maža ugnelė. Tada ir supratau, kad jau viskas, jog dabar tai duos. Bet žinojau, kad viskas baigsis gerai. Esu per daug kartų tai daręs, kad būtų kitaip“, – įsitikinęs videokūrėjas.

Paklausus, kaip jo dviprasmiškai internete vertinamą veiklą priima tėvai, 26-erių vaikinas patikino, kad jie jau seniai priprato prie jo dirbtuvių.

„Jie palaiko mane ir jiems nėra baisu“, – sako jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)