Vidas neslepia, kad suprasti, kas iš tiesų įvyko po didesnio jo koncerto ar apdovanojimų jam reikia bent kelių dienų.

„Labai džiugu dėl to. Pradžioje aš to tikrai nejaučiu. Giminaičiai po didesnio įvykio, koncerto „Žalgirio“ arenoje ar, kaip šiuo atveju, M.A.M.A klausė manęs, ar aš suprantu kas įvyko ir kodėl aš nesidžiaugiu. Kas įvyko suprantu pamatęs fotografijas, videomedžiagą, atsiliepimus. Po M.A.M.A apdovanojimų pirmiausiai džiaugiuosi tuo, kad buvo pastebėtas mūsų darbas ir įdirbis. Tai nebuvo staigus šuolis. Tai buvo kruvinas šešerių metų darbas. <...> Tai buvo dėlionės, detalės, kurios sausio 31-osios vakarą išsiskleidė. Dėl to labai smagu, nors tu tai darai ne dėl apdovanojimų“, – kalbėjo V. Bareikis.

Vidas Bareikis

„Man muzika yra mano dienoraštis, mano gyvenimas. Kiekviename etape tu gali dainuoti apie skausmą, meilę ir t.t. Bet kai tu gauni tą paglostymą, jis vis tiek labai svarbus. Kiekvienas žmogus gyvenime siekia meilės. Tačiau aš lygiai taip pat į tai žiūriu su sveiku požiūriu. Jau kitą rytą žinau, kad jau viskas. Visi mano hitai jau istorija, todėl reikia dirbti toliau“, – pridūrė jis.

Muzikantas tikina, kad net ir sulaukęs profesionalų įvertinimo nežada sudėti ginklų. Lietuviškame šou versle esanti natūrali konkurencija jam neleidžia atsipalaiduoti ir užmigti ant laurų.

„Kai pamatau kokį nors kolegą, kuris sukuria kažką labai inspiruojančio, imu galvoti, velnias, kaip jis čia padarė. Noriu tai išsiaiškinti ir tai padaryti pats. Man atrodo, kad tai yra labai sveikintina. Ta konkurencija gimdo tik kokybę ir gimdo mūsų visą bendrą lygį. Manau, kad buvo žmonių, kuriems nepatiko tie mano laimėjimai, tikiu, kad buvo manančių, jog buvo vertesnių už mane. Visiems nepatiksi ir nereikia stengtis to siekti. Tiesa, manau, kad yra net ir draugiškas nusitaikymas į mane. Tikiu, kad yra tų, kurie taikosi į „šiltą vietelę“. Tačiau, kaip jau sakiau M.A.M.A scenoje, aš nesu už konkurenciją, esu už bendrus darbus, tvarumą, statymą“, – pasakojo atlikėjas.

M.A.M.A raudonuoju kilimu V. Bareikis žengė kartu su savo sūnumi Adu. Muzikanto atžala kartu su juo pasirodė ir scenoje.

„Adas yra vienas tų vaikų, kurių genuose tai užkoduota. Bent jau jo atsiradimas scenoje. Taip yra dėl to, kad jo mama apšildė Bjork Vingio parke būdama 8-ame nėštumo mėnesyje. Jau tada jis visas skambėjo muzikoje. Tuomet prasidėjo teatras, mano studijos Maskvoje, o Adas visada buvo šalia. Jis turi Dievo dovanų: turi labai gerą klausą, muzika jam pasiduoda. Adas mokosi penktoje klasėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje. Jis tikrai turi talentų. Beje, jis turi ir kitų aistrų. Jis labai judrus vaikas. Lygiai tiek pat, kiek myli muziką, jis myli judėjimą, todėl užsiiminėja karate, parkūru, tad kartais sunku tai derinti <...>. O kaip bus su scena aš net neįsivaizduoju. Sakau, kad jis pats turi atsakyti, kas jam kelia didžiausią aistrą, o aš jam visomis keturiomis padėsiu gauti visus reikiamus įrankius“, – sako berniuko tėtis.

Vidas Bareikis

Į sceną lipti kartu su sūnumi Vidui buvo geriausia dovana. Pasiteiravus, ar jis nebijo, kad vaikas, pasirinkęs siekti karjeros šou pasaulyje susidurs su viešumu ir jo kaina, atlikėjas tiki, kad kiekviename kelyje yra savų pliusų ir minusų.

„Yra veiksmai ir atoveiksmiai. Tu turi suprasti tam tikras taisykles. Aš irgi esu toks, kuris daug bendrauja su žmonėmis, dalinu parašus, susitinku po koncertų. Šią vasarą viename festivalyje leptelėjau, kad po pasirodymo nusifotografuosiu su visais norinčiais. Išėjus pamačiau, kad stovi virš 300 žmonių. Taip atstovėjau dar pusantros valandos po koncerto. Tada supranti, kad to kartoti nebegali. Su viešumu yra lygiai tas pats. Adas tikrai supranta, kur auga. Jis mato. Jam teko patirti ir nuobodžių momentų, kai tenka laukti tėčio, kuris fotografuojasi su kitais vaikais“, – neslepia pašnekovas.

Jokia paslaptis, kad pastaruoju metu V. Bareikis papildomo dėmesio sulaukia ir dėl savo asmeninio gyvenimo pokyčių. Jau kuris laikas šou pasaulio užkulisiuose kalbama apie jo ir Indrės Stonkuvienės santykius. Šiuo metu tai, ko gero, labiausiai aptarinėjama pora. Tačiau plačiai kalbėti apie naujus santykius Vidas eteryje nepanoro.

„Per daug leistis į šią temą aš išvis nenorėčiau. Pirmiausia dėl to, kad daugelis žmonių mūsų skyrybų temą, naujų pažinčių temą eskaluoja tarsi tai būtų bim-bam. Kartais nesusimąstoma, kad tai liečia žmones, kurie supa mane. Tai liečia mano sūnų, mano tėvus, mano giminaičius, mano visą aplinką. Galų gale mano vidinius jausmus, kurie kiekvieną kartą šią temą bekrapštant, užsikabina. Šią temą norisi, kiek įmanoma, pasilikti sau. Dėl to aš šia tema neturiu jokių komentarų. O, kad žmonės šneka... Visada tokios temos buvo įdomesnės negu kažkas kito“, – pastebi Vidas.

Pokalbyje buvo svarstyta, kad galbūt visuomenę Indrės ir Vido santykiai taip stipriai domina todėl, kad jiedu slapstosi, nutylėdami apie savo romantišką draugystę – gal, jei jie būtų garsiai prabilę apie atrastą bendrą laimę, nemalonaus dėmesio būtų pavykę išvengti?

„Aš bent jau taip jaučiu, jog šis etapas, santykių prasme, yra pereinamasis etapas. O tame pereinamajame laikotarpyje kalbėti apie sėkmę, perspektyvas yra labai anksti. <...> Kai bus naujienos ar pozicija, tai tikrai yra galimybė, kad jūs pirmieji apie tai sužinosite, gal bus kita karšta naujiena. O kol kas dabar yra tas etapas, kai rankiojiesi savo gyvenimą, nes 10 metų, praleistų su žmogumi, yra didelis laikotarpis. Nėra viskas taip paprasta, kaip daug kam atrodo, arba nėra viskas taip vienareikšmiška, kaip daug kam atrodo“, – teigė jis.

Pokalbyje V. Bareikis taip pat papasakojo apie įspūdingą koncertinę veiklą. Atlikėjas pranešė apie artimiausius 7 koncertus, kuriuose su savo gerbėjais siautulingai atšvęs savo gimtadienį.

Artimiausias tikslas – aplankyti klausytojus skirtinguose Lietuvos kampeliuose ir pasidalinti su jais savo gimtadienio tortu: jau kovo 21 d. prasidės V. Bareikio koncertinis turas, kurio pavadinimas – „Gimtadienis Ežero dugne“.

Septyni turo koncertai išsiskirs savo šventine atmosfera, energija, tik šiam atlikėjui būdingu artimu bendravimu su publika ir, žinoma, gera nuotaika, kuri yra Vido vizitinė kortelė.

Koncertinę programą jis ruošia atsakingai, užsimena, kad bus galima išgirsti ne tik originalią ankstyvąją kūrybą, bet ir didžiuosius naujus hitus, tokius kaip „Ežero dugne“ ar „Pažiūrėk į mane, Mama“.

„Labai pasiilgau tokio pobūdžio koncertų. Nors jie sąlyginai mažesni, tačiau nekantrauju susitikti su savo publika ir apibėgti juos visus, pabendrauti akis į akį, pasikeisti gera energija“, – kalbėjo Vidas.

Turo „Gimtadienis Ežero dugne“ koncertai vyks: kovo 21 d. Plungės kultūros centre, 25 d. – Alytaus kultūros ir komunikacijos centre, 28 d. – Mažeikių kultūros centre, balandžio 1 d. – Panevėžio bendruomenių rūmuose, balandžio 3 d. – Palangos koncertų salėje, balandžio 23 d. – Jonavos kultūros centre, gegužės 1 d. – Šiaulių koncertų salėje „Saulė“.

„Ežero Dugne“ šou akimirkos – trumpame filmuke:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)