„Jauna karta klauso kitaip, kitomis ausimis, jie kitaip supranta muziką, todėl man įdomi jų nuomonė. Įdomu, ką jie mokykloje klauso, nes tam, kad eksperimentuotum su muzika, aš manau, reikia domėtis tuo, kas klausoma. Nebūtinai tą, kas tau patinka, o žinoti ir tai, kas kitiems įdomu. Ir galiausiai visa tai sujungti“, – sako reperis.

Pasak Pusho, jaunoji karta turi kur kas mažiau kompleksų – pavyzdžiui, dauguma jaunuolių neturi scenos ar kamerų baimės. Nepaisant to, muzikos kūrėjas jiems pažėrė ir kartesnių žodžių.

„Dabartinė hiphopo kultūra šaržuojasi“, – tikina jis.

„Pati hiphopo kultūra evoliucionuoja jau seniai, nuo 1990-ųjų. <...> Evoliucija vyksta visada, muzika nestovi vietoje. Tai man vertinti sunku. Matau tik tiek, kad muzika keičiasi, tai yra gerai. Gal ne visada ta muzika turi tą išliekamąją vertę. Atrodo, kad dabar yra toks stilius, kur lyrika nėra svarbi. Pagal senąją mokyklą, technika, pavyzdžiui, kvėpavimas ir poezija – yra du svarbiausi dalykai. Be šių dalykų net nelįsk į šitą daržą. Dabar jau yra taip, kad technika nėra svarbi, eilės irgi nesvarbios, bet svarbus įvaizdis, svarbus skambesys, muzika“, – pastebi pašnekovas.

Klausydamas jaunųjų reperių atliekamą muziką Pushas pasigenda įdėto didesnio darbo.

„Man norėtųsi, kad atlikėjai įdėtų daugiau dūšios, ilgiau pasėdėtų prie tekstukų, technikos, jog žinotų, kaip reikia kvėpuoti, kaip dėlioti žodžius“, – sako jis.

„Viena populiariausių grupių, kuri buvo nominuota prie geriausių hiphopo atlikėjų <...> visą koncertą atliko pagal fonogramą. Jaunimas šėlo. Bet tai greito vartojimo muzika. Muzikiniu išsivystimu jie yra kaušai. Net Emilis pastebėjo, kad jie pasirodė pagal fonogramą. Fonogramą pateisinu popmuzikoje, kur atlikėjai bėgioja, šoka ir kur dažnai svarbu pats įvaizdis, bet repe žodžiai yra labai svarbūs. Žodžiai turi būti tikri, jie turi eiti iš tavo dūšios, plaučių. Kiek tu sugebi patempti repo – tiek esi kietas reperis. Jeigu jau einame prie tokių dalykų, man tai nepatinka. Mano manymu, tokiu būdu vyksta šio stiliaus degradacija. <...> Jeigu tu repuoji – atlik tai gyvai“, – pabrėžė jis.

Andrius taip pat pridūrė, kad greitai išpopuliarėti nėra sunku – žymiai sunkiau yra išlaikyti klausytojų dėmesį ilgus metus.

„Iššaut pradžioje labai lengva, gali porą metų pavaizduoti, kokia tu didelė žvaigždė. Bet po penkiolikos metų aš pažiūrėsiu, ar tu iššovei naujų kūrinių, ar jie aktualūs, ar jie klausomi, ar turi išliekamąją vertę. O ne su kaseku pabėgioti ant scenos ir pagal fonuškę pagroti gabalus. Kokios čia vertybės? Tokios grupės ateina ir išeina. Per savo 20-imt metų trunkančią karjerą aš mačiau tokių grupių. Jos ateina ir išeina. Next. Sekantis. O norėtųsi, kad jos išliktų“, – tikina reperis.

Visas interviu su Pushu – vaizdo įraše.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)