Pirmadienį atverstoje byloje fotografas Ričardas Pinikas ir medikas Aivaras Miltenis kaltinami fizinio skausmo sukėlimu, neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis bei poveikiu liudytojui. A. Miltelis dar kaltinamas ir merginos išžaginimu.

Abu kaltinamieji nesutinka su pateiktais kaltinimais. Anksčiau drąsiai savo versiją pateikęs ir merginos artimųjų atsiprašinėjęs R. Pinikas teisme dabar nebuvo kalbus. Tik pakartojo, kad jis nesutinka su pateiktu kaltinimu.

A. Miltenis į teismo posėdį atėjo paskutinę minutę. Jis taip pat buvo nekalbus.

Dovilė šeimai atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas siekė, kad bent vienas vyrų būtų teisiamas ir dėl nužudymo, tačiau prokuratūra teismui pateikė kitokius įtarimus.

„Teismo prašome pakeisti kaltinamųjų nusikalstamų veikų kvalifikavimą“, – sako G. Černiauskas.

Advokatas siekia, kad byloje būtų nagrinėjama ir merginos nužudymas ar privedimas prie savižudybės bei prekyba žmonėmis. Anot advokato, tik taip galima atsakyti į visus klausimus šioje byloje.

Taip pat pateiktas 2050,44 eurų turtinės žalos atlyginimas. Neturtinės žalos prašyme nurodoma 200 tūkst. eurų.

Teisme atsidūrusioje byloje valstybinį kaltinimą palaiko jau ne ikiteisminio tyrimo metu dalyvavęs prokuroras Arūnas Saunorius, o jo kolegė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė. Ji ir kaltinamųjų advokatai teismo prašo uždarų teismo posėdžių. G. Černiauskas nesutinka, kad merginos žūties aplinkybės būtų nagrinėjamos už uždarų durų.


Teismas tenkino prokurorės prašymą ir paaiškino, kad kalbama ne tik apie lytinius santykius, bet ir sveikatos būklę, o mamos leidimas kalbėti viešai apie dukterį, yra per mažas pagrindas. Nutartis neskundžiama, tad advokatas pareiškė nušalinimą teismui, esą tokiu sprendimu teismas nepaiso artimųjų, o atsižvelgia į kaltinamuosius, kurie teisiamųjų suole praranda tam tikras privilegijas.

DELFI primena, kad 2018 metų lapkričio 20 d. policija gavo pranešimą, kad 19 val. 35 min. prie viešbučio „Amberton Klaipėda“ rasta negyva mergina. Policijai paskambinęs žmogus nurodė, kad mergina iškrito iš 14-to aukšto balkono. Bylos duomenimis, apie jos žūtį pranešė fotografas R. Pinikas. Iš pradžių tyrimas buvo pradėtas dėl savižudybės, tačiau žiniasklaidai ėmus domėtis eiga, nelaimę imta tirti dėl galimo nužudymo ar privedimo prie savižudybės.

Dovilės artimieji buvo šokiruoti, kai sužinojo apie tragediją, mat iš Milano į Vilnių mergina atvyko dalyvauti Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme. Po kelių dienų Dovilė turėjo vėl skristi į Milaną.

Vakarėlyje po J. Statkevičiaus pristatymo dalyvavusi mergina, anot jos draugių, joms pasirodė apsvaigusi, tačiau nė viena nesulaikė merginos nuo kelionės į Klaipėdą. Merginos teigė, kad Dovilę išsivežė R. Pinikas. Vyras ją apgyvendino „Amberton Klaipėda“ viešbutyje, kur įvyko tragedija.

Tyrime padarytas klaidas įvardijęs žuvusios merginos šeimai atstovaujantis advokatas G. Černiauskas patikino, kad viešbučio kambarį sutvarkyti leidę tyrėjai surinko ne visus reikalingus įkalčius. Taip pat advokatas siekė patraukti baudžiamojon atsakomybėm ir R. Piniką, ir A. Miltenį dėl merginos nužudymo ar privedimo prie savižudybės. Be to, advokatas teigė, kad apsvaiginta mergina vyrai naudojosi prieš jos valią ir veikė kaip prekiautojai žmonėmis.

Artimieji pirmuose interviu DELFI sakė, kad jie siekia tiesos, kad ir kokia skaudi ji būtų, kad Dovilės žūtis nebūtų beprasmiška ir nuo baisios tragedijos apsaugotų kitas merginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)