DELFI kalbinta astrologė Lolita Žukienė pastebi, kad skyrybų bumą 2019 metais buvo galima nuspėti.

„Planetų išsidėstymas praeitais metais tapo tarpusavio santykiams savotišku egzaminu. Buvo tikrinamas jų tvarumas, turėjo ryškėti nuslėptos žinios, stiprėjo asmeninės laisvės siekiai. Bendros astrologinės tendencijos, ypač jei jas dar sustiprino asmeniniai žmonių rodikliai, išryškino karjeros, pripažinimo, garbės ir šlovės, asmeninės laisvės siekius. O teikiant karjerai pirmenybę, neretai buvo aukojama šeima ir jos interesai. Taip pat stiprėjo savo tiesų įrodinėjimas, užsispyrimas. Nusileidęs mazgas Ožiaragio ženkle stiprino kategorišką požiūrį: svarbiau buvo būti teisiu negu laimingu“, – sako moteris.

Astrologė taip pat papasakojo, kas išryškino problemas porose.

„Problemas išryškino ir mažyčio dangaus kūno, Vakšijos, buvimas Liūto ženkle. Būtent Liūto ženklas simbolizuoja pramogų pasaulį, žinomumą, pripažinimą, šlovę ir savotišką egoizmą. Pertekliniai siekiai padidino norą galvoti daugiau apie save, o ne apie kitus, labiau orientuotis į savo pasiekimus ir teikti pirmenybę sau, o ne šeimai. O Vakšijos ritmai Liūto ženkle galėjo nubraukti ne tik pasiekimus, bet ir meilę, jei mes patys jos nevertinome“, – pastebi Lolita.

Lolita Žukienė

Lolita sako, kad kurį laiką Skorpiono ženkle buvęs Marsas stiprino aistras bei jausmus, tačiau jei jie buvo priblėsę, tai turėjo įtakos porų skyryboms.

„Jei aistros šeimoje ilgesnį laiką trūko, buvo neatsižvelgiama į artimo troškimus, aistros buvo ieškoma šalia šeimos, tai vedė į išsiskyrimą. Tokie astrologiniai rodikliai turėjo stiprią įtaką praeitų metų skyryboms“, – atskleidžia ji.

Astrologė kiek nuramina - žinomi žmonės, kuriems svarbu jų pripažinimas, galės truputėlį atsipūsti, tačiau jų artimiesiems tebereikės daug dėmesio bei švelnumo.

„Sausio 24 dieną Vakšija pereis į Vėžio ženklą, tad išliks būtinybė labiau vertinti šeimą, rinktis ne kategoriškumą, o jautrų bendravimą. Taip pat gegužės 5-6 dienomis keisis mazgų kryptys. Nusileidęs pereis iš Ožiaragio į Šaulio, o kylantis – iš Vėžio į Dvynių ženklą. Dėl to labiau galėsime remtis sukaupta išmintimi, vertinti partnerystę, o kylantis mazgas Dvyniuose suteiks galimybių daugiau išmokti, dalintis žiniomis ir informacija, širdžių šiluma. Nuoširdus patarimas būtų neskubėti, o duoti daugiau laiko sau susivokti jausmuose, atsirenkant tai, kas yra tikra“, – pataria Lolita.

Na, o DELFI kalbintas psichoterapeutas Olegas Lapinas pažymi, kad žinomi žmonės dažniau keičia partnerius ir tam yra keletas priežasčių.

„Visų pirma, žvaigždė mato save lyg ir šono, publikos akimis, todėl pradeda vertinti ne savo vidinius išgyvenimus poroje, o kaip ji atrodo iš šalies. Atsiranda kitokie lūkesčiai: norisi, kad santykiai būtų gražūs, kaip aprašyta interviu ir nufilmuotoje laidoje, tai tam tikras įsipareigojimas. Bet iš esmės, santykiai tokie nebūna, tai ne koks podiumas, todėl atsiranda staigus nusivylimas. Kaip mes būsime kartu, jei mes nuolat konfliktuojame? Tolerancija netobulumui yra labai žema. Atsiranda tokia pretenzija, kad visur mes turime būti gražūs, o tai labai žalinga santykiams. Manau, dėl to žinomos poros dažnai ir išsiskiria“, – sako vyras.

Lapinas pastebi, kad dabar tokie laikai, kai daugelis porų gali sau leisti išsiskirti, nes nėra skurdo baimės kaip anksčiau.

„Jei išblėso ryšiai su tuo žmogumi, ar tau palieka daug pinigų, tu gali sau leisti išsiskirti. Nėra skurdo baimės, tai labai svarbu. Kitas dalykas – žinomi žmonės yra labiau pastebimi, nes išsiskiriančių porų yra daug, tik kiti žmonės yra mažiau pastebimi plačiojoje visuomenėje. Statistika rodo, kad yra daug moterų, kurios gali sau leisti auginti vienos vaikus ir be vyro pagalbos. Bet jos yra nebūtinai pamestos ar išsiskyrusios, o tiesiog vienišos ir nenori ilgalaikių santykių bei trokšta trumpalaikių ryšių“, – pastebi psichoterapeutas.

Specialistas pabrėžia ir tai, jog skiriasi ne tik žinomi žmonės, pastaruoju metu didžiulis ir bendras skyrybų skaičius Lietuvoje.

„Skyrybų procesas – tai nevienpusis dalykas, nes dažnai poros skiriasi ir taikosi. Vyrą ir žmoną sieja bendri vaikai, turtas, ko gal naujas žmogus tau negali taip staigiai duoti, todėl žmonės pradeda abejoti, viską sverti. Jei pora susieina vėl po skyrybų, vadinasi, tas žmogus vertingas. Po daugelio metų kartu, išsiskyrimo baimė yra stipri, todėl pamatai žmogų kitaip, iš naujo“, – pasakoja jis.

Visgi psichoterapeutas sako, kad žinomumas ir santykių eskalavimas žiniasklaidoje gali turėti įtakos poros ryšiams, tai sukelia nerealius lūkesčius.

„Viešas santykių nagrinėjamas gali būti kažkiek pageidaujamas, nes malonu būti pastebimam. Pavyzdžiui, tau gimė vaikas ir visi rašo apie tai kaip apie didelį įvykį, bet tuo pačiu metu gi gimė šimtai kitų vaikų. Todėl susidaro iliuzija, kad tu esi kitoks, vadinamasis elitas. Bet tai kartu ir erzina, kai žurnalistai klausinėja, lenda į tavo šeimą. Man atrodo, kad tai yra emocijų mišinys, jiems tai patinka, bet tuo pačiu ir kažkiek erzina. Santykių išviešinimas sukelia nerealistiškus lūkesčius. Dabar mes turime atrodyti tokie, kokius mus parodė televizija ar žurnalo viršelis. Kadangi tai neįmanoma, tada kyla rizika nusivilti. Žmonės nėra fotošopiniai, jie yra tokie, kokie yra. Tada atsiranda iškreiptas supratimas, kas yra normalūs santykiai“, – dalijasi Olegas.

2019-ieji garsių žmonių skyrybomis paženklinti ir Lietuvoje, ir pasaulyje. Netikėtai skirtingais keliais pasuko Indrė ir Jogaila Morkūnai, Indrė ir Mantas Stonkai, Vidas Bareikis ir Jurga Šeduikytė, Saulius ir Karina Skambinai, Karolina Meschino ir Remigijus Daškevičius, Agnė Jagelavičiūtė ir Mantas Volkus, Agnė ir Artūras Zuokai, Ramūnas ir Inesė Vyšniauskai, Andrius ir Rasa Tapinai, Andrius ir Monika Šedžiai, Goda ir Rolandas Alijevai, Gabrielė (Vasha) ir Ronaldas Rutkauskai ir daugelis kitų garsių porų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)