"Bitlomanijai" neblėstant, aukciono rengėjai "Hard Rock Cafe" paskelbė, kad už "Steinway Z" tikisi gauti 1,5 mln. svarų (apie 8,8 mln. litų).

Aukcione taip pat bus parduotas senas J. Lennono "Ferrari 330GT", už kurį tikimasi 80-100 tūkst. svarų. Automobilį restauravo Dodi Al Fayedas (Dodis Al Fajedas), 1997 metais kartu su princese Diana žuvęs autokatastrofoje Paryžiuje. Dabar "Ferrari" eksponuojamas D. Al Fayedo tėvo parduotuvėje "Harrods" Londono centre.

Pirkėjai savo pasiūlymus galės pateikti iš "Hard Rock" kavinių Londone ir Niujorke, taip pat - telefonu ir internete.

Minėtas pianinas, priklausantis privačiam kolekcininkui, dabar yra "bitlų" muziejuje Liverpūlyje. Interneto aukciono (www.fleetwoodowen.com) rengėjai tikisi, kad šis instrumentas taps brangiausia popmuzikos relikvija, pasirodžiusia aukcione.

J. Lennonas pianiną nusipirko 1970 metais už maždaug 1 tūkst. svarų, o po metų sukūrė "Imagine".

56 min. trukmės filme "Gimme Some Truth" matyti, kaip J. Lennonas prie šio pianino kuria minėtą dainą. Filmas buvo sumontuotas iš šimtų valandų trukmės juostų, "bitlo" ir jo žmonos Yoko Ono (Joko Ono) nufilmuotų 1971 metais.

Aukcionas rengiamas savaitei praėjus nuo tos dienos, kai J. Lennonui būtų sukakę 60 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją