Susirinkę aktoriaus scenos kolegos sakė, kad po ilgų darbo metų kartu sunku netekti ištikimo ir iškilaus kolegos bei scenos partnerio. Sakydami atsisveikinimo kalbas jie taip pat pabrėžė, kad Remiu švelniai jų vadinamas kolega buvo tikras draugas, kurį jie prisimins visą gyvenimą.

Dar atsisveikinant su žinomu aktoriumi jo bičiulė ir kolegė Vaiva Mainelytė sakė, kad tai buvo vienas iš geriausių jos scenos partnerių kine. „Tai buvo fantastiškas žmogus, scenos partneris, tėvas, vyras. Paskutinį kartą mačiau jį dokumentiniame filme, kuris buvo filmuojamas apie mane. Jis taip gražiai apie mane kalbėjo. Susigraudinau... Buvome susitikę, bet vis prabėgdami.

Jo likimas nesusiklostė taip, kaip jis buvo vertas. Jei jis būtų Holivude, jis būtų aukščiausia spindinti žvaigždė. Man jo labai trūks, bet filmuose turime vienas kitą ir jie (filmai) liks", – pasakojo legendinė aktorė V. Mainelytė.

Muzikantas Olegas Ditkovskis savo ruožtu pastebėjo, jog nors ir ši mirtis labai netikėta, tačiau atėjo laikas, kai jų karta išeina. Bendramoksliu su R. Sabuliu buvęs žinomas vyras pasakojo, kad judviejų bendravimas buvo visuomet šiltas.

„Būna, kad laikas ateina ir visi išsiskirsto, o tada tik filmavimo aikštelėje susitinki. Man vėliau vienas operatorius sakė, kad jau buvo jam insultas, bet ta mirtis tapo tikru šoku. Mes visada daug ir gerai bendravome. Mokslo metai buvo gražiausias etapas. Kaip žmogų prisimenu jį labai gražiai", – pasakojo DELFI pašnekovas.

Vos tik šalį apskriejo žinia apie netektį, aktoriaus dukra Laura Sabulytė sakė, kad staiga sustojus jos tėvo širdžiai netekti tokio artimo žmogaus yra sunku.

„65 metai gali atrodyti daug, bet jiedu su mama jaunatviški, guvūs, nuolat kažką veikia. Tėtis turėjo tiek planų ir darbe, ir sodyboje. Mums visiems labai sunku, tačiau sunkiausia turbūt dabar bus mamai. Tai mokyklinė meilė ir šimtas metų kartu", – kalbėjo L. Sabutytė.

R. Sabulis gimė 1954 metų rugpjūčio 29 dieną Kaune. 1976 metais baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją, aktorinio meistriškumo studijas.

1976–1989 metais R. Sabulis buvo Kauno dramos teatro aktorius, o kine vaidina nuo 1979 metų. 1986 metais aktoriui suteiktas sovietinės Lietuvos nusipelniusio artisto vardas. Po dar šešerių metų jis baigė Aukštuosius kino režisūros kursus ir pradėjo režisuoti trumpametražius filmus.

2008 metais R. Sabulis pelnė „Sidabrinę gervę" už antraplanį vyro vaidmenį filme „Nuodėmės užkalbėjimas".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)