Kol kas tiksli mirties priežastis nėra žinoma. Aišku tik tiek, kad aktoriui staiga sustojo širdis. „Medikai įtaria, kad širdis sustojo. Žinote kaip būna, kai vyrai savęs netausoja ir viską atiduoda šeimai, darbui ir gyvenimui. Viską giliai imant į širdį, galiausiai ji palūžta. Juk širdis nėra guminė, todėl medikai konstatavo, kad ji sustojo.“

„65 metai gali atrodyti daug, bet jiedu su mama jaunatviški, guvūs, nuolat kažką veikia. Tėtis turėjo tiek planų ir darbe, ir sodyboje. Mums visiems labai sunku, tačiau sunkiausia turbūt dabar bus mamai. Tai mokyklinė meilė ir šimtas metų kartu“, – kalbėjo L. Sabutytė.

Ji jautriai atsiliepė apie itin didelę įtaką jai padariusį tėvą ir šviesų jo atminimą.

„Ir tėtis jis mudviems su broliu superinis. Jis sugebėdavo ir pagroti prieš naktį, kai mes vaikystėje eidavome miegoti. Aš – tėčio dukra, o mano brolis – visiška jo kopija. Galiu pasakyti, kad jis – šeimos žmogus, nors meno pasaulyje nėra būdinga. Dažniausiai menininkai atsidavę menui ir bohemai, o mano tėtis rūpinosi savo artimaisiais, tvarkė nuolat sodybą, kur galėtume vykti ilsėtis, kad visa šeima būtų kartu.“

Dabar tiesiog save raminu tuo, kad savo indėlį jis paliko. Skambina draugai, kolegos ir matau, kaip daug jis paliko. Jis buvo be galo empatiškas žmogus, todėl visi jį šiltai ir prisimena“, – sakė pašnekovė.

Su R. Sabuliu bus galima atsisveikinti ir išreikšti pagarbą sausio 2 dieną, 14 val Vilniaus laidojimo rūmuose (Olandų g. 22). Į amžinojo poilsio vietą Antakalnio kapinėse esančiame Menininkų kalnelyje žinomas aktorius bus išlydimas sausio 3 dieną, 12 val.

R. Sabulis gimė 1954 metų rugpjūčio 29 dieną Kaune. 1976 metais baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją, aktorinio meistriškumo studijas. 1976–1989 metais R. Sabulis buvo Kauno dramos teatro aktorius, o kine vaidina nuo 1979 metų.

1986 metais aktoriui suteiktas sovietinės Lietuvos nusipelniusio artisto vardas. Po dar šešerių metų jis baigė Aukštuosius kino režisūros kursus ir pradėjo režisuoti trumpametražius filmus. 2008 metais R. Sabulis pelnė „Sidabrinę gervę“ už antraplanį vyro vaidmenį filme „Nuodėmės užkalbėjimas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)