„Dar negaliu per daug džiaugtis rezultatais, nes laukiu histologijos atsakymų, tiesiog tikiu, kad viskas bus gerai. Galiu tik pasidžiaugti mūsų medicinos sistema, nuostabiais, profesionaliais gydytojais ir viso personalo geranoriškumu“, – DELFI pasakoja moteris.

Vargu, ar kas būtų galėjęs pagalvoti, kad visur skubanti ir nuolat gera nuotaika spinduliuojanti vilnietė galėtų kuo nors skųstis. Nora juokauja, kad „ieškoti ligų“ ji niekada nebuvo linkusi, tačiau šiemet, sulaukusi žinių apie savo sveikatą, moteris neslėpė susijaudinimo.

„Pusę metų neatlikau gydytojos nurodytų tyrimų, nes kaip visuomet atrodo, kad jau man tai tikrai negali nieko blogo nutikti... Paradoksalu, kelios dienos prieš Rimanto Kaukėno onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams paramos fondo labdaros vakarą gavau vėžio žymenų tyrimus, rezultatai kelis kartus viršijo normą... Tą vakarą tarsi sklandžiau ore, visos kalbos buvo apie vėžį, nežinojau, kas laukia manęs“, – prisimena pašnekovė.

„Buvo paskirta operacija, per tą laiką dar kelis kartus kartojau tyrimus, jų visų rezultatai buvo skirtingi, bet kartu su gydytojais nusprendėme ryžtis operacijai, nes tik atlikus histologijos tyrimus rezultatai neginčijami.

Kelios dienos prieš operaciją reikėjo vėl pasidaryti kraujo tyrimus ir kardiogramą, matyt, tik išoriškai atrodžiau rami, bet širdelė nerimo, kardiograma rodė mikroinfarktą. Skubiai reikėjo tikrinti širdį, spręsti ar galima mane operuoti. Bet nuodugniai ištyrus paaiškėjo, kad širdis sveika ir net didesnė nei turėtų būti“, – šyptelėjo moteris.

Po operacijos atsigaunanti Nora džiaugiasi, kad jos situacija įkvėpė savo sveikata susirūpinti jos bičiules. Be to, verslininkė taria nuoširdų „ačiū“ ją gydžiusiems medikams.

„Esu labai dėkinga gydytojams ir visam Santaros klinikų personalui už puikų darbą. Vakar mane operavusi gydytoja Rūta Kurtinaitienė ne tik puiki specialistė, profesionaliai atlikusi savo darbą, bet dar ir puikios energijos užtaisas, nė akimirkai man neleido liūdėti“, – šypteli moteris.

„Ji sako, kad vizualiai darinys nepiktybinis, tad belieka sulaukti histologijos rezultatų“, – pridūrė ji.

Nora taip pat dėkoja gydytojai kardiologei Laimutei Laučiuvienei už operatyvų ir kruopštų širdies ištyrimą bei šeimos gydytojai Laimutei Puidokienei, kuri nuoširdžiai rūpinosi ir palaikė šiuo sunkiu metu.

Pasiteiravus, kokia nuotaika dabar ji gyvena, Nora, net ir atsidūrusi ligoninėje nepraranda šviesių minčių.

„Šventės gal ir nebus visai ramios, bet tikiu, kad savo kalėdinę sveikatos dovaną vis tik gausiu. Beje, noriu visus paraginti rūpintis savimi, reguliariai tikrinti sveikatą, nes liga gali būti visai čia pat. Gal mes sau ir atrodome visagaliai, bet nenugalimų nėra. Turime patys saugotis, tuomet ir Dievas mus saugos“, – tikino pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės