S. Lipnė ir jos vyras Mindaugas Lipnius įsitikinę – svarbiausia keliaujant yra pasirūpinti vaikų saugumu. Tai galima padaryti turint saugų automobilį ir įsigijus kokybiškas, patikimų gamintojų automobilines kėdutes. Apsvarsčiusi kelis variantus, pasidomėjusi, ką rekomenduoja jos sekėjos ir draugės, S. Lipnė nusprendė, kad labiausiai jos ir vaikų poreikius patenkins Vokietijos gamintojų „Britax-Romer“ autokėdutės, rašoma spaudos pranešime.

„Mane sužavėjo tai, kad kėdutėje yra funkcija, kuri leidžia džiaugtis kėdute maksimaliai ilgą laiką. Vaikui augant, tereikia atlikti kelis paprastus veiksmus – taip kėdutė auga kartu su vaiku ir yra tinkama nuo 9 iki 36 kg. Šios kėdutės yra šiek tiek žemesnės nei anksčiau turėtos, todėl vaikams kur kas patogiau į jas įlipti, užsegimas nekelia problemų, o kėdučių dizainas malonus akiai“, – įspūdžiais dalijosi S. Lipnė.

Kaip didžiausią autokėdučių privalumą žinoma mama įvardija tai, kad vaikas kur kas ramiau sėdi, o tėvai gali mėgautis kelione. Artėja Kalėdos – giminių lankymo maratonas, todėl neišvengiamai reikės praleisti daug laiko automobilyje.

„Labai smagu susitikti su giminaičiais, kuriuos matome tik per Kalėdas. Ypač laukiu šių švenčių, noriu pabūti su visais kartu. O kur dar vakarienės stalas – galima bus sau leisti pavalgyti atsipalaidavus. Vaikams tai – pirmosios Kalėdos, kai jau jie kažką pradeda suprasti. Su vyru dėliojame planą, kada ir kur vyksime, kas ką gamins. Labai malonūs rūpesčiai“, – kalbėjo S. Lipnė.

Mama neslepia, kad ne visada pavyksta suvaldyti vaikus. S. Lipnė pasakojo, kad labiausiai kelyje padeda pokalbiai, aptarimas, ką šeima mato pro langą. „Dažniausiai stengiamės keliauti tada, kai vaikai miega. Jei nepavyksta to padaryti, svarbiausia su vaikais – kuo daugiau bendrauti. Važiuodami automobiliu labai mėgstame dainuoti. Kai vaikams skiri daug dėmesio, viskas pavyksta puikiai. Žinoma, paskutinė viltis, kuri visada išgelbėja, yra filmukas. Kartais tenka traukti planšetes ir leisti vaikams pasinerti į spalvotąjį animacijos pasaulį. O jis visada suveikia šimtu procentų“, – šypsojosi žinoma mama.

Kalėdų Senelis šiais metais S. Lipnės vaikams atneš rogutes. Visa šeima labai tikisi, kad už lango bus sniego ir jie galės pasimėgauti aktyviu laisvalaikiu. „Taip pat sugalvojome vaikams padovanoti akvariumą su trimis žuvytėmis. Norime, kad vaikai mokėtų rūpintis ne tik vienas kitu, bet ir gyvūnais“, – sako S. Lipnė.

Ir nors S. Lipnei vaikai yra be proto svarbūs, ji nepamiršta ir savo vyro. Štai prieš pat Kalėdas ir Naujuosius metus pora trumpam pabėgo į Izraelį, Tel Avivą – tam, kad galėtų pabūti vienas su kitu, pasidžiaugti draugija, dar kartą atrasti magišką miestą ir pasimėgauti laiku sau.

„Per švenčių šurmulį, lėkimą, dovanų pirkimą, užpuolusias ligas ir skubėjimą žmonės pamiršta savo antrąsias puses. Nesinori, kad ir mums taip nutiktų. Norisi pabėgti nuo rutinos. Kelionė į Tel Avivą – mūsų aštuntasis pabėgimas nuo tada, kai atsirado trynukai. Turint tris vaikus ir dar vienodo amžiaus, visą eterį gyvenime užima tik jie. Grįžtame pailsėję, su naujomis jėgomis ir idėjomis. O labiausiai būname pasiilgę vaikų, tada vėl norisi skirti visą dėmesį tik jiems! Patariu ir kitiems tėvams tai išbandyti – vaikai jums tik padėkos. Juk pailsėję, nepavargę tėvai yra kur kas geriau nei surūgę ir įsisukę į nesibaigiančius rūpesčius“, – sako S. Lipnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)