„Kai pamačiau šią suknelę, supratau, kad ji man geriausiai tiks per apdovanojimų ceremoniją, – savo pasirinkimu neabejojo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Norėjosi raudonos spalvos. Tai – stipri spalva ir šiai progai itin tiko.“

Žinoma atletė sakė, jog vakarinį apdarą iškilmingai šventei rinkosi Lietuvoje, viename iš suknelių salonų.

Prie L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės pasirinktos suknelės jos ilgametė plaukų stilistė Rūta Morozovienė parinko Holivudo žvaigždės įvaizdį.

„Su tokia suknele – tik ant raudono kilimo, – šypsodamasi sakė žvaigždžių stiliste vadinama salono „Cut Code“ įkūrėja R. Morozovienė. – Man regis, Laurai šia iškilmingai ir jai ypač svarbia proga itin tiko išraiškingos garbanos. Tokios, kokias dievina Holivudo aktorės. Ir aišku – ryškiai raudonos lūpos. Stengėmės pabrėžti elegantiškumą, moteriškumą.“

Likus kelioms dienoms iki renginio L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė dar nežinojo, kokios šukuosenos ir makiažo norėtų.

„Paliksiu tai spręsti mano plaukų stilistei Rūtai. Ji visada taikliai pataria, kas man viena ar kita proga idealiai tiktų. Jos sprendimais neturiu pagrindo abejoti: juk ji kūrė net mano vestuvinę šukuoseną“, – prieš dešimtmetį vykusias tuoktuves su taip pat žinomu sportininku, o šiuo metu – jos treneriu Andrejumi Zadneprovskiu, prisiminė žinoma atletė.

Atrasdusi laisvą pusdienį tarp įtemptų treniruočių L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė stengiasi apsilankyti R. Morozovienės įkurtame salone. Paprastai sportininkei dažomi plaukai įvairių atspalvių sruogelėmis – taip išgaunama neįprasta šviesi spalva, daromos plaukų grožį atstatančios procedūros.

„Mano grožio ir žavesio paslaptis – disciplinuotas, aktyvus ir sveikas gyvenimo būdas, – sako L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Taip, iš vyro sulaukiu komplimentų, bet tai būna ne itin dažnai.“

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė sakė pastebinti, jog yra sportininkių, ne itn kreipiančių dėmesį į savo išvaizdą. Tačiau, pasak pašnekovės, yra ir tokių, kurios itin prisižiūri, ir tikrai matosi, kad joms rūpi grožis.

„Tai – kiekvienos moters pasirinkimas. Man pačiai atrodyti gražiai ir tvarkinai svarbu, stengiuosi susitvarkyti ir plaukus, ir manikiūrą – juk atstovauju savo šaliai“, – yra teigusi sportininkė.

Kaip atletė kovoja su stresu, ypač prieš svarbias rungtynes? „Ramiai išsimiegu, žinau, kad man reikia pailsėti, nes kitą dieną reikės kovoti, o erzinančias mintis ir baimės jausmą palieku nuošalyje. Visada stengiuosi atrasti harmoniją su savimi“, – savo atradimais dalijosi L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Laura yra sakiusi, jog prie jos puikių sportinių pasiekimų, prisideda ir subalansuota mityba.

„Be tinkamos mitybos tokių rezultatų tiesiog nebūtų. Valgau išties nemažai, tačiau, kai tenka per dieną atlaikyti bemaž šešias treniruotes, kitaip būtų ir neįmanoma, nepatempčiau krūvių“, – atviravo sportinininkė.

Produktus ji užsisako iš vieno biodinaminio ūkio. Žinoma moteris stengiasi naudoti ir natūralią veido bei plaukų priežiūros kosmetiką.
Paprastai laisvalaikiu moteris renkasi kelnes ir palaidines, o renginių metu – neapsieina be suknelių. Laura sportuodama nesivaiko madų, bet sportinės aprangos spalvas stengiasi suderinti. Šiandien būdama viena tituluočiausių penkiakovininkių pasaulyje, L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė gali sau leisti rinktis puikios kokybės, žinomų prekių ženklų aprangą.

„Ir vis dėlto penkiakovė – labai brangi sporto šaka, tad negali itin dažnai keisti aprangos, vaikytis mados vėjų“, – yra sakiusi žinoma sportininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)