D.Gutauskienė – Laisva pasakoja, kad jos Kalėdos yra kaip ir daugelių kitų lietuvių. „Kalėdas visada stengiuosi švęsti su šeima, nes neturiu galimybės būti su jais kiekvieną dieną. Įprastai grįžtu pas tėvus į Jurbarko rajoną. Mano vyras Rolandas yra pusiaukelės namuose jau kelerius metus, tad trečią kartą Kalėdas sutiksime kartu.

Jis grįžta, susikrauname visą mantą ir važiuojame pas mano tėvus. Mano vyro tėvai yra jau seniai mirę, todėl stengiamės susiburti į vieną būrelį kartu, kol esame ant šios žemelės“, – kalbėjo moteris.

DELFI pašnekovė viliasi, jog jos vyras į laisvę galės išeiti kiek anksčiau, tačiau ir dabartiniu gyvenimo etapu ji nesiskundžia. „Vyksta tam tikri svarstymai, bet mano vyrui yra gerokai sudėtingiau, todėl, kad turi žinomą žmoną. Manau, jie taip pat atsižvelgia į tai, kad kiekvienas mano vyro žingsnis yra matomas spaudoje.

Mano vyro praeitis yra spalvinga. Tai ne pirmas teistumas, o tai taip pat palieka tam tikrą ženklą. Apmaudu, kad teisėsauga ne visada patiki, jog žmonės gali keistis. Mums liko vieneri metai. Dabar jis yra viena koja laisvėje, nes mes galime pasimatyti ne tik savaitgaliais. Jei susiplanuoju kelionę į Alytų, galiu važiuoti ir kiekvieną dieną.“

Laisva taip pat juokauja, kad jos vyrui sunku būtų ir nusikalsti, nes dabar jį pažįsta visa Lietuva. „Jam iki šiol sudėtinga suprasti, kodėl žmonės atsisuka į mus arba sveikinasi.

Pusiaukelės namai visiškai skiriasi nuo įprastų pataisos namų. Tuose namuose žmonės stengiasi parodyti pavyzdį, kad galima gyventi kitaip. Ten tokios sąvokos kaip „paniatkės“ neegzistuoja. Žmonės ten gyvena kaip bendrabutyje: vieni mokosi, o kiti dirba. Jie grįžta namo, pernakvoja ir vėl iš ryto išsiskirsto savais reikalais. Aš pati matau, kaip jie stengiasi integruotis į visuomenę. Be to, kiekvienas nuteistasis turi savo socialinę darbuotoją, kuri su juo dirba“, – pasakojo jis.

Kartu žinoma moteris pasakojo, kad didžiausia motyvacija keistis jos mylimajam Rolandui yra jų šeima. Donata turi karčios patirties, kai buvo pasmerkta visuomenės, kad įsimylėjo teistą vyrą.

„Labai gaila, kad visuomenė yra tokia pikta, bet aš savo vyrą visokeriopai palaikau, skatinu, pasitikiu. Jis padeda man su koncertine veikla, nes yra puikus vadybininkas.

Šiuo atveju mūsų situacija nėra tokia bloga, kad reiktų versti per galvą ir kažką galvoti. Yra pagrindas po kojomis, ko mano vyras anksčiau neturėjo. Kaip bus, parodys laikas.

Jis jaučia didžiulį mano laikymą. Abejoju, kad atsirastų panašių į mane, kurios eitų prieš visus ir atstačiusios krūtinę sakytų: mano vyras yra pats nuostabiausias. Aš jam stengiausi įrodyti, kad kitų nuomonė man nėra svarbi. Žinoma, būna sunkumų kaip kiekvienoje šeimoje: atsibosta, norisi normalios šeimos, norisi, kad vyras būtų šalia kiekvieną dieną, bet nebeliko daug laukti“, – apie savo šeimyninį gyvenimą pasakojo ji.

Tačiau savo šeimą tvirtai laikanti Laisva sako, kad didvyre savęs taip pat nelaiko. „Svarbiausia, kad sūnus sveikas. Niekada nuo sūnaus nieko neslėpiau. Mano sūnaus ir vyro santykiai yra be galo artimi. Esame normali šeima. Tik, kaip ir visi, turime problemų. Mano vyras yra normalus ir eilinis vyriškis. Tik tiek, kad ne stalius ir ne gydytojas, o kitoje srityje pasižymėjęs“, – sako moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)