„Azartiškai besipuošdamos moterys kai kada nepastebi, kad maža dukrytė irgi nori atrodyti kaip mama, jaustis išskirtine ir efektinga.

Lietuvos moterys labai gražios, todėl dar vaikystėje svarbu mergaites apsaugoti nuo skandinaviško minimalizmo blogąja prasme. Tai noras atrodyti bet kaip, neišsiskirti iš minios, „priimkite tokią kokia esu“, „galiu rengtis bet kaip“. Besivaikydamos svetimų etninių ir moralinių normų galime pastatyti save ant žemesnio visuomenės laiptelio ir gerokai sumažinti savo galimybes gyvenime. Šalia didelio proto ir intelekto moteriai reikalingas ir grožis, pasitikėjimas ir išskirtinumo jausmas. Amerikietiškos audinės kailinukų pavyzdys pagamintas laboratorijoje užsienio kompanijai“, – rašė ji.

DELFI susisiekus su verslininke, ji norėjo dar patikslinti savo mintis. „Taip jau Dievo duota ir gamtos surėdyta, kad moteris turi tokios energijos, kurios neturi net patys galingiausi pasaulio vyrai. Jos misija – gimdyti, mylėti ir kurti viską iš nieko! Ji yra gyvas biostimuliatorius vyro sėkmei, šeimos laimei ir visos giminės stiprybei.

Ji turi šviesti ir skatinti save būti laiminga ir mylinti. O puošti moteris yra mano viso kūrybinio darbo esmė. Tai tik maža dalelė, kaip šokolado gabalėlis ar geras komplimentas moteriai, kad ji galėtų jaustis tobulai, spindėti ir šviesti kitiems“, – tikino N. Veličkienė.

Daugelis po šiuo įrašu klausė, kaip šiais laikais galima kalbėti apie tokius dalykus kaip mergaičių apsaugojimą nuo skandinaviško minimalizmo. „Viskas šiame įraše yra blogai“, – sakė viena internautė.

Kitas komentatorius pastebėjo, kad „iškreipiama grožio savoka mergaitėms ir kuriamas blogas pasaulio įvaizdis“.

Šį įrašą pastebėjo ir „Užkalnio žurnalo“ redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė. Žinoma moteris pasipiktino tokiu požiūriu. „Kokią minutę neradau kitų žodžių, išskyrus necenzūrinius. Dabar randu irgi ne ką daugiau.

Čia nuostabiai susipina visa pasaulio baisybė: šlykščių stereotipų grūdimas mažai mergaitei į galvą – tai, kuri dar galėjo jų išvengti. Grožio sąvokos iškreipimas. Ir, žinoma, audinės kailinukai. Dvidešimt pirmame amžiuje – DVIDEŠIMT PIRMAME. Tokia gėda, kad ką jau čia ir bepridėsi“, – rašė Fausta.

Savo nuomonę išsakė ir žinomas žurnalistas Andrius Tapinas. Vyrui taip pat pasirodė nesuprantamos mintys, jog neva tik kailiniai moterį gali paversti efektinga ir laiminga. „Kailių karalienė“ Nijolė Veličkienė kala diagnozę. Visuomenei, bet realiai tai sau pačiai. Nes jeigu moteris neturi kailinių, ji stovi ant žemesnio visuomenės laiptelio ir niekaip nepakils aukštyn.

Ir dar labai svarbu mergaites apsaugoti nuo skandinaviško minimalizmo blogąja prasme, kad jos niekada nepamirštų, kad tik kailiniai padarys tave laimingą ir efektingą. Kaip sakė Mikė Pūkuotukas, vieni turi proto, o kiti neturi. Ir viskas“, – „Facebook“ rašė A. Tapinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (415)