„Kiek atsimenu, gėles pamilau dar vaikystėje, jas labai mėgo auginti mano močiutė. Aš pas ją pranykdavau valandų valandoms, nes apžiūrinėdavau kiekvieną močiutės sode esantį žiedelį, rinkau kvapus. O gėlės pas ją augdavo sezoniškai – jei vienos nužydėdavo, tai jau kitos pasipuošdavo pumpurais. Močiutė buvo nuostabi gėlininkė, ji meilę gėlėms išugdė ir man“, – su šypsena DELFI pasakoja Liveta.

Polinkis kūrybai ir gėlėms dainininkės gyvenime nedingo ir dabartiniame gyvenime.

„Jei kada nors einu pirkti gėlių, Petras pasiruošia, kad manęs reiks laukti. Man ne visada patikdavo parduotuvėse pagamintos puokštės, prisikabindavau prie baigiančios nužydėti gėlės žiedo ir prašydavau jį išimti iš puokštės ir pakeisti nauju. Aš gėles dovanoju iš visos širdies, todėl ir puokštė turi būti be jokių pretenzijų – tokia, kad ją išvydęs žmogus nustebtų“, – sako pašnekovė.

Mintis pabandyti savo rankomis sukurti puokštę Livetai kilo giminaitės dėka.

„Mano Airijoje gyvenanti dukterėčia kartu su drauge ėmė gaminti puokštes ir kalėdinius vainikus. Juos gamina jau trečius metus iš eilės. Ji manęs paprašė iš Lietuvos parinkti įvairių dirbtinių gėlių ir jas parsiųsti. Atrinkti gėles pabandžiau pernai ir jos buvo labai patenkintos, todėl ir šiemet jos manęs paprašė to paties. Tiesa, šiemet siuntinys buvo ženkliai gausesnis.

Kai parsivežiau visas priemones į namus, netikėtai pabandžiau pati iš jų pagaminti puokštę. Pasidalinau savo darbu feisbuke ir sulaukiau labai daug gražių komentarų bei prašymų puokštę parduoti. Žinučių buvo tiek daug, kad jau kitą dieną savo veiklą užregistravau oficialiai. Supratau, kad jei žmonėms taip patinka mano kūryba, tikrai galiu ją parduoti“, – verslo pradžią prisimena L. Kazlauskienė.

Tiesa, Liveta nori pabrėžti, kad kol šiuo pomėgiu ji užsiima turėdama laisvą minutę ir tikrai nepradėjo masinės prekybos.

„Nors sekasi gerai, į masinę prekybą aš tikrai nepretenduoju, dar nesu tiek įsivažiavusi. Šis mano hobis yra visiškoje pradžioje, viskas dar labai šviežia ir nauja. Kol kas tuo užsiimu tik retkarčiais. Puokštes gaminu ir pristatau pati. Man patinka apkabinti žmogų, kadangi tai yra pirmieji mano darbai, noriu, kad pirkėjai pajustų mano šilumą ir suprastų, kad viską darau iš visos širdies“, – sako pašnekovė.

Kelerius metus iš eilės savo gėlių puokštėmis garsėja kita dainininkė – N. Bunkė. Liveta neslepia, kad žino apie kolegės kūrybą, tačiau ji esą nėra linkusi konkuruoti.

„Sulaukiau palyginimų. Žmonės sako, kad esu jos konkurentė, tačiau iš tikrųjų aš gyvenime su niekuo nekonkuruoju. Niekada. Nei meilės reikaluose, nei versle. Visą laiką į viską žiūriu tik iš savo varpinės. Niekada nekonkuruoju, neturiu jokio pavydo jausmo, pagiežos, esu geranoriška, pozityvi ir stengiuosi į viską žiūrėti teigiamai. Šios puokštės man yra atsipalaidavimas. Įlendu į savo dirbtuves ir dingstu. Vyras sako, kad mane kalbino ar kažko klausė, o aš nieko negirdėjau, nes iš to malonumo ištirpstu ore ir laike“, – tikina ji.

Pasiteiravus, ar pradėjus kurti iš dirbtinių gėlių ji sulaukė bent menkiausios N. Bunkės reakcijos, Liveta patikino, kad jos manymu „Yva“ lyderė turi kur kas rimtesnių darbų.

„Mes nebendraujame, susitinkame tik bendruose renginiuose ar filmavimuose, tačiau visada pasisveikiname, ji labai maloni, komunikabili. Natalija yra labai užimta, tikiu, kad dėl manęs ji per savo darbus tikrai nesuka galvos. Juk pas ją jau viskas įsivažiavę, nusistovėję. Manau, kad jai mano kūryba gal net neaktuali“, – kuklinosi moteris ir neslėpė mačiusi, kaip atrodo Natalijos puokštės.

„Aš mačiau jas kažkada televizijoje, studija buvo puošta jos gėlių vazonėliais. Ji tikrai kuria skoningai, tai gražūs darbai. Man smagu, kad jos kūryba žmonėms patinka. Matau, kad ir maniškė randa savą pirkėją. Juk ne veltui sakoma, kiek žmonių – tiek nuomonių, todėl gerai, kai yra pasirinkimas“, – sako ji.

Liveta pasakoja, kad labiausiai mėgsta kurti apimta geros nuotaikos, o individualūs užsakymai jai neretai tampa iššūkiu.

„Dabar dažnai kuriu pagal specialius užsakymus. Vienas žmogus pasakė, kad turi labai didelę erdvę, kuriai reiktų puokštės ir ji stovėtų matomoje vietoje. Tokio darbo kūrimas tampa sudėtingu procesu, todėl išauga ir kaina. Kiekvienas individualus užsakymas yra tarsi iššūkis, bet jį labai smagu įveikti kuriant ir viską derinant su klientu. Į šią savo veiklą žiūriu labai rimtai. Labiausiai patinka gausios, spalvingos ir didelės puokštės“, – prisipažįsta dainininkė.

Nors nauja veikla Livetai sekasi puikiai, ji nė neleido sau pagalvoti, kad galėtų išsižadėti savo esminio darbo – muzikinės karjeros ir dueto su vyru.

„Koncertai yra didžiulė Petro laimė ir džiaugsmas, aš negaliu paleisti mūsų dueto. Jame slypi didžiulis įdirbis, kartu scenoje esame jau 30 metų. Turime didžiulį gerbėjų ratą, todėl negalime jų nuvilti. Tikrai dar dirbsime, net jei mūsų gyvenime atsirado vietos ir kitam pomėgiui. Juokauju, kad Petras turi savo kūrybinę dirbtuvę, o aš – savo. Jis būna studijoje, o aš paskęstu gėlėse. Anksčiau, kai jis užsiimdavo kūryba, aš organizuodavau koncertus, o dabar ir aš džiaugiuosi atradusi įkvėpimo mūzą“, – DELFI pasakojo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)