Ankstyvą rytą vykusiame posėdyje O. Šurajevas buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn pagal LR ANK 506 straipsnio 4 dalį: „Statutinio valstybės tarnautojo, karo policijos ar žvalgybos pareigūno teisėto nurodymo ar reikalavimo nevykdymas“.

Kaip skelbia 15min.lt, už viešosios tvarkos trukdymą ir pasipriešinimą policijos pareigūnui O. Šurajevui buvo skirta 90 eurų dydžio bauda.

Į numatytą teismo posėdį komikas neatvyko, todėl byla išnagrinėta rašytinio proceso metu.

DELFI primena, kad O. Šurajevas su teisėsauga nemalonumų turi dėl incidento prieš mėnesį vykusiame mitinge. Tuomet moterimi persirengęs ir šviesių plaukų peruku pasipuošęs komikas, kaip buvo teigiama, trukdė kitiems susibūrimo dalyviams. Pasak policijos atstovo, jis nekreipė dėmesio į pastabas gerbti taikų mitingą, todėl sulaukė pasekmių.

Mitinge prie LRT rinkosi dvi žmonių stovyklos. Viena jų – besipiktinantys, kad visuomeninis transliuotojas skelbia informaciją LGBT temomis, kita – remianti LGBT bendruomenę.

Taškuota suknele vilkintis O. Šurajevas išreiškė palaikymą LGBT bendruomenei, tačiau, pasak policijos, nesitraukė nuo mitinguojančių žmonių grupės, juos provokavo, nors ir buvo prašomas to nedaryti.

Laisvės TV“ televizija socialiniame tinkle pasidalijo vaizdo įrašu iš įvykio vietos. Jame užfiksuota, kaip komikas, persirengęs moterimi, išvedamas policijos pareigūnų ir įsodinamas į jų automobilį.

„Aš nenoriu su jumis eiti, ne, ne, ne... Jūs mane nuvesit... Žinau aš jūsų tas... Nereikia... Ei. Pirmiausia, už Lietuvą, vyrai, ta prasme, pirmiausia už Lietuvą, vyrai“, – vaizdo įraše kartojo Olegas, kuris įsijautė į dviejų vaikų mamos vaidmenį.

„Baikit, atiduokit mane atgal“, – pareigūnams dar spėjo ištarti komikas, kuomet buvo sodinamas į policijos automobilį.

Po vaizdo įrašu pasirodė ir Lietuvos policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio komentaras, kuriame jis paaiškino plačiau apie situaciją, įvykusią mitingo metu.

„O iš tiesų viskas buvo štai taip. Pagal Susirinkimų įstatymą, organizatoriai turi teisę netrukdomai organizuoti mitingą. Jei kažkas jiems trukdo, jie kreipiasi į pareigūnus.

Pareigūnai paprašė šio asmens netrukdyti organizatoriams, neprovokuoti, nebandyti lipti į sceną, asmuo dėl to kelis kartus buvo įspėtas, tačiau toliau piktybiškai nevykdė teisėtų reikalavimų.

Antrankiai nebuvo dedami, tačiau atvedus jį prie automobilio, asmuo aktyviais veiksmais priešinosi, vengė lipti į automobilį, todėl jam buvo uždėti antrankiai, jis sulaikytas ir pristatytas į policijos įstaigą.

Surašius jam protokolą, jis bus paleistas“, – tikino R. Matonis.

DELFI primena, kad minimas mitingas inicijuotas po to, kai lrt.lt portale pasirodė laidos „Spalvos“ epizodas, kuriame buvo pasakojama apie vienalyčių šeimų gyvenimą su vaikais. Toks turinys daliai visuomenės pasirodė netinkamas – neva tai blogas pavyzdys vaikams. Kilus sujudimui visuomenėje išryškėjo dvi nuomonių stovyklos – už ir prieš LGBT. Pastarieji ėmė organizuoti mitingą, kuriuo buvo norima išreikšti kilusį nepasitenkinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)