„Viso Amerikoje pragyvenau 16 metų. Ten dirbau ne viename mieste su skirtingais choreografais ir projektais. Baleto pasaulis labai mažas. Vieni kitus čia pažįsta. Kai tik nuvykau į JAV, nepraėjau daug atrankų, nes tiesiog pradingau masėje, bet galiausiai man pasisekė – buvau pastebėta.

Mane pamatė Vašingtone, kur įvertino trupės direktorius ir išsiuntė mano įrašus į „Sacramento“ trupę, kurioje tapau pagrindine soliste Balančino pastatymuose. Direktorius iš Los Andželo buvo patikėtinis Balančino spektaklių, kur mes kartu dirbome. Jam labai patiko darbas kartu. O tuo tarpu jo trupė „Los Angeles Dance Theater“ turėjo projektą su „Warner Bross“ perstatant filmą „Casablanka ir paverčiant jį šokio spektakliu. Buvau atrinkta iš viso pasaulio artistų. Taip atsidūriau Los Andžele, bet pasaulinės gastrolės su šiuo spektakliu vis niekaip neįvyko. Negalėjau sau leisti laukti taip ilgai, nes baleto artistas turi nuolat šokti, kad išlaikytų formą. Kaip tik tuo metu gavau pasiūlymą iš Operos ir baleto teatro sušokti amerikiečių choreografų premjerose. Po to jie pasiūlė man likti Lietuvoje“, – dalijasi prisiminimais primabalerina.

Balerina Neli Beliakaitė

Neli pripažįsta, kad Amerikoje honorarai yra ženkliai didesni nei Lietuvoje, bet ji liko tėvynėje. Be to, 2011 metais žinoma moteris ištekėjo ir nusprendė įleisti šaknis savoje žemėje.

„Būtent dėl finansų neužsilaikydavau Lietuvoje. Buvau netekėjusi ir man tikrai buvo sudėtinga pragyventi. Net ir vėliau būnant pagrindine soliste ir šokant pagrindiniuose spektakliuose, nebuvo tos kažkokios didelės prabangos. Visada norėjau jaustis saugiai, todėl žiūrėdavau ir į projektus, ir į siūlomą atlygį. Aišku neneigsiu, sugrįžus buvo didžiausias šokas pamatyti kaip pensininkai ieško maisto konteineriuose“, – pasakoja ji.

Nepaisant visų rūpesčių, jau penkerius metus Neli turi savo privačią baleto mokyklą. „Tris metus su partnerėmis dirbome kruvinai, nes viską reikėjo pasidaryti ir sukurti savomis rankomis, o reklama atėjo iš lūpų į lūpas“, – teigia Neli.

Pirmagimio besilaukianti Neli neslepia paskutinių dienų jaudulio ir jaučiasi palaiminta šios gyvenimo dovanos.

„Paskutinės dienos jau sunkios. Stengiuosi niekur nevaikščioti, bet visas nėštumas buvo lengvas, sklandus. Net nesitikėjau. Negaliu net pasakyti, kad priaugau daug svorio. Jaučiuosi palaiminta.

Man tai bus pačios gražiausios Kalėdos pasaulyje. Tai yra dar vienas prizas, pats didžiausias mano gyvenime. Tai dovana ir stebuklas. Esu palaimoje“, – atvirauja Neli.

Pora jau susiruošusi gimdymui. Neli sako: „lagaminas guli šalia. Sėdžiu tykiai ir laukiu.“

Balerina Neli Beliakaitė

Brandoje gimdysianti garsi moteris atviravo, kad buvo nedidelių baimių, kaip vystysis nėštumas. O dabar džiūgauja, kad viskas ėjosi labai sklandžiai ir netrukus gims sūnus.

„Žinoma, galvojau kaip čia viskas bus, bet jei būčiau kažko bijojusi gyvenime, tai nieko nebūčiau pasiekusi. Karjera prarijo didelę dalį mano gyvenimo, bet atėjo laikas ir viskas susidėliojo į vietas.

Dabar yra mano aukso amžius: prašokti pagrindiniai vaidmenys, baleto mokykla, o dabar ateis sūnelis. Gyvenimas viską man sudėliojo laiku. Žinoma, nėštumas buvo dar vienas iššūkis, bet labai malonus. Bet pagalvojau, kad neturiu ką prarasti, pasinėriau į tai ir viskas gavosi labai sklandžiai. Vyras irgi labai laimingas“, – sako moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)