Prieš pat praveriant laidojimo namų duris atvyko Cololo žmona su dukterimi. Kiek vėliau ėmė rinktis humoristą pažinoję druskininkiečiai, bičiuliai bei kolegos. Visi jie teigė dar negalintys susitaikyti su skaudžia netektimi ir keliais žodžiais sutiko pasidalinti prisiminimais apie paskutinius susitikimus su velioniu ir apibūdinti jį.

„Laukė daug ateities darbų dar. Turėjom daug minčių, planų, idėjų, planavom jas įgyvendint. Laukėm jo sugrįžtant, ruošėmės sėsti prie stalo ir viską aptarti. Ne vien apie televiziją galvojom, galvojom ir apie kitus pasirodymus, apie šou programas, linksmus dalykus, linksmus darbus – tai, kas patinka visuomenei ir ko labai trūksta. Viskas, kas susiję su humoru, tai buvo mūsų sritis, mūsų arkliukas. Vitalijus buvo linksmas geras bičiulis“, – vos tramdydamas ašaras susirinkusiems žurnalistams sakė geras V. Cololo draugas ir kolega Karolis Sakalauskas.

„Vitalijus buvo pats geriausias iš visų jaunų žmonių, kuriuos pažįstu. Pats linksmiausias, nuoširdus. Nieko blogo išvis apie jį negalima pasakyti. Čia buvo kompanijos dūšia. Paskutinį kartą susitikome su Vitalijumi prie Grūto ežero, jis buvo su žmona, pakalbėjome. O dabar tokia netektis... Kol kas aš netikiu. Negaliu patikėt. Man atrodo, jis visuomet su mumis. Visada yra. Aš tai jaučiu“, – prisiminimais dalijosi atsisveikinti atėjusi humoristo bičiulė.

„Pažinojau jį kaip nuoširdų, rūpestingą labai ir linksmą, aišku. Realybėje jis buvo dar daug geresnis, nei TV ekrane“, – sakė kita bičiulė.

Į laidojimo namus su vainiku atvyko ir šeimos draugė, leidusi paskutines dienas drauge Ispanijoje. Ji negalėjo sulaikyti ašarų.

V. Cololo artimieji atsisveikinti su juo kviečia šeštadienį 15–21 val. ir sekmadienį, 10–21 val. Jo urna su pelenais stovi Druskininkų laidojimo namuose „Nutrūkusi styga".

Žinomas vyras bus laidojamas pirmadienį, 13 val. Jo šeima prašo atminimą pagerbti kukliu baltu gėlės žiedu ir žvakute.

Primename, kad prieš pat mirtį V. Cololo leido laiką atostogaudamas Ispanijoje su žmona ir geru bičiuliu bei grupės „Išjunk šviesą" lyderiu Valdu Burniu bei jo žmona.

Draugų kompanija dažnai atostogaudavo kartu, o šįkart pora iš Druskininkų vyko aplankyti Ispanijoje apsigyvenusių bičiulių.

Vitalijus Cololo

V. Burnio pasiteiravus, kas iš tiesų sukėlė tokią staigią mirtį, žinomas muzikantas nenorėjo daugžodžiauti ir tik prasitarė, jog tai buvo ūminė liga, po kurios staiga prireikė operacijos, o jos žinomo vyro organizmas neatlaikė. „Pati operacija truko gana ilgai – apie penkias valandas, bet jo širdis neatlaikė. Visi patyrėme didelį šoką. Sunku ką ir kalbėti. Vakar po pietų, kai viskas tik įvyko (žinomas humoristas mirė pirmadienį, po pietų, Ispanijos ligoninėje), iš šoko negalėjome net kalbėti. Tai labai sunku", – atviravo jis.

V. Cololo lapkričio 9-ąją su žmona Inga išvyko atostogauti į Ispaniją pas čia su šeima gyvenantį bičiulį – grupės „Išjunk šviesą" lyderį, tačiau atsiradus sveikatos problemoms kelionės planai turėjo kiek pasikeisti.

Pora svečioje šalyje liko ilgesniam laikui. V. Burnys draugą prisimena tik pačiais gražiausiais žodžiais ir, nors vis dar sunku suvokti, kad jo nebėra, sakė, jog prisimins kaip vieną pozityviausių žmonių, kokius tik pasisekė sutikti gyvenime. „Jis džiaugėsi kiekviena akimirka ir žiūrėjo į dangų, džiaugėsi juo. Daug keliavome. Buvo labai linksma turistavimo kelionė, gražus oras ir daug pozityvo. Tokios buvo paskutinės jo akimirkos. Jis džiaugėsi visada, labai gerai leidome laiką. Jis buvo tas žmogus, kuris supykęs galėjo ir nusikeikti, o jei džiaugdavosi – tik nuoširdžiai. Ir visada visais rūpinosi. Vitalijus buvo nuoširdus ir atviras žmogus."

Vitalijus Cololo – Druskininkuose gimęs graikų kilmės lietuvių humoristas, renginių ir TV laidų vedėjas. Baigė Druskininkų 2-ąją vidurinę mokyklą, Šiaulių pedagoginiame institute įgijo pradinių klasių mokytojo specialybę. Ilgą laiką dirbo ir iki šiol vedė laidas televizijoje. Dalyvavo daugybėje TV projektų.

2000 metais sukūrė šeimą, vedė žmoną Ingą, vėliau jiedu susilaukė dukros.

Vitalijus jau nuo jaunystės laikų buvo įpratęs girdėti, kad jo pavardė yra neįprasta lietuvio ausiai. Neretas manydavo, kad tai tiesiog pravardė.

„Pasakysiu sąžiningai, buvo toks animacinis filmukas su tokiu pingviniuku Lolo. Aš į visas įskaitas vaikščiojau su smokingu – tarsi pingvinas. Visi mane ėmė vadinti Lolo, o kai sužinojo mano tikrąją pavardę, buvo labai juokinga. Cololo yra normali graikiška pavardė. (...)

Mano tėtis buvo sportininkas, lengvosios atletikos atstovas. Jis atvažiavo į Lietuvą mokytis. Vėliau jį išsiuntė atlikti praktikos į Druskininkus, kur jauna, graži, gležna žemaitė, pavarde Kiežaitė, atlikinėjo praktiką taip pat. Ir pasigavo. Taip atsiradau aš", – juokavo V. Cololo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (581)