Televizijos žiūrovams puikiai pažįstami humoristai kartu ne tik dirbdavo, tačiau ir linksmai leisdavo laisvalaikį. „Kartu pradėjome dirbti „Puikiajame šou“ prieš daug metų, kur filmavosi ir Vytautas Šapranauskas. Kaip bebūtų skaudu, dviejų žmonių iš jų nebėra ir abu panašaus amžiaus išėjo“, – atsidūsta pašnekovas.

Pirmadienį, kai visa Lietuva sužinojo apie netikėtą V. Cololo mirtį Ispanijoje, Karolis vyko į darbą. Tačiau tądien naktinėje pamainoje dirbęs vyras negalėjo nuvyti liūdnų minčių apie anapilin iškeliavusį kolegą ir bičiulį. „Kai tiek juokdavomės verkdami, turėtume amžinai turbūt gyventi. Negalėdavome ramiai nufilmuoti be juoko ir kuriozų, linksmų nutikimų.

Kartu su visa filmavimo komanda apkeliavome Lietuvą, o ką jau kalbėti apie nuotykius užsienyje... Turėjome daug audringų vakarėlių ir kai kurių cirkų tiesiog nepasakojome niekam. Jis buvo malonus, nuoširdus, atviras, linksmas, bet mokėjo būti ir rimtas. Tačiau jis nebuvo visada linksmintojas. Vitalijus mokėjo ir pykti. Tikrai mokėjo būti ir rimtas, kai reikėjo. Jei nesutapdavo mūsų nuomonės dėl darbų ir filmavimų, jis apgindavo savo nuomonę ir prieidavome kompromisą“, – prisiminimais dalijosi K. Sakalauskas.

Karolis Sakalauskas ir Vitalijus Cololo

Labiausiai žinomas vyras gailisi, jog mirus jo bičiuliui nebeliks kartu linksmai leidžiamo laiko ir nuoširdaus draugo. Dar dabar stebėdamas senus jų epizodus humoro laidose jis prisimena daug kurioziškų akimirkų.

„Dabar televizija kartoja senas mūsų laidas. Žiūrėdavome su vaikais, pavyzdžiui, epizodus, kuriuose su Vitalijumi vaidinome kvailučius policininkus, o vaikai dabar klausia, ar man nėra gėda, kai pats esu pareigūnas. Gėda, bet man ir pačiam juokingi tie vaizdeliai. Tiek kartų matyta, bet seni mūsų darbai dar dabar juokingi. Buvome sukūrę ne vieną gerą personažą, kurie buvo juokingi net mums abiems“, – kalbėjo Karolis.

Nors Vitalijus su Karoliu visada buvo užimti, bičiuliai nepamiršdavo ir susitikti, o telefonu ryšį palaikė gerokai dažniau. Paskutinį kartą jiedu buvo susitikę prieš mėnesį ir jau planavo kitą savo susitikimą. Su per dideliu antsvoriu kovojantis V. Cololo prasitarė, jog ir vėl laikosi griežtesnio dietos režimo, tačiau draugui žadėjo linksmą susitikimą.

„Sakė, kad visi susitiksime ir šauniai praleisime laiką. Dar neseniai kalbėjausi ir su mūsų bendru draugu bei prodiuseriu, kuris sakė, kad jam grįžus iš Ispanijos turime susitikti ir pakalbėti apie bendrus ateities planus. Turėjome planų jam grįžus. Dabar to nebebus...“, – DELFI sakė K. Sakalauskas.

Anot jo, televizija neteko talentingo darbuotojo, kurio niekas nepakeis. K. Sakalauskas įsitikinęs, jog nors kitose srityse žmones ir galima pakeisti, televizijoje, o ypač dirbant humoristu, rasti tą, kuris galėtų tave pakeisti, yra tiesiog neįmanoma.

Primename, kad prieš pat mirtį V. Cololo leido laiką atostogaudamas Ispanijoje su žmona ir geru bičiuliu bei grupės „Išjunk šviesą" lyderiu Valdu Burniu bei jo žmona.

Draugų kompanija dažnai atostogaudavo kartu, o šįkart pora iš Druskininkų vyko aplankyti Ispanijoje apsigyvenusių bičiulių. V. Burnio pasiteiravus, kas iš tiesų sukėlė tokią staigią mirtį, žinomas muzikantas nenorėjo daugžodžiauti ir tik prasitarė, jog tai buvo ūminė liga, po kurios staiga prireikė operacijos, o jos žinomo vyro organizmas neatlaikė.

„Pati operacija truko gana ilgai – apie penkias valandas, bet jo širdis neatlaikė. Visi patyrėme didelį šoką. Sunku ką ir kalbėti. Vakar po pietų, kai viskas tik įvyko (žinomas humoristas mirė pirmadienį, po pietų, Ispanijos ligoninėje), iš šoko negalėjome net kalbėti. Tai labai sunku", – atviravo jis.

V. Cololo lapkričio 9-ąją su žmona Inga išvyko atostogauti į Ispaniją pas čia su šeima gyvenantį bičiulį – grupės „Išjunk šviesą" lyderį, tačiau atsiradus sveikatos problemoms kelionės planai turėjo kiek pasikeisti. Pora svečioje šalyje liko ilgesniam laikui.

V. Burnys draugą prisimena tik pačiais gražiausiais žodžiais ir, nors vis dar sunku suvokti, kad jo nebėra, sakė, jog prisimins kaip vieną pozityviausių žmonių, kokius tik pasisekė sutikti gyvenime. „Jis džiaugėsi kiekviena akimirka ir žiūrėjo į dangų, džiaugėsi juo. Daug keliavome. Buvo labai linksma turistavimo kelionė, gražus oras ir daug pozityvo. Tokios buvo paskutinės jo akimirkos. Jis džiaugėsi visada, labai gerai leidome laiką. Jis buvo tas žmogus, kuris supykęs galėjo ir nusikeikti, o jei džiaugdavosi – tik nuoširdžiai. Ir visada visais rūpinosi. Vitalijus buvo nuoširdus ir atviras žmogus."

Vitalijus Cololo – Druskininkuose gimęs graikų kilmės lietuvių humoristas, renginių ir TV laidų vedėjas. Baigė Druskininkų 2-ąją vidurinę mokyklą, Šiaulių pedagoginiame institute įgijo pradinių klasių mokytojo specialybę. Ilgą laiką dirbo ir iki šiol vedė laidas televizijoje. Dalyvavo daugybėje TV projektų.

2000 metais sukūrė šeimą, vedė žmoną Ingą, vėliau jiedu susilaukė dukros.

Vitalijus jau nuo jaunystės laikų buvo įpratęs girdėti, kad jo pavardė yra neįprasta lietuvio ausiai. Neretas manydavo, kad tai tiesiog pravardė.

„Pasakysiu sąžiningai, buvo toks animacinis filmukas su tokiu pingviniuku Lolo. Aš į visas įskaitas vaikščiojau su smokingu – tarsi pingvinas. Visi mane ėmė vadinti Lolo, o kai sužinojo mano tikrąją pavardę, buvo labai juokinga. Cololo yra normali graikiška pavardė. (...)

Mano tėtis buvo sportininkas, lengvosios atletikos atstovas. Jis atvažiavo į Lietuvą mokytis. Vėliau jį išsiuntė atlikti praktikos į Druskininkus, kur jauna, graži, gležna žemaitė, pavarde Kiežaitė, atlikinėjo praktiką taip pat. Ir pasigavo. Taip atsiradau aš", – juokavo V. Cololo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)