Dabar Vytautas neslepia, jog jo asmeninis gyvenimas klostosi gerai. „Atsitvėriau tuomet tylos siena net ne dėl to, kad įvyko skyrybos. Štai klausiate ir atsakau, bet anksčiau ne visada interviu sutapdavo su tuo, ką sakydavau.

Manau, kad kai bus laikas ar akimirka, kai galėsiu pasakyti tai (apie antrąją pusę), ir pasakysiu. Man nepriimtini skandalai ar reklama per skandalus. Man to nereikia ir puikiai be to apsieinu“, – sakė jis.

Šeima ir karjera scenoje V. Šiškausko gyvenime visuomet ėjo greta. Tačiau žinomas atlikėjas pabrėžė, jog karjeros vardan šeimos paaukoti jam neteko. „Buvau su sūnumi, kai jis augo. Galbūt daugiau prie jo ir buvau nei dainuodamas. Jei būčiau pradėjęs anksčiau, gal daugiau ir dainų būčiau sukūręs, bet nieko tikrai nesigailiu ir net nepagalvoju, kad ką nors keisčiau. Esu patenkintas viskuo, kas buvo. Džiaugiuosi, kad tiek laiko praleidau su sūnumi“, – sakė jis.

Vytautas Šiškauskas

Skyrybos su buvusia žmona scenos atstovui tapo sukrėtimu, privertusiu prisiminti ir tėvų skyrybas. Matydamas mylimą sūnų jis prisiminė, kaip analogišką akimirką jautėsi pats.

„Prisimenu tėvų skyrybas, kurios tapo nemaža trauma. Man tada buvo septyneri. Buvo tikrai sudėtinga, nes ne viską ir supratau. Tėvai nelabai kalbėjo,o galbūt ir ne visas mintis supratau. Lankydavau tėtį darbe ir kaskart laukdavau jo po pusvalandį, o kartu praleisdavome po dešimt minučių. Grįžęs namo labai išgyvendavau, nes man trūko tėčio namuose. Tai gerai prisimenu. Tačiau gyvenimas dėliojosi taip, kad tapau pakankamai sėkmingu žmogumi.

Kai iširo mano šeima, pagalvojau apie tai, nes daug ką gyvenime galime palyginti, bet čia situacijos buvo visiškai skirtingos ir galiu tai pavadinti tik sutapimu. Nebuvau skyrybų iniciatorius ir dėl to jaučiuosi ramiau, tačiau labai nesmagu, kad taip buvo. Norėjau šeimos, būti tėvu ir dar dukrelės susilaukti, bet taip pasisuko gyvenimas, kad nieko nebepadarysi“, – atsiduso jis.

Pasiteiravus apie sunkiausią gyvenimo laikotarpį, Vytautas prakalbo apie armiją. Nors jis įsitikinęs, jog tai suteikia vyriškumo, tačiau tokios gyvenimo mokyklos, kokią praeiti teko jam, jis nelinkėtų niekam. „Tai buvo sunkiausias išbandymas mano gyvenime, kai tu atitrūksti nuo šeimos, nuo mamos ir tenka prisitaikyti prie įvairiausių kultūrų žmonių. Buvau aštuoniolikos ir tai buvo rimtas išbandymas. Tekdavo pagal komandą keltis antrą valandą nakties ir dantų šepetėliu eiti valyti tualetų. Žmogui, kuris yra linkęs į meną, tai sudėtinga, todėl tekdavo perlipti per save.

Pirmasis pusmetis buvo itin sudėtingas, o vėliau susidraugavau su kitais kariškiais, vadovybe ir pradėjau ten koncertuoti. Nesakyčiau, kad kažką norėčiau savyje ir keisti. Norėjo mane sulaužyti, bet taip ir likau meno žmogumi“, – pasakojo jis.

Vytautas Šiškauskas
Kūrybingą atlikėją jo klausytojai dažnai sudrausmina ir prašo pagailėti savęs, tiek emocijų neatiduoti scenai. Jis atvirai sako, kad tokia žmonių meilė jam yra didelė gyvenimo dovana.

Tačiau mažai jo gerbėjų žino, kad dainininkas nuo mažens yra užkietėjęs kolekcionierius. „Visada mėgau kažką rinkti ir kolekcionuoti. Keliaudamas į Ameriką mačiau daug įdomių dalykų, todėl įsigydavau ir rinkdavau sporto korteles, pašto ženklus, bokalus, taureles ir pan. Iš skirtingų šalių parsivežu ką nors į savo kolekciją“, – pasakojo V. Šiškauskas.

Nors dainininkas visuomet laikosi optimistiškai, prisipažįsta, jog anksčiau ne kartą dvejodavo, kodėl jam ne viskas sekasi taip lengvai. „Nebuvo gyvenime taip, kad man sektųsi labai lengvai. Būdavo, kad ir pagalvodavau, kodėl, atrodo, kitiems viskas sekasi, o man vis sunkiai. Tačiau aš nesilaikau blogų dalykų ir nors gyvenime nebuvo lengva, bet laikau save sėkmės žmogumi. Viską gyvenime iškovojau“, – sakė jis interviu metu.

Vytautas Šiškauskas

Paminėti jo sunkumai reiškė dar vaikystėje patirtą nepriteklių. Su seserimi ir mama gyvenęs būsimas dainininkas turėjo anksti suaugti ir prisiimti vyro vaidmenį namuose. „Teko anksti pradėti dirbti ir uždirbti pinigus. Esu dirbęs ir vairuotoju, ir staliumi, ir grąžtų gamykloje. Kur mane pastatysi, ten rasiu ką dirbti (juokiasi).

Teko dirbti nuo dvylikos metų. Tuo metu kraudavome lentas. Pažįstamų lentpjūvėje kraudavau iš miško atvežamas lentas. Tikrai smagiai dirbome ir nejausdavau, kad prarandu kažką. Tai buvo geras ir natūralus mano gyvenimo laikotarpis. Kartu parnešti namo pinigų buvo tikras vyriškas pasididžiavimas“, – pasakojo dainininkas.

Vytauto Šiškausko koncertų turas „Ačiū tau": gruodžio 1 d. – Panevėžyje, 9 d. – Utenoje, 13 d. – Kaune, 14 d. – Šiauliuose, 17 d. – Klaipėdoje, 19 d. – Vilniuje, 28 d. – Alytuje, 29 d. – Telšiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)