Marius prisimena, kaip sužinojo apie savo gero draugo Stano diagnozę – vėžį.

„Apie Stano diagnozę sužinojau iš žurnalistų. Primenu, kad kalbu apie žmogų, su kuriuo 10-imt metų praleisdavau daugiau laiko nei su savo šeima. Stanislavas visada buvo slapukas. Ir patikėkite, jis slėpė savo asmeninį gyvenimą ne tik nuo žiniasklaidos, bet ir nuo visų kitų aplinkui“, – pasakoja Marius.

Bet požymių, kad Stano iš tiesų rimtai serga, jau buvo ir anksčiau.

„Pamenu, važiavome su Stano iš koncerto. Jis blogai jautėsi ir privertė mane naktį užvežti jį į Raseinių ligoninę. Peršvietė jam plaučius. Daktarė pasakė, kad viskas gerai. O Stano parodė jai kažkokią dėmę nuotraukoje ir aiškinosi, ką ji reiškia. Naudojo daug terminų. Daktarė įrodinėjo, kad ten nieko nėra. Aš pajuokavau, kad Stanislavskis karste apsiverstų pamatęs, kaip jis vaidina mokslininką-mediką“, – šypteli pašnekovas.

„Taip turbūt sutapo: tais pačiais metais švenčiau ir savo 40-metį, ir sužinojau apie Stano ligą. Pajutau gyvenimo laikinumą. Ėjimas į kalną baigėsi, o dabar leidiesi žemyn. Pradedi jausti, kad neįgauni jėgų, o jas prarandi. Viskas sulėtėja, pradeda augti pilvukas“, – atvirauja Marius.

„Visų pirma, nereikia skubėti gyventi. Sveikatos nenusipirksi – dabar tai pradedu suprasti“, – šypteli jis.

Persiritęs į penktąją dešimti žinomas aktorius ėmėsi keisti savo gyvenimo būdą.

„Pradėjau sportuoti, žiūrėti, ką valgau. Supranti savo laikinumą ir galvoji, ką paliksi po savęs. Tai gal banalu, bet tai yra esmė“, – tikina M. Jampolskis.

Pašnekovas sako, kad nėra Lietuvoje tokių šeimų, kurių būtų nepalietęs vėžys.

„Iš mano artimųjų tarpo yra dėl to išėjusiųjų taip pat. Lietuvoje vėžys vis dar stigma. Yra mažai informacijos apie tai. Vis dar eina naratyvas, kad vėžiu sergantys žmonės yra raupsuotieji. Vos ne įsitikinimas, kad tuo galima apsikrėsti. Daugeliui žmonių tai yra nuosprendis, nutrūksta socialiniai ryšiai, kas yra visiška nesąmonė. Dažnas užsidaro savyje dėl neigiamo visuomenės požiūrio. Mes privalome tai keisti“, – tikino jis.

Knygos pristatyme dalyvavo ir kiti žinomi žmonės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)