„Jau pirkdama namą žinojau, kur tiksliai eglė stovės. Vietoje prie laiptų buvo tokia ovali erdvė, kuri puikiai tinka eglei statyti. Žinojau, kad statysime didelę eglę. Dabar stovi trijų metrų žaliaskarė, bet jau matau, kad galėtų būti ir dar aukštesnė, pavyzdžiui, keturių metrų aukščio. Turbūt kitais metais tokia ir stovės“, – pasakojo dainininkė N. Bunkė.

Su gėlių dekoru dirbanti Natalija juokauja, jog namų papuošimas šventėms kelia ir įtampą, nes svarbu neapsijuokti. Tačiau, panašu, atlikėjai šią užduotį pavyko įvykdyti ir namus papuošti nepriekaištingai.

„Papuošimus rinkausi pagal interjerą. Buvau pripratusi namuose puošti kūgines egles iš šakų tam, kad sutaupyčiau vietos. Dabar teko iš naujo mokytis puošybos (juokiasi). Štai vakar iki dviejų valandų nakties puošiau eglę.

Mano mažytė paslaptėlė – sniegas. Jau anksčiau buvau įsigijusi dirbtino sniego, kurio vis dar turiu didžiulį maišą. Eglė apipurškiama vandeniu ir paėmus gniūžtę dirbtinio sniego, jis metamas ant šakų. Taip gražiai pasiskirsto ir labai natūraliai atrodo. Kur jo dar įsigyti – nežinau, bet galima pažiūrėti išradingiau ir, pavyzdžiui, panaudoti miltus. Galbūt tiktų?“, – savo paslaptimis dalijosi dainininkė.

N. Bunkė įsitikinusi, jog svarbiausia yra klausytis savo širdies balso ir puošti savo namus taip, kaip atrodo tinkamiausia. „Kalėdos yra šeimos šventė ir čia svarbu laikytis savo šeimos tradicijų. Galbūt jūsų šeimos tradicijos yra puošti kaspinais ar kabinti tik vainiką? Tai ir bus svarbiausias dalykas. Visi namuose šiuo laikotarpiu turi būti laimingi, o tradicijos nepamirštos“.

Puošiant naujuosius Natalijos ir Edgaro namus prireikė net penkių maišų lempučių. Nors pagrindinė namų dekoratorė yra Natalija, jos mylimasis su sūnumi taip pat prisidėjo savo idėjomis, patarimais, o sūnus Kristupas nėjo miegoti iki neįsitikino, jog namuose savo vietą rado visos lemputės.

„Kristupui svarbu, kad tos lemputės degtų (juokiasi). Man labai patiko puošti visus namus. Tai visada sukuria Kalėdų laukimo nuotaiką.

Eglę mėgstu puošti anksti ir nors atrodo dar tik prekybos centrai pasipuošė, bet žinau, kad vėliau tiesiog neturėsiu tam laiko ir labai laukiu švenčių. Man šie metai ypatingi. Visi gyvename naujuose namuose ir tikrai norisi susikurti šventišką atmosferą. Esu tikra namų moteris, kuri kursto tą ugnį. Tiesa, namuose yra ir židinys, kurį bus proga užkurti“, – kalbėjo ji.

Šiemet namus dekoravusi dainininkė čia ir vėl pasitelkė raudoną spalvą, kuri jai asocijuojasi su jaukiausiomis metų šventėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (336)