Pasidžiaugti Stano kūryba ir tai, kad jis suvaldė klastingą ligą – limfomą – ketvirtadienio rytą atvyko būrys jo likimo brolių, medikų, bičiulių ir šou pasaulyje žinomų žmonių.

Palaikyti artimą draugą jam svarbią dieną atvyko aktorius Marius Jampolskis, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, dainininkė Vaida Genytė, šokėja Katerina Voropaj, dainininkas Justinas Lapatinskas, TV laidų vedėjas Justinas Jankevičius ir kt.

Autobiografinio romano autorius renginio metu pasakojo apie savo naująją knygą ir atsakinėjo į publikos klausimus. Kiek vėliau visiems norintiems buvo padovanota jo knyga „Kodėl aš“.

Stano sako, kad parašius knygą jam klausimų nesumažėjo, o net padaugėjo ir tai, pasak jo, yra visiškai normalu.

„Kai pabaigiau knygą, supratau, kad jokių atsakymų aš neradau. Tame ir yra prasmė. Man labai nepatinka visokie gyvenimo būdo mokytojai, kurie bando perteikti savo metodus kitiems. Knyga gana keista, nes pradžių rašiau ją tam, kad perskaitytų mano vaikai, kai manęs nebeliks. Lietuvoje yra vėžiofobija, bet tai nėra taip baisu. Vėžys – išgydomas, bet pyktis galvoje yra daug sunkiau. Tai antrinis vėžys“, – DELFI tikino pašnekovas.

Stano sako, kad prisipažįstant apie klastingos ligos diagnozę jis iš aplinkinių dažnai jusdavo didžiulę baimę.

„Pavyzdžiui, kai pasakojau žmogui, kad man – vėžys, tada jis prisimindavo visus baisiausius savo gyvenimo momentus: kam išpjovė pusę žandikaulio, kam buvo sunki chemoterapija. Iš pradžių aš nesupratau, kodėl jie man tai pasakoja, bet vėliau supratau, kad juos apima paniška baimė“, – tikina vyras.

Savo knygoje dainininkas atvirauja, kad jo mama taip pat sirgo vėžiu.

„Man negaila, kad mamai nepasakiau, jog sergu. O gaila dėl to, kad neturėjome normalių santykių“, – apgailestauja Stano, kuris savo knygą skyrė mamai.

Stano su žmona

Žinomas vyras – kaip niekada atviras. Pasirodo, kad kai jis pagijo, Stano santykiai su žmona Indre pradėjo ristis žemyn.

„Apie tai niekas nepasakoja. Daugelis šeimų per tai pereina. Kai vienas žmogus serga, visa šeima susikaupia ties vienu tikslu – kad tas žmogus gyventų. Kai žmogus pagyja, tada prasideda juodžiausias laikotarpis, nes nebėra dėl ko gyventi. Tai labai kvailai skamba, bet nebelieka tikslo.

Tada pradeda griūti šeimos. Mes per tai perėjome. Ko nesupranta ligonis? To, kad jis ne pats vienas serga. Kai sirgau, žmonai buvo morališkai labai sunku, reikėjo prižiūrėti tris vaikus. Reikia ieškoti pagalbos, nes nežinai, kas su tavimi darosi. Pavyzdžiui, aš pasveikau, ji nesidžiaugia, o tada man pikta. Abu išgyvenome daug jausmų“, – neslepia pašnekovas.

Dalis, už knygos pardavimą surinktų lėšų, bus skiriama pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijai (POLA) vykdomiems edukaciniams vėžio prevencijos projektams įgyvendinti.

Knygos pristatymo metu POLA atstovai, mitybos, sporto specialistai, psichologė supažindino visus susirinkusiuosius su vėžio prevencijos galimybėmis ir svarba.

Remdamiesi moksliniais tyrimais, POLA organizuojamų užsiėmimų lektoriai tvirtino, kad specialios didelio intensyvumo jėgos treniruotės padeda išvengti onkologinių ligų. Būtent dėl to į knygos pristatymą buvo nuspręsta įtraukti ištvermės treniruotę. Joje drauge su patyrusiais treneriais aktyviai dalyvavo būrys žinomų žmonių, kurie dar prieš renginį išgirdo, kad dėl patogumo dėvėtų sportinę aprangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)