E. Dragūno automobilį tuomet stabdę pareigūnai liudijo teisme prisimindami rugsėjo įvykius. „Jis galvojo, kad mes kažkur skubam ir pasitraukė nuo važiuojamosios dalies. Jis (E. Dragūnas) klausinėjo ir sakė, kad negirdėjo specialių garsinių signalų. Jis pradėjo įžeidinėti pareigūną Albertą Tomaševič. Mes abu su tyrėju sėdėjome automobilyje“, – prisiminė tądien dirbusi policijos pareigūnė Viktorija Auglytė.

Pareigūnai pastebėjo, kad E. Dragūno elgesys buvo permainingas, o girtumas jau buvo patikrintas, tad jie pasvarstė, kad galbūt reikėtų patikrinti, ar sustabdytas atlikėjas nevartojo psichiką veikiančių medžiagų.

„Aš pamačiusi automobilį nepamaniau, kad tai gali būti Egidijus Dragūnas, bet atsisukus supratau, kad tai gali būti jis“, – kalbėjo parodymus duodama pareigūnė.

Atlikėjo advokatas Adomas Liutvinskas pastebėjo, jog ne visos pareigūnų pasakojamos aplinkybės atitinka realybę. Jam iškilo klausimų ir dėl laiko, per kurį tiek atlikėjas, tiek ir jį stabdę pareigūnai nuvažiavo nuo stabdymo pradžios iki jo namų.

„Jūs minėjote, kad stabdomas jis nestojo, tačiau kurioje vietoje pradėjote aktyvų stabdymą“, – advokatas klausė prieš teismą liudijančios pareigūnės.

Pareigūnas A. Tomaševič sakė, kad visos dienos neprisimena. Tuomet jis su kolege vykdė prevencines priemones dėl eismo saugumo ir pastebėjo atlikėjo automobilį. „Pastebėjome, kad automobilį vairuoja galimai leidimo vairuoti neturintis asmuo“, – pastebėjo jis.

Apie tai pareigūnai operatyviai pranešė budėtojai ir pradėjo E. Dragūno vairuojamą automobilį vytis. Pareigūnai tikino, jog operatyviai patikrinti, ar žinomas vyras vis dar neturi teisės vairuoti, jie negalėjo.

Jis taip pat pastebėjo, jog jam kilo įtarimas dėl narkotinių medžiagų vartojimo, tačiau atsakyti į advokato A. Liutvinsko klausimą, ar buvo kalbama apie gabenimą į narkologinį kabinetą, atsakyti vienareikšmiškai negalėjo.

„Jam buvo nurodyta ateiti iki mūsų transporto priemonės, kad jam būtų užpildytas protokolas“, – sakė policijos pareigūnas.

Teisme paaiškėjo, kad automobilyje, kurį vairavo E. Dragūną stabdę pareigūnai, neveikė vaizdo įrašymo ir fiksavimo technika. Kodėl taip buvo, policijos pareigūnai paaiškinti negalėjo.

Tiek advokatas, tiek E. Dragūnas pastebėjo, jog ir po visų parodymų situacija nepasikeitė, todėl bylą reikėtų baigti. Tam pritarė ir teisėjas. Tačiau kita pusė paprašė laiko ir baigiamąsias kalbas nukelti.

„Neturėjau priežasčių nestoti. Turėjau visus dokumentus ir draudimą. Jų automobilio tiesiog nemačiau iš pradžių. Čia buvo jų iniciatyva, persekiojimas ir principai. Tiesiog norėjo prisikabinti.

Važiuočiau su zaporožiečiu, niekas nestabdytų. Buvau išsilaikęs teises pirmą dieną ir žinojau visas taisykles. Iš mano pusės viskas buvo padaryta teisėtai“, – sakė pats E. Dragūnas.

DELFI jau rašė, kad šių metų rugsėjo 6-ąją Egidijus Dragūnas galimai pasipriešino pareigūnams, kai jį stabdant nesustojo ir spruko. Policijos pareigūnai žinomą dainininką vijosi net iki namų. Pirminiais duomenimis, atlikėjas nesustojo stabdomas ir pasipriešino policijos pareigūnams.

Kaip teigė pats E. Dragūnas, konflikto išvakarėse jis vairuotojo pažymėjimą vis dėlto atgavo, vairavimo egzaminą laikė Mažeikiuose, nes Vilniuje didelės eilės. Jį stabdančių pareigūnų jis sakė nepastebėjęs.

Dainininkas tikino, kad vairuodamas „Lamborghini" negalėjęs pastebėti pareigūnų dėl pernelyg mažo galinio automobilio lango. Pareigūnai jį pasivijo jo namo kieme. Kiek vėliau ir kilo konfliktas, kurio metu, kaip teigiama, buvo pasipriešinta. Paklaustas apie konfliktą, E. Dragūnas paaiškino: „Buvau savo kieme, mane griebė už rankų". Pasak atlikėjo, policija jį persekioja. Vėliau E. Dragūnas su DELFI pasidalijo policijos pareigūnų galimai sužalotos rankos nuotrauka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)