Stilistės Mildos Metlovaitės ir pačios Monique pasirinkimas tą vakarą tikrai sulaukė dėmesio ant raudonojo kilimo. „Jaučiausi labai moteriška, graži ir pasitikinti savimi. Mums neatrodė, kad vėliau apie tai reikės tiek kalbėti ir aptarinėti. Kur kas svarbesnė čia yra mano žinutė ir tik dėl jos džiaugiuosi, kad buvo atkreiptas dėmesys“, – kalbėjo žinoma dainininkė.

Kiek anksčiau scenoje ji taip pat rinkosi drąsius kostiumus, o savo vaizdo klipe „Virš vandens“ nusifilmavo ir apnuogindama krūtinę. Tačiau M. Pundziūtė – Monique ne kartą pabrėžė, jog tai darė ne vardan dėmesio, o siekdama kalbėti apie laisvę būti savimi ir nevaržyti nei savęs, nei kitų.

„Nei praeityje pasirinkti įvaizdžiai, nei šis įvaizdis nebuvo vardan to, kad žmonės kalbėtų. Jie kalba apie tai, kas jiems aktualu ir įdomu tuo metu. Aš, žinoma, žinojau, kad to (dėmesio) galimai sulauksiu. Jei blogai jausčiausi apsirengusi ir tik norėčiau kažkokio kalbėjimo, apgaudinėčiau save ir būčiau sau neteisi. Pirmiausiai žiūriu, ar gerai taip jausiuosi. Noriu jaustis su savo kūnu gerai ir patogiai“, – pasakojo dainininkė.

Anot jos, riba tarp erotikos ir skoningo įvaizdžio priklauso nuo bendro vaizdo ir pačio žmogaus darbų. „Mano suvokimu tai, kaip apsirengi – nekeičia tavęs kaip žmogaus. Nesumažina talento, proto, įgūdžių, patirties ar bet ko, už ką tave gerbia kiti, dėl ko esi ypatingas. Aš pati noriu būti drąsi ir noriu skatinti kitas tokiomis būti, šiuo atveju – rengtis taip, kaip norisi. Man gaila, kad mes vis dar esam įstrigę seksistiškuose įsitikinimuose. Jei moteris apsirengia atviriau – yra linčiuojama. Vyriškiau – yra linčiuojama. Kiršinama viena su kita, nes juk reikia konkuruoti. Verčiama lygintis vienai su kita, ko pasekoje, pamačius gražiai apsirengusią merginą šalia, nekyla noras pasakyti jai komplimento, veikiau apšnekėti ar tiesiog palyginti su savimi.

Negalime teisti žmogaus dėl vieno karto ir sprendimo, nieko nežinodami apie jį nei kaip apie žmogų ar profesijos atstovą. Turime žiūrėti į bendrą foną, koks tai žmogus. Ar jis geras, ar labiau mėgstantis konfliktus, skandalus, įžeidžiančius komentarus. Linkėčiau į tai žiūrėti ir į trumpalaikius įvaizdžio aspektus pabandyti žiūrėti paprasčiau ir taip nesureikšminti to", – sakė ji DELFI.

Monique taip pat samprotavo, jog čia svarbus ne pats seksualumas ir įvaizdžio pasirinkimas, o tai, kad visuomet yra bijančių būti savimi. „Drąsa yra laisvai rinktis, kaip nori jaustis gerai savo kūne. Ar apsirengsi labai vyriškai, apsmukusiai, ar rengtis atviriau. Tuoj išvadins nebemoteriška, jei užsidėsi apsmukusį vyrišką švarką. Tai neturėtų būti vadinama drąsa, bet kadangi mums vis dar reikia drąsos jaustis patogiai ir rengtis taip, kaip norisi mums, o ne kad kitiems įtiktume, mūsų pareiga yra tai skatinti ir sakyti, jog būkime drąsios, savimi ir kažkuo, kuo mums norisi būti, o ne slėptis šešėlyje.

Jei norisi ir gera stovėti šešėlyje, tik tada jame ir būkime. Jei norisi būti ryškesniais, kuriuos mato ir grožisi, tai ir būkime tokiais. Kiekviename žingsnyje turime pasirinkimą. Tik negalime kontroliuoti tų komentarų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (336)