„Apie gamtą, kiną, darbą aš galiu kalbėti daug, bet apie šeimyninius reikalus kalbėti daug nesinori“, – dar pokalbio pradžioje prisipažįsta fotomenininkas.

„Mes oficialiai dar nesusituokėme, bet mes gyvename kartu jau penkerius metus ir vestuvės, aišku, kad kažkada tikrai įvyks. Visiems jau prisistatome kaip vyras ir žmona, nes kitaip net negaliu mūsų pavadinti. Gyvename kartu gražioje vietoje, kaime“, – šypteli pašnekovas.

Ričardas Anusauskas ir Rūta Žemaitienė

Kiek kalbesnė apie jųdviejų asmeninį gyvenimą menininkų poroje yra Rūta. Anksčiau moteris sukosi restoranų versle, užėmė vadovės pareigas, tačiau pamilus fotografą moteris ir pati iš naujo atrado gamtos žavesį.

„Viskas pastaruoju metu mums taip gražiai sekasi. Mūsų veikloje įsipina ir asmeninis gyvenimas, kadangi abu nuo ryto iki vakaro esame gamtoje. Kartais po atviru dangumi liekame ir per naktis. Toks tas mūsų gyvenimas. Radome vienas kitą, kas yra labai džiugu. Kartu esame visą parą. Palikau savo ankstesnį darbą ir dėl to nė kiek nesigailiu, kadangi jau sukūrėme labai daug gražių dalykų“, – DELFI pasakoja menininkė.

Rūtai puikiai sekasi filmuoti, o Ričardas visai neseniai užfiksavo sunkiausiai nufotografuojamus gyvūnus – mešką ir kurtinį. Fotografas prisipažįsta, kad kurtinys jam yra pats gražiausias ir paslaptingiausias paukštis, kurį nufotografuoti jis bandė net 15 metų.

Ričardas Anusauskas ir Rūta Žemaitienė

„Mes kiekvieną dieną pamatome unikalius dalykus. Užfiksavome ir kurtinius, ir lūšis. Esame pristatę filmą, dabar ruošiame naują“, – planais dalijosi R. Anusauskas.

Neregėti ir kvapą gniaužiantys Lietuvos gamtos vaizdai užburia ne tik porą, bet ir jų kūrybos mylėtojus. Kartais egzotiškas menininkų gyvenimas Rūtai atrodo tarsi suplanuotas aukštesnių jėgų.

„Kartais atrodo, kad viskas sudėliota likimo. Tiesą pasakius, iš pradžių savo draugėms buvau pasakiusi, kad niekada su įžymybe tikrai neprasidėsiu, todėl dabar retkarčiais esu traukiama per dantį. Matyt, tam tikri dalykai būna numatyti. Anksčiau, kai Ričardas dar tik rodė man dėmesį, laikiausi stipriai, o jis iš manęs pasijuokė ir pasakė: „Esi jau seniai supakuota“, – nusijuokė pašnekovė.

„Kai pradėjome kartu važinėti į gamtą, supratau, kad mums dviese yra žymiai geriau. Filmuoti, fotografuoti – yra pats nuostabiausias dalykas, kurį galime daryti kartu. Visa tai turi prasmę, išliekamąją vertę. Toks tas mūsų šeimyninis gyvenimas. Matau prasmę tame, ką mes darome, nes mūsų gamta nyksta. Tikiuosi, kad mes paliksime įdomios medžiagos ateities kartoms“, – ugningai pasakoja moteris.

Ričardas Anusauskas ir Rūta Žemaitienė

Gamtoje užaugusi Rūta jau ir anksčiau jautė ryšį su ja, tačiau keisti savo gyvenimą ji išdrįso tik tada, kai sutiko mylimą žmogų. Menininkė nebijo nei uodų, nei plėšrūnų. Jai gerai sekasi ne tik filmuoti, bet ir puikiai sustyguoti judviejų veiklą.

„Tai užburia, traukia, jau nebegaliu be to. Kai ėmėme dirbti drauge, sukūrėme pirmąjį savo filmą „Keturi metų laikai“, dabar kuriame naują. Dėl savo veiklos kartais drauge nakvojame ir pelkėse. Ričardo draugai sako, kad jam labai pasisekė, nes moterys įprastai mėgsta restoranus, rožes ir žvakes, o mane kviečia į pelkes ir kemsynus – aš mielai ten einu. Nekyla net klausimų, nes turime bendrą viziją. Žinau, kad kiti žmonės dažnai nori pailsėti vienas nuo kito, o mums didžiulė dovana, jei ištisą parą esame kartu. Mes abu tai labai vertiname“, – pasakoja ji.

Ričardas Anusauskas

Pasiteiravus, ar artimiausiu metu galima tikėtis judviejų vestuvių, Rūta neslepia, kad retkarčiais jų aplinkoje galima pajusti spaudimą dėl šio rimto žingsnio, tačiau viskam yra savas laikas.

„Kai ekonomika Lietuvoje pagerės, tada“, – nusijuokė Ričardas.

„Taip, kad bent gerą šventę visiems sukurtume“, – mylimajam pritarė Rūta.

„Žinote, pats vestuvių faktas nėra toks svarbus, kaip mūsų ryšys. Tikiu, kad mūsų santykių iš esmės nepakeis nei antspaudas, nei žiedas. Juk per šiuos penkerius metus drauge spėjome vienas kitą pažinti, vyko vadinamoji žvalgyba“, – pridūrė menininkė.

Anksčiau R. Anusauskas buvo vedęs menininkę Jurgą Anusauskienę, pora turi tris vaikus: dukrą, žinomą dainininkę Eveliną Anusauskaitę-Young ir sūnus Haroldą bei Mindaugą Anusauskus. 2013-aisiais metais Ričardo ir jo pirmosios žmonos keliai išsiskyrė.

Bendraudamas su DELFI gamtos fotografas pajuokavo, kad planuojamos antros vestuvės turėtų įrodyti, kad jis nėra toks blogas, kaip būtų galima pagalvoti.

Į tokius žodžius jo mylimoji Rūta reaguoja su šypsena. Pasak jos, santykiuose didžiulę reikšmę turi partnerių atitikimas vienas kitam.

„Ji (J. Anusauskienė – DELFI) galbūt turi kitą patirtį, o aš – vėl kitą. Tikiu, kad labai daug priklauso nuo to, kaip tu elgiesi su vyru. Kartą Ričardo sūnus nusistebėjo mumis, bet Hariui paaiškinau, kad ir jis su skirtingomis merginomis veikiausiai elgiasi skirtingai – su viena galbūt labiau viskas atitinka, būni labiau malonus, o su kita – mažiau. Taip ir mums. Jis tą puikiai suprato. Mes turime abipusį ryšį. Žinau, kad sklindantis emocinis fonas šeimoje ar poroje yra labai svarbus ir didele dalimi priklausantis nuo moters. Jeigu aš spinduliuoju šiluma, apkabinsiu, rūpinsiuosi savo vyru – ar jis pradės siautėti? Nebus tam priežasties. Santykiams reikalingos abipusės pastangos. Vieni su tuo pačiu žmogumi gali turėti vienokią, kiti kitokią patirtį – ir tai visiškai normalu“, – DELFI pasakojo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)