Sekmadienį sunegalavus žinomo aktoriaus žmonai, jiedu nieko nelaukę skubėjo į ligoninę. Nepakeliamą trišakio nervo skausmą turėjusi kęsti moteris pirmosios pagalbos laukė sukandusi dantis.

„Išsiaiškinome, kad pirmoji pagalba suteikiama per 24 valandas. Artėja trečia valanda laukimo, esame įvesti į kažkokį koridorių, kur sėdi dar būriai Lietuvos nabagų, turbūt mokančių PSD, bet terapeuto nėra.

Kaip gerai turėti kantrią ir skausmui atsparią sutuoktinę. Vilties yra, nes jau bėga tos 24 valandos, per kurias galimai atsiras terapeutas ir numanomai nukreips pas neurologą“, – stebėjosi jis nerimaudamas dėl mylimos žmonos.

DELFI susisiekus su aktoriumi jis neslėpė, jog apsilankymas ligoninėje tapo labai nemalonia patirtimi, kuri leido iš arti pamatyti ligoninės priimamojo darbą ir tai, kokios sąlygomis dirba medikai.

„Ką daryti su sistema nėra aišku, nes terminas „skubi pagalba“ per 24 valandas yra iš absurdo srities. Jei žmogus kreipiasi su skausmu, o ten tik tokie ir kreipiasi, manau, kad pirminis dalykas būtų numalšinti skausmą, o ne versti laukti, kol pagaliau atsiras laisvas gydytojas, kuris nukreips pas kitą gydytoją.

Galiausiai per tris valandas pagalbos mes sulaukėme, tačiau manau, kad kitų atvejai liūdnesni. Visas tas tris valandas nedaviau ramybės ir pats to pakęsti negaliu, bet trišakio nervo uždegimo sukeliamas skausmas yra visiškai nepakeliamas. Jo nemalšina įprasti vaistai. Žinodamas partizaninę žmonos kantrybę kitos išeities ir neturėjau, nors tai buvo ypač nemalonu. Neįsivaizduoju, kaip patys medikai sugeba dirbti tokiomis sąlygomis. Ir iš paskutinių žinių matome, kad reikalai labai blogėja. Tai liūdina“, – kalbėjo žinomas aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (430)