Dar vasarą ryžusis pokyčiui Karolina pasakojo, kad plaukai yra pats elementariausias būdas keisti savo įvaizdį. Tai nereikalauja drastiškų pasikeitimų ir nėra kenksminga, pavyzdžiui, kaip plaukų spalvos keitimas.

„Plaukai nėra galūnė ir jie labai greitai atauga. Kai norisi kokių nors pokyčių, o man taip dažniausiai nutinka keičiantis metų laikams, atkreipiu dėmesį į plaukus. Man trumpesnių plaukų šukuosena atrodo ir daug lengviau prižiūrima.

Galbūt egzistuoja tam tikras įvaizdis visuomenėje, kad turi būti kažkokios priaugintos kasos, bet man patinka tai, kas paprasta. Kažkada buvau garbanota ilgaplaukė, o dabar esu tiesiais plaukais ir visiškai kitaip nei visada atrodau“, – su šypsena kalbėjo televizijos laidų vedėja ir žurnalistė.

Jau ne vienerius metus Karolina plaukus tiesina ilgalaikio tiesinimo būdu ir juokiasi sakydama, jog ir čia pasiteisina taisyklė, kad moterys visada nori priešingo rezultato. Turėdama ilgus ir garbanotus plaukus ji visada svajojo apie trumpų ir tiesių plaukų šukuoseną, o kažkada net svarstė apie „ežiuku“ vadinamą šukuoseną.

„Turiu pažįstamų, kurios verkia ir centimetrą nusikirpus. Kai mano plaukus nukirpo anksčiau, pasakiau, kad nepyktų, nes nukirpo per mažai ir pagyvensiu, bet vis tiek grįšiu trumpinti (juokiasi).

Kažkada turėjau svajonę apie visiškai trumpą šukuosena, tokią kaip „ežiukas“, bet dirbant televizijoje toks pokytis būtų pernelyg drastiškas. Nežinau, ar kada iš tiesų išdrįsiu taip padaryti, juolab dirbant žinių laidoje. Tačiau visų mano kolegių plaukai sutrumpėjo, pagalvojau, kad ir aš galiu įsimaišyti į bendrą masę ir labai neišsiskirsiu“, – su šypsena sakė žinoma moteris.

Anot DELFI pašnekovės, anksčiau televizijoje buvo paisoma griežtesnių standartų ir tinkamu televizijai įvaizdžiu buvo laikoma tiesių ir gražių plaukų šukuosena, bet vėliau tai keitėsi ir dabar nieko nebestebina net ir visiškai trumpų plaukų šukuosena pasipuošusi rimtos televizijos laidos vedėja.

„Kai filmuojiesi prie žemėlapio, plaukai turi būti tiesūs. Tada ir pradėjau juos tiesinti ilgalaikiu tiesinimu ir supratau, kad plaukams tai nėra taip kenksminga, kaip galbūt paprastai galvojama ir galiausiai tas televizinis standartas šiandien yra labai įvairus. Neliko tų griežtų taisyklių.

Man svarbu turėti plaukus, kurie nereikalauja ypatingos priežiūros. Ir taip pat manau, kad kiekvienam geriausiai tinka ta šukuosena, su kuria jis geriausiai jaučiasi, o aš geriausiai jaučiuosi trumpais plaukais. Ir taip nuo ketvirtos klasės, kai pirmą kartą trumpai nusikirpau plaukus.

Daug metų šokau baletą ir paprasčiausiai negalėjau trumpinti plaukų, nes tuomet nesusirištų kuodas. Kai nustojau pirmą kartą šokti, nusikirpau ir plaukus“, – prisiminė K. Liukaitytė-Čelkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)