„Viskas prasidėjo nuo svajonių. Kai šokau žinomame šokių kolektyve, viskas sukosi ne tik aplink šokį ir choreografiją, bet ir aplink drabužius. Teko prisiliesti prie merginų įvaizdžių kūrimo. Tuomet baigiau siuvimo kursus, daug mokiausi privačiai iš profesionalios siuvėjos.

Svajojau kurti, modeliuoti, bet turbūt trūko drąsos ir galbūt gyvenimiškos patirties. Dabar, kai dukrytės jau paaugo, manau, kad pats laikas pradėti viską įgyvendinti ir siekti savo tikslo“, – apie savo seną hobį pasakojo moteris.

Dabar vėl sugrįžti prie drabužių kūrimo ir siuvimo Vaidą paskatino jos dukrelės Andrėja ir Lėja. „Visuomet dievinau klasiką, tad vis pagalvodavau, kaip gražiai mergaitėms atrodytu prabangūs vilnos paltukai. Greitai pradėjau modeliuoti, kurti, derinti ir siūti. Po pirmojo ir antrojo bandomųjų darbų pagalvojau, kad gražiai atrodytų ir kostiumėliai, švarkeliai bei sarafanai. Pažįstamos mamos mano kūrinius taip pat apipildavo komplimentais. Jos ir pradėjo prašyti kurti ne tik vaikams, bet ir joms, todėl atsirado dar didesnė motyvacija“, – pasakojo ji.

Tiesa, apie vyriškus drabužius tuomet ji net negalvojo, tačiau Andriui pradėjus prašyti siūti ir jam, teko mokytis kurti ir sudėtingesnius vyriškus drabužius. „Taip. Vyriškų drabužių kūrimas yra sudėtingas ir kitoks, bet manau, kad kiekvienas darbas reikalauja daug pastangų, laiko, kantrybės ir kruopštumo.

Dabar mano pagrindinis darbas yra pasiūti vaikiškų drabužėlių kolekciją, kurią labai noriu parodyti. Turiu įgyvendinti ir šeimos bei draugų prašymus. Tai gera praktika ir patirtis. Tikrai nenoriu, kad mano darbams galiotų posakis „batsiuvys be batų“, tai dar ir sau turiu minčių, kurias noriu įgyvendinti. Tai dar nėra verslas, bet norėčiau, kad juo taptų ateityje“, – kalbėjo V. Rimiškienė.

Paklausta, kiek galėtų kainuoti jos kūriniai, Vaida nusišypsojo. Pardavimais ji dar neužsiima, todėl ir kainų nėra. Dabar daugiausiai dėmesio ji skiria kūrybiniam procesui ir kokybiškų medžiagų parinkimui. Daug motyvacijos jai suteikia ir mylimas vyras, kuris prireikus tampa ir modeliu, ir pasiūlo, ką dar galima pakeisti ar sukurti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (233)