– Kaip vertinate teismo sprendimą atnaujinti įrodymų tyrimą byloje?

– Aš pasikartosiu, kaip ir pradžioje, taip ir dabar nežinau, kodėl tokios bylos nukeliauja į teismą. Aš savo kaltės nematau, ją neigiu.

Kada vyko pirmas susitikimas, apklausa, manęs klausė: „jeigu padarei – prisipažink, čia nieko tokio, bus taikos sutartis ir taip toliau“. Čia žmogiškos savybės ir esu žmogus. Tad, jeigu būčiau padaręs, ar kažkur įlindęs, būčiau atsiprašęs, juk visko būna gyvenime. Tačiau, kai esi nekaltas, turi ginti savo teises.

Kaip, kas organizavo (ikiteisminį tyrimą – DELFI), nežinau, tegul tai lieka paslaptyje.

Pasakysiu paprastai: eiti su savo žmogumi į teismą – be galo didelė gėda. Čia yra žmogaus vertybės, požiūris į gyvenimą. Nieko nepadarysi, nes žala ar taip, ar taip jau padaryta. Ir vaikų atžvilgiu, tiek mano ateities atžvilgiu. Dabar klausimas išlieka – reikia kuo greičiau nuosprendžio sulaukti, galutinio verdikto, kad aš nekaltas. Aš tikrai jaučiuosi nekaltu ir tikiuosi, kad (teismas) bus mano pusėje.

– Ar bandėte kalbėtis su Goda dėl ikiteisminės taikos sutarties?

– Taip, be abejo. Sakiau, kam to reikia. Juk vaikai galbūt irgi norės būti teisininkais, galbūt advokatais, ar eiti į Seimą. Kas čia žino jų ateitį. Jeigu būtų teistumas, visuomet lydėtų tėvo šleifas.

Tai buvo sakoma, bet manau, kažko daugiau norima. Gal, kad atsiprašyčiau viešai kažko, pažeminti, čia reikia jos klausti. Pas mane jokio pykčio nėra nuo pat pradžių, aš einu savo keliu.

– Patikslinkite, Jūsų vaiko telefone buvo išsaugotas jūsų namų bevielio interneto tinklo slaptažodis ir bet kas prie jo galėjo juo jungtis?

– Pats tyrimas parodo, kad vaiko telefono niekas nežiūrėjo, niekas netikrino kur jis buvo prieš valandą, ar prieš dvi. Jis automatiškai prisijungia prie WiFi ryšio, bet kas galėjo privažiuoti (prie R. Alijevo namų – DELFI) ir prisijungti. Pats bandymą dariau, prie namo privažiavus automatiškai prisijungia.

Žmogus, kuris teigia, jog nedavė savo tėčio vaiko į teismą, grynas melas. Iš karto po įvykio gavau krūvą laiškų, krūvą apkaltinimų, kad aš tai padariau. Esu kviečiamas į kitas apklausas dėl mašinų ir taip toliau.

Dabar grasina dėl vaiko alimentų. Esu pasiruošęs, susitaikęs su tuo. Tikslo tik nežinau, todėl ramybės linkiu tam žmogui.

– Ar buvusi žmona prašo padidinti išlaikymą vaikams?

– Taip, be abejo. Vis kažko nerimsta. Žmogus gal nelabai suvokia, tie pinigai, kurie skiriami – ne tik iš mano kišenės turi būti skiriami. Jeigu skiriama 300 eurų, tai yra jos 300 eurų, valstybė už kiekvieną vaiką dar po 50 eurų duoda. Tai jau 700 eurų vaikų išlaikymui.

Žiūrint į pačią padėtį, pagal visą procesą, kaip mes auginame vaikus, tai daugiau laiko vaikai prabūna pas mane, negu pas ją. Iš tos pusės, kaip beskaičiuosi, jeigu finansine prasme skaičiuoti, vis tiek aš daugiau išleidžiu.

DELFI primena, kad vyras kaltinamas galimai neteisėtai prisijungus prie kito asmens informacinės sistemos. Už tokį neteisėtą elgesį baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Susekti tai, kad G. Alijevos privačiais duomenimis galėjo naudotis būtent jos buvęs sutuoktinis esą pavyko nustačius gyvenamąją vietą.

„Po įvykio iš karto paskambinau buvusiam vyrui, tačiau jis paneigė, kad tai padarė. Jis pasakė, kad nesikreipti į jį jokiais klausimais, jei tai nesusiję su vaikais. Aš parašiau jam žinutę, kad grąžintų prisijungimus, tačiau jokios reakcijos nebuvo. Todėl beliko kreiptis į institucijas“, – anksčiau yra teigusi G. Alijeva.

Goda taip pat atskleidė, kad buvo išdaužytas jos naujo automobilio stiklas. Dainininkė teigė, kad apie naują pirkinį žinojo tik jos vyras, tačiau jokių priemonių tuomet nesiėmė.

Beje, dainininkė tuomet atskleidė, kad teismą pasieks ir dar vienas ieškinys. Šį kartą dėl vaikų išlaikymo.

„Kartais atrodo, kad santykiuose trūksta advekvatumo. Aš manau, kad bus dar viena byla dėl vaikų išlaikymo. Dabar dviem vaikams buvęs vyras skiria 300 eurų per mėnesį“, – anksčiau kalbėjo Goda.

DELFI primena, kad nuo praėjusių metų liepos 20-osios oficialiai su krepšininku R. Alijevu išsiskyrusi merginų grupės „69 danguje” narė 2018-ųjų metų rugpjūčio mėnesį išgyveno nemalonią situaciją, kuomet buvo pavogti jos socialinio tinklo „Facebook“ ir elektroninio pašto „Gmail“ prisijungimai.

G. ir R. Alijevų santuoka truko devynerius metus. Teismas juodu išskyrė abipusiu sutarimu. Pora augina dvi atžalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)