„Paauglystėje buvau kukuliukas (juokiasi). Mano santykis su sportu iki dvidešimt kelerių metų buvo sudėtingas ir apskritai nekoks. Visada norėjau sportuoti, bet tai baigdavosi tuo, kad nusipirkdavau sporto klubo abonementą, pakilnodavau svarmenis, padarydavau keletą pratimų, pabėgiodavau ant takelio, pasijausdavau vienišas ir nejaukiai bei daugiau negrįždavau. Tam turbūt reikėjo pribręsti.

Tuomet pradėjau ieškoti, kas man tinka ir netinka. Bandžiau ir grupines treniruotes, bet gavau didelį fizinį krūvį ir patyriau didelį pasimetimą, sumaištį“, – paklaustas apie savo santykį su sportu pasakojo Dominykas.

Dominykas Vaitiekūnas

Būdamas energingas ir judrus D. Vaitiekūnas prieš kelerius metus pradėjo lankyti gatvės šokių treniruotes. Tačiau jų aktoriui nepakako ir norėdamas sustiprinti visus kūno raumenis bei įgauti daugiau ištvermės jis ryžosi dar kartą praverti sporto klubo duris. Šįkart apsilankęs „Fitness World by Stūglys“ jis sako radęs būtent tokį klubą, kokio ilgai ieškojo.

Iš pradžių nusprendęs sporto klube lankytis tik vasarą dabar jis čia lankosi jau dvejus metus ir pastebi ryškiu figūros pokyčius.

„Iš pradžių nusiteikiau sportuoti tik vasarą, tačiau pradėjus sportuoti šiame klube tapo taip smagu, o ir tuo metu gyvenime buvo daug nerimo, todėl sportuodamas išsikraudavau. Tai padėdavo susikoncentruoti. Taigi, nuo 2017 metų vasaros lankau sporto klubą ir sportuoju reguliariai.

Vienas iš pagrindinių dalykų turbūt yra užmegzti pozityvų santykį su sportu. Kažkas jame vis tiek turi patikti ir padėti išlaikyti motyvaciją. Kalbant apie intensyvias treniruotes, svarbu atsižvelgti ir į savo kūną, žinoti, kokį krūvį jis gali pakelti, o kokio ne.

Manau, kad egzistuoja du būdai sportuoti – evoliucinis ir revoliucinis. Teisingesnis yra evoliucinis, kurio metu pažįstame savo kūną ir po truputį siekiame rezultatų, o ne bandome greitai išspausti iš savęs Rembo“, – patirtimi dalijosi aktorius.

Dominykas Vaitiekūnas

Kaip sako Dominykas, dabar sportuojant jam motyvacijos nepritrūksta ir nekyla minčių viską mesti. Tiesa, griežtą sporto rutiną priderinti prie aktoriaus darbo nėra taip lengva. Kartais treniruotes tenka praleisti dėl repeticijų ar spektaklių kituose miestuose.

„Anksčiau mesdavau sportą, o dabar prasidėjo atvirkštinis efektas ir norisi mesti viską, kas trukdo sportuoti.

Mano darbas yra toks, kad kartais įterpti sportą į dienotvarkę yra sunku. Tačiau kartu aš pakeičiau ir požiūrį. Manydavau, kad atėjus į salę reikia save bausti už tai, kad valgei nesveikus produktus ir kritikuoti save, bet dabar manau, jog geriausia paprašyti savo kūno padėti padaryti pratimus“, – samprotavo DELFI pašnekovas.

Dabar jau pusmetį jis laikosi ir specialios dietos bei pagal trenerio rekomendacijas sveria maistą. Tačiau dieną ar dvi per savaitę aktorius sau leidžia pamiršti griežtas mitybos taisykles bei pasimėgauti skanėstais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)