Portalui DELFI moteris papasakojo, kad paaiškėjo, jog tai vis dėl to ne sinusų vėžys, o iš pirmosios į antrąją stadiją pereinanti limfoma, dar kitaip žinoma kaip kraujo vėžys. Deja, tai nėra vienintelė liga, kamuojanti Vidą.

„Biopsija patvirtino, kad vyrui ne sinusų vėžys, o limfoma. Šiuo metu stadija iš pirmos pereina į antrą. Vyksime į Santariškes pas hematologus. Be to, jam diagnozuotas ir antrojo tipo cukrinis diabetas, kuris nekontroliuojamas karaliavo net trejus metus, tad nežinau, kur tuo metu žiūrėjo šeimos gydytoja. Kraujo tyrimai buvo pas ją, bet cukrinio diabeto diagnozę sužinojome tik kai nuvykome pas endokrinologą“, – pasakojo Rima Antonovienė.

Antrojo tipo diabetas ir jo gydymo specifika Rimai jau žinoma, kadangi ir pati moteris kovojo su šia liga. Visgi, kad Vidas taip pat serga diabetu, moterį nustebino.

„Aš ir pati turiu antro tipo diabetą, todėl ir pradėjau mesti svorį ir būtent taip jį sukontroliavau. Bet kad vyrui taip gali būti, kai jis nei rūkė, nei gėrė, neturėjo žalingų įpročių ir sportavo, buvo liekno sudėjimo, o čia nuskambėjo antro tipo diabeto diagnozė, buvo labai didelė naujiena“, – sakė ji.

Rima guodėsi, kad ligos stadija dar palyginus nepažengusi, todėl ir gydymas veikiausiai nebus radikalus. Be to, ji pasakojo, kad vyresnis amžius kovoje su tokia liga turi pranašumų, nes ląstelės nėra linkusios taip sparčiai atsinaujinti.

„Svarbiausia, kad tai nėra galutinė stotelė, kaip aš sakau. Stadija ne paskutinė. Vis dėl to, Vidui aštuoniasdešimt metų, kas yra ir minusas, ir pliusas. Minusas tas, kad jis jau senas, bet pliusas tas, kad seniems žmonėms onkologiniai susirgimai taip staigiai neprogresuoja kaip jaunesniems“, – teigė moteris.

Moteris sakė, kad diabeto gydymo planas jau sudarytas, o kokių priemonių kovoje su vėžiu imsis hematologai, kol kas dar neaišku, vizitas pas juos laukia spalio pabaigoje.

„Kol kas paskirtas gydymas tik nuo diabeto. Kontroliuojame cukraus kiekį kraujyje ir mitybą. O vėžio gydymą greitu metu paskirs hematologai Santaros klinikose“, – pasakojo ji.

Vidui tenka išgyventi labai sunkų laikotarpį, kadangi anksčiau gyveno aktyviai, o dabar tenka saugoti save. Rima tikino, kad yra dėkinga gydytojui, kuris rūpestingai atliko reikiamus tyrimus ir padėjo atrasti tikrąją priežastį, dėl kurios jos vyro sveikata taip pašlijo.

„Vyrui šitas periodas tikrai labai sunkus. Buvo sveikas, aktyvus žmogus, o dabar užklupo šitos ligos. Diabetas jį jau tris metus kamavo nevaldomas. Svaigdavo galva, bet niekas nei nepagalvojo, kad dėl to gali būti kaltas cukrus. O dar ir valgydavo saldžiai, nieko nenumanė net. Esame labai dėkingi Respublikinės Šiaulių ligoninės LOR gydytojui Dariui Bajorinui, kuris visą tai pastebėjo ir nukreipė pas endokrinologą, – dėkingumo neslėpė Rima.

Su diagnoze užklupo ir nauji rūpesčiai – reikia nuolat lankytis pas medikus, tad Rima džiaugiasi, kad turi puikią kaimynę, kuri nuveža Vidą ir ją ten, kur reikia.

„Dabar daug kelionių ir važinėjimų. O ir vyrui dar sunku vaikščioti po visų tų antibiotikų naudojimo, bet to, cukraus lygis kraujyje taip pat nebuvo kontroliuojamas. Gerai, kad turime nuostabią kaimynę Laurą, kuri padeda ir nuveža kur reikia net ir neimdama pinigų iš karto. Nes jeigu reiktų iškart už viską susimokėti, nežinau iš kur tektų pinigų imti. Bet viskas gerai, man nieko iš niekur nereikia ir patys susitvarkome“, – pasakojo ji.

Moteris džiaugėsi ir tuo, kad gydymo išlaidos bus kompensuotos, nes vyras, priešingai nei teigė aplinkiniai, dirbo ir gauna pensiją.

„Gydymas bus kompensuotas. Vyras gauna pensiją. Jis dirbo ugniagesiu, naru gelbėtoju ir asmeniniu treneriu. Nebuvo taip, kaip žmonės piešia jį“, – tvirtino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)