Prakalbus apie temą, kuri gvildenama spektaklyje ir kuria itin plačiai diskutuojama visuomenėje, dizainerė Diana Vapsvė nusišypsojo. Anot žinomos moters, tokie draudimai padėties šalyje kardinaliai tikrai nepakeis. „Nemanau, kad nuo didelės problemos tai išgelbės. Pati su draudimais susidūriau tik kai reikia važiuoti į svečius, pavyzdžiui, savaitgalį, o vėlesnėmis valandomis draudžiama įsigyti alkoholinius gėrimus. Žinoma, tai visiškai kitokia situacija. Ne ta, kurią norima išspręsti“, – kalbėjo žinoma moteris.

Kaip sakė į spektaklį atėję Inga ir Arūnas Valinskai, ne viską šiuo atveju vertinti yra taip paprasta.

„Iš anksto reikia pasiruošti. Tai kaip vedybinis gyvenimas (juokiasi)“, – išgirdęs temą juokavo žinomas televizijos laidų vedėjas.

Tuo tarpu jo žmona ir atlikėja I. Valinskienė pastebėjo, kad vis dar trūksta informacijos, kuri padėtų padaryti išvadas, kiek tokie draudimai yra naudingi.

„Tiesos dabar turbūt nesužinosime, nes dabar trūksta statistikos ir vertinimui reikėtų ilgesnio laikotarpio. Jei po šių draudimų paaiškės, kad buvo iš tiesų padaryta mažiau nusikaltimų, daugiau žmonių atsisakys alkoholinių gėrimų, daugiau šeimų pradės socializuotą gyvenimą gyventi, bus puiku. Tačiau uždrausti pirkti alkoholinius gėrimus sekmadienį nuo 15 valandos ir įsivaizduoti, kad tai sustabdys visą problemą, manau, yra naivu“, – sakė I. Valinskienė.

Šou pasaulio senbūvis A. Valinskas nevengė ir pašiepti politikus bei pastarųjų dienų įvykius Seime: „Aš nepavydžiu Ramūnui ir Justinui. Po vakarykščių valdžios „cirkų" „Domino“ teatras gali likti be darbo, nes komedija persikėlė į kitą vietą (Seimą).

Žinau, kad Justinas nėra abstinentas, bet jis yra profas ir labai gyvena šiuo spektakliu. Premjerinis spektaklis visada būna kažkuo ypatingas“, – sakė jis.

Teatre sutikti Linas Ryškus ir Edita Užaitė sakė, kad palaiko minėtus draudimus ir čia įžvelgia daug pozityvių pokyčių. „Žinoma, problema yra ne ten, kur dabar ieškoma. Tačiau visos alkoholio prevencijos yra labai sveikintinos ir jei tai ne pati didžiausia korupcija, tai viena didžiausių trejetuke mūsų šalies problemų.

Turbūt visų lietuvių šeimose yra buvę alkoholizmo problemų ir todėl svarbu kažką keisti, kalbėti apie tai. Tas alkoholizmo apibrėžimas yra labai lengvas. Tereikia savęs paklausti, ar gali gyventi be alkoholio visiškai. Aš kol kas galiu pasakyti, kad ne ir manau, jog tai yra tam tikras ženklas“, – sakė L. Ryškus.

Ne kartą su spektaklyje vaidinančiu Ramūnu Cicėnu scenoje dirbusi aktorė E. Užaitė sakė, kad tiki, jog geba mėgautis detalėmis, kurias dažnai supranta tik profesionalai bei laukia puikaus kolegos darbo ir šį vakarą.

Dainininkė Rūta Ščiogoliovaitė, kalbėdama apie interaktyvaus šou „Alkoholio biblija“ temą bei diskusijas šalyje, šypsojosi. „Kai neturiu problemų, tai ir draudimų nereikia. Tačiau tikrai pritariu, kad kol kas trūksta informacijos ir man pačiai sunku kalbėti apie alkoholį, nes apie tai turiu mažai žinių. Tik nuogirdas, jog kažkas vyksta ir į gerąją pusę, bet netikrinau šių žinių ir nesidomėjau“, – sakė pašnekovė.

Televizijos laidų vedėja Indrė Stonkuvienė alkoholio kontrolės įstatymą bei visuomenėje tvyrančias diskusijas palygino su prieš kurį laiką aktualiu buvusį rūkymo patalpose klausimą. „Juk esame labai prisitaikantys prie aplinkos ir visų reikalavimų. Kažkada buvo taip pat kalbama apie rūkymo patalpose klausimą, o šiandien apie tai jau nediskutuojama ir viskas atrodo natūralu“, – pastebėjo ji ir pridūrė, jog kartu šiandienis alkoholio kontrolės įstatymas galėtų būti kiek pakoreguotas.

Interaktyvus šou „Alkoholio biblija" – tai istorijų, pasakojimų, receptų ir nuotykių rinkinys. Nuo neatmenamų laikų svaiginantys gėrimai – neatsiejama žmonijos istorijos dalis, dirginanti mūsų nosis, gomurius ir protus. Šiame šou žiūrovai išgirs ir patirs pačias netikėčiausias ir kvapą gniaužiančias gėrimų istorijų akimirkas, buvo skelbiama pranešime spaudai.

„Toks šou Lietuvos žiūrovams bus rodomas pirmą kartą. Atsižvelgiant į šių dienų aktualijas, manau, kad žmonės gali apie tai laisvai kalbėti su humoru bei prisiminti smagias istorijas, todėl esu įsitikinęs, kad fantastiško populiarumo sulaukęs pasirodymas užsienyje liks įvertintas ir mūsų žiūrovų!" – sako interaktyvaus šou „Alkoholio biblija" prodiuseris Egidijus Baranauskas.

Šou „Alkoholio biblija" režisierius Andrius Žiurauskas teigia, jog šis šou neskatina vartoti alkoholio: „Ar žinote, kas sieja pasaulio religijas, pirmykštį žmogų, Žalgirio mūšį, futbolininką Krištianą Ronaldą? Tai, kuo mes tikime, žavimės, didžiuojamės ir gerbiame? Ne? Tuomet ateikite ir sužinokite – šiame šou mes tai Jums ir atskleisime".

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)