Nors darbai nebeveja – laisvo laiko nedaug

Jurgita atviravo, kad anksčiau nei nesusimąstė kaip pasikeis jos gyvenimas atsiradus vaikams, todėl tokie ryškūs pokyčiai, kai po nuolatinių kelionių staiga teko tapti sėslia, nustebino ir ją pačią. Visgi, ji tikino, kad veiklos tikrai netrūksta, nors didžioji dalis – tai sukimasis toje pačioje vietoje.

„Iš tiesų jaučiuosi užimta, tik to užimtumo pobūdis dabar kitoks, todėl ir atrodo kur kas intensyvesnis. Seniau labai daug keliavau, o dabar praktiškai sukuosi toje pačioje vietoje – tapau žymiai sėslesne ir tai visiškai nieko keisto. Žinojau, kad atsiradus vaikams pasikeis ir gyvenimas, tačiau niekada anksčiau nesusimąsčiau, kad pokyčiai bus tokie kardinalūs. Tikriausiai tokiems pasvarstymams taip pat neturėjau laiko", – sakė Jurgita.

Jurgita Tvarijonaitė su šeima

Dvi atžalas auginanti moteris sakė, kad jos diena atrodo taip pat įprastai kaip ir bet kurios kitos mamos diena. Reikia vežti vaikus į mokyklas, būrelius ir nors tai užima nemažai laiko, vis dėl to atsirado ir laisvesnių valandų, kurias gali skirti sau. O laisvus momentus Jurgita išnaudoja itin turiningai – mokosi ispanų kalbos, skaito, pluša sporto salėje.

„Mano diena atrodo kaip bet kurios kitos mamos diena. Prasideda nuo pusryčių, išvežioju vaikus po mokyklas, po to į būrelius ir galiausiai atrodo, kad dienos nei nebuvo. Tiesa, mažasis Patrikas Mykolas jau antri metai lanko darželį, todėl atsirado proga skirti laiko ir sau: vėl galiu sportuoti, jau antrus metus mokausi ispanų kalbos, taip pat ir sukauptas perskaityti norimų knygų sąrašas ramybės nedavė, todėl daug skaitau", – pasakojo buvęs modelis J. Tvarijonaitė.

Baigusi karjerą atrado naujus pomėgius

Paklausta ar nepasiilgsta tų dienų, kai dirbo modeliu ir buvo pasiekusi karjeros aukštumas, o darbas leido jai keliauti iš vienos egzotiškos šalies į kitą, moteris atvirai pripažino, kad į praeitį nesižvalgo ir tokiu tempu, kokį teko palaikyti anuomet, dirbti negalėtų.

„Modelio darbo tikrai nepasiilgstu, nes tai praeitis. O į praeitį žvalgytis nėra tikslinga. Kaip ir daug svajoti apie ateitį. Stengiuosi gyventi čia ir dabar. Taip, tai tikrai buvo smagus ir naudingas periodas, tik niekaip nesuprantu, kaip aš turėjau tiek jėgų, tokiu tempu dirbti nebegalėčiau", – tikino žinoma moteris.

Jurgita Tvarijonaitė

Jurgita neslėpė, kad jai pasisekė ir genų dėka nereikėjo sukti galvos dėl to, kaip išlaikyti nepriekaištingas kūno linijas. Ji taip pat pripažino, kad maistas ir jo ruoša jos gyvenime neturėjo ypatingos reikšmės. Vis dėl to, viskas pasikeitė po to, kai karjera baigėsi. Pradėjusi naują, šeimyninio gyvenimo etapą, moteris pajuto aistrą gaminimui ir dabar jai vieni juokai ne tik sriubą išvirti, bet ir nustebinti tortais. Be to, namuose netrūksta ir kambarinių augalų, kurie – dar viena nauja Jurgitos aistra.

Sako griežtą ne dirbtiniam grožiui

„Kalbant apie dietas, niekada dėl jų nesukau galvos, tiesiog buvau tokio sudėjimo. Maistas ir jo gaminimas tikrai nebuvo pirmo svarbumo dalykas, dažnai net neturėdavau laiko pavalgyti. Juokiuosi, kad iki 30-ies net sriubos nemokėjau išvirti, o šiandien visa tai tapo mano aistra. Galiu kepti net tortus iki dangaus. Be aistros valgio gamybai atsirado ir begalinis pomėgis augalams. Kai mano gėlytės nebetelpa namuose, išdalinu ir po kurio laiko, žiūrėk, vėl jų per daug", – džiugiai pasakojo ji.

Jurgita Tvarijonaitė

Ilgą laiką kiekvieną dieną lydėta makiažo priemonių, šiandien Jurgita sako, kad negali pakęsti dirbtinio grožio atributų – priauginamų nagų, blakstienų, implantų ir kitų dalykų, skirtų išvaizdos patobulinimams. Tai nereiškia, kad Jurgita nesirūpina savo išvaizda. Anaiptol, ji sako, kad apėmė natūralumo manija, o po nėštumo priaugti kilogramai patys ištirpo, todėl ir vargti neteko. Ji įsitikinusi, kad galima senti gražiai ir nepersistengiant, kur kas svarbiau būti sveikai ir laimingai.

„Net ir pasibaigus karjerai neleidau sau apsileisti. Visgi, tą žodį kiekvienas supranta savaip. Kadangi vaikai į pasaulį atėjo labai dideli, svorio buvau priaugusi nemažai, ypač po pirmojo, bet tai laikinas dalykas ir tie kilogramai be didelių pastangų ištirpo. Šiuo metu mane apėmusi natūralumo manija – negaliu pakęsti svetimkūnių ant savo kūno, todėl sakau griežtą ne dirbtinėms blakstienoms, netikriems nagams, plaukams ir visokiems implantams. Ir tikrai nebijau gražiai senti, svarbu, visi būtų sveiki, laimingi ir turėtų juos tenkinančius santykius. Kuriems, pastebėsiu, tikrai reikia įdirbio ir pasitikėjimo", – tikino J. Tvarijonaitė.

Turi patarimų toms, kurios svajoja tapti modeliais

Jurgita sako, kad nepakanka atitikti modelių standartų ir jeigu duomenys nėra ypatingai geri, tuomet didelių karjeros vilčių puoselėti neverta, nes teks nuolatos vaikščioti į atrankas, o ar tai kada nors duos realius rezultatus, niekas nežino. Negana to, moteris žino atvejų, kai modeliams tekdavo net prasiskolinti.


„Tikrai turiu patarimų merginoms, svajojančioms tapti modeliu. Pirmiausia, tapti modeliu tikrai verta, jeigu turi tam reikiamus duomenis. Turiu omenyje tai, kad duomenys būtų tinkami tapti tikrai daug uždirbančiu modeliu, nes kitu atveju belieka vaikščioti į atrankas ir, negana to, dar įsiskolinti", – sakė ji.

Moteris pabrėžia ir tai, kad ne ką mažiau svarbu baigti mokslus, įgyti specialybę, kuri leistų stabiliai jaustis ir baigus modelio karjerą, kuri, kaip žinia, nėra amžina, o modeliams darbą baigti tenka dar ganėtinai jauname amžiuje.

„Antra, ne ką mažiau svarbu ir baigti mokslus, kadangi modeliu visą gyvenimą tikrai nedirbsi. Visai kaip profesionalūs sportininkai, taip ir modeliai išeina į užtarnautą poilsį dar ganėtinai jauname amžiuje", – pasakojo buvęs modelis J. Tvarijonaitė

Pats svarbiausias Jurgitos patarimas – žengti į modelių pasaulį kai asmenybė jau susiformavusi ir subrendusi, nes jaunomis, patikliomis merginomis labai lengva manipuliuoti ir galima nukentėti. Ji tikina, kad nepilnametes šiame kelyje būtinai turi lydėti tėvai. Iliuzijas, kad čia greitai, lengvai ir daug užsidirbs, taip pat reiktų stumti į šalį, kadangi tai darbas, alinantis tiek psichologiškai, tiek fiziškai.


„Ir trečias, tikriausiai svarbiausias dalykas, tai rinktis modelio kelią tik tada, kai jau esi subrendusi, susiformavusi asmenybė, kuri turi nusistovėjusias vertybes. Šiame darbe tokių atvejų nedaug, nes merginos, skirtingai nei aš, šį darbą pradeda būdamos dar visai jaunutės, beveik vaikai. Tokiu atveju visą atsakomybę turėtų prisiimti tėvai, keliauti su jomis kartu, prižiūrėti. Apskritai yra manoma, kad šis darbas – lengvi pinigai. Bet tai netiesa. Galbūt jie yra dideli ir greiti, bet tai tikrai yra be galo sunkus, alinantis fizinis darbas. Plius, dar turi būti stipri ir įdomi asmenybė, o ką jau kalbėti apie išorės standartus", – pasakojo buvęs modelis J. Tvarjonaitė

Santuokoje svarbi pagarba ir laisvė

Pasidomėjus, kaip Jurgitai pavyko su mylimuoju drauge suskaičiuoti jau 27-erius metus, moteris teigė, kad neturi unikalaus patarimo, tinkančio visoms poroms. Ji pati ištekėjo po ilgos draugystės, tad tikino, kad nei ilgas delsimas, nei skubotos vedybos veikiausiai negarantuoja tvirtos santuokos.

„Šiuo klausimu patarimų mažiausiai, nes tai yra labai individualu. Vieni visą gyvenimą kartu nugyvena, susituokę vos po mėnesio. O kiti po ilgiausių draugysčių žiūrėk ima ir išsiskiria", – sakė moteris.

Jurgita Tvarijonaitė ir Edgaras Vaškevičius

Moteris tikino, kad santuoka vis dėl to turi būti paremta pamatinėmis vertybėmis: pagarba, apibusiu supratimu, pagalba vienas kitam ir laisve. Pastaroji yra itin svarbi, nes jeigu žmogus per daug suvaržytas, tuomet ir santuoka pakibs ant plauko.

„Tik tvirtai žinau, be ko santuoka ar tvirti santykiai neegzistuoja – tai pagarbos, abipusio supratimo, pagalbos bei laisvės. Laisvę suprantu ne kaip sukimą į šoną, o kaip erdvę tobulėti kaip individui. Jei žmogų per daug savinsiesi, jis uždus, negalės judėti į priekį. Juk kiekvienam norisi pabūti vienam, susitikti su savo draugais ar priimti sprendimą klausantis tik savo širdies balso", – tvirtino ji.

Būna dienų, kai tenka pyktis

Jurgita Tvarijonaitė neslėpė, kad būna dienų, kai tenka pasipykti su vyru. Vis dėl to, iki didelių konfliktų ar nekalbadienių jų pykčiai niekada nepriveda ir po kelių akimirkų nuo apsižodžiavimo, jie vėl lyg niekur nieko bendrauja. O štai skyrybų epidemijos jiedu visai nesupranta lygiai taip pat, kaip ir to, kai išdraskomos šeimos, paliekami vaikai. Vienintelis atvejis, kai Jurgita pateisintų skyrybas kaip būtinybę, yra psichologinio ar fizinio smurto keliamas pavojus.


„Būna, kad ir mes pasipykstame, bet jau po minutės vėl lyg niekur nieko kalbamės. Nebūna nekalbadienių ar lėkščių daužymo. Mus labai suartino vaikai. Kai aplink tiek daug skyrybų, kartais pajuokaujame, kad gal mes kokie nenormalūs ir pradedame svarstyti, kaip vienas kitą turėtume įskaudinti, kad pasuktume šiuo keliu. Dažnai svarstome ir apie tai, kaip įmanoma išeiti į kitą šeimą, auginti svetimus vaikus, kai su savaisiais susitinki tik kartais. Bet gyvenime tikriausiai visko būna. Žinoma, niekada netoleruočiau nei psichologinio, nei fizinio smurto", – atviravo moteris.

Dėmesys vargino

Sprendimą pasitraukti iš viešumos ji vadina visiškai natūraliai ir sąmoningai įvykusiu dalyku. Nors sulaukia pasiūlymų sudalyvauti įvairiose laidose, neretai atsisako ir sutinka tik tada, kai diskutuojama tema jai pačiai pažįstama ir aktuali. Ji neslepia, kad dėmesys vargino ir kur kas smagiau gyventi, kai esi retai atpažįstama.

„Taip, iš viešumos pasitraukiau sąmoningai, nors vis dar sulaukiu pasiūlymų sudalyvauti laidose. Labai retais atvejais sudalyvauju, kai nesmagu atsakyti buvusiam kolegai ar man svarbu išsakyti savo nuomonę, jei tema man aktuali. Tikrai daug smagiau gyventi, kai pirštais į tave nebaksnoja parduotuvėje ar gatvėje. Tiesa, dažniau dabar žmonės vyrą painioja su Ligitu Kernagiu nei mane atpažįsta. Kartu iš to skaniai pasijuokiame", – pokalbio pabaigoje juokėsi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)