Buvusių sutuoktinių akistata – teismo salėje

Buvusius sutuoktinius, Godą ir Rolandą Alijevus į teismą atvedusi istorija prasidėjo prieš metus. Tuomet G. Alijeva pastebėjo negalinti prisijungti prie savo elektroninio pašto ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyrų.

Gavę nukentėjusiosios pareiškimą policijos pareigūnai nustatė, kad G. Alijevos paskyros buvo „nulaužtos" jungiantis iš jos buvusio sutuoktinio R. Alijevo įmonės įsigytų mobiliojo ryšio abonentų bei pakeičiant prisijungimo duomenis.

„Pradžioje, kai kreipėmės į policiją, mes nežinojome, kas prisijungė prie Godos paskyrų bei pakeitė slaptažodžius. R. Alijevo pavardė paaiškėjo vėliau, tai išsiaiškino policijos pareigūnai“, – sakė G. Alijevą konsultavęs informacinių technologijų ekspertas Marius Pareščius.

Vyrui pareikšti įtarimai neteisėtai prisijungus prie kito asmens informacinės sistemos. Už tokį neteisėtą elgesį baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vienareikšmio atsakymo pareigūnai nepateikė

Prieš teismą stojęs R. Alijevas savo kaltę neigė. Buvęs krepšininkas laikėsi pozicijos, kad iš jo įmonei priklausančio kompiuterių tinklo prie buvusios žmonos paskyrų galėjo juntis ir kiti asmenys.

Tiesa, vienareikšmio atsakymo, ar būtent R. Alijevas jungėsi prie buvusios sutuoktinės paskyrų bei pakeitė slaptažodžius, negalėjo pateikti ir tyrimą atlikę policijos pareigūnai. Jie tik konstatavo faktą, jog prisijungimai fiksuoti iš IP adresų, kurie tuo metu buvo priskirti R. Alijevo įmonės naudotiems mobiliojo ryšio įrenginiams.

„Negalima daryti išvados, kad jungėsi būtent R. Alijevas, tačiau galime daryti išvadą, kad buvo jungiamasi iš jo valdomų įrenginių“, – liudydamas teismui konstatavo vienas specialistų.

Prokuroro verdiktas – kaltei įrodyti duomenų pakanka

Pirmadienį baigiant bylos nagrinėjimą, valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras R. Alijevą siūlė pripažinti kaltu padarius nusikaltimą ir skirti jam 2,5 tūkst. eurų baudą.

Pasak prokuroro, buvusio krepšininko kaltė įrodyta surinktais duomenimis. O tai ne tik faktas, kad jungtasi iš R. Alijevo įmonei priklausančių mobiliojo ryšio įrenginių. Nustatyta, kad šie įrenginiai jungėsi prie ryšio bokštų, kurių veikimo kryptis sutampa su buvusio krepšininko gyvenamąja ir įmonės registravimo vieta Kaune.

„Surinktų duomenų pakanka, kad kaltinamasis būtų pripažintas kaltu“, – baigiamojoje kalboje sakė prokuroras.

Neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos kaltinamas R. Alijevas savo kaltę toliau atkakliai neigė.

Prabilęs apie pokyčius gyvenime prašė išteisinti

Sakydamas paskutinį žodį kaunietis tikino nesuvokiantis, kodėl atsidūręs teisme bei užsiminė iš buvusios žmonos anksčiau sulaukęs ne pačių geriausių palinkėjimų.

„Su šia istorija susijęs esu tik tiek, kad mano firmos internetas veikia mano namuose“, – sakė R. Alijevas.

Rolandas Alijevas ir Goda Alijeva teisme

Jis taip pat svarstė, jog norint įvykdyti nusikaltimą, kuriuo yra kaltinamas, neteisėtai prisijungti prie socialinio tinklo „Facebook“ ir elektroninio pašto „Gmail“ paskyrų, reikia iš tiesų neeilinių sugebėjimų.

R. Alijevas kalbėjo ir apie pokyčius savo asmeniniame gyvenime.

„Pradėjau pedagogo darbą, treniruoju komandą, vaikus, kuriems esu šioks toks autoritetas“, – sakė buvęs krepšininkas, užsimindamas, jog teistumas jam galėtų pakenkti.

„Nuoširdžiai sakau – esu nekaltas“, – savo paskutinį žodį baigė R. Alijevas.

Nuosprendis šioje byloje bus skelbiamas kitos savaitės pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)