Poros advokatė Lina Andriuškevičienė DELFI patvirtino, kad VLKK leido įteisinti dukrelės vardą Leyla ir tenkino jų prašymą.

Darjušas ir Edita Lavrinovičiai teismo posėdyje nedalyvavo.

Kaip jau yra žinoma, už uždarų durų buvo svarstomas vardo Leyla likimas. Iki šiol tėvams buvo siūloma registruoti kiek sulietuvintą šio moteriško vardo variantą Leila.

Tokio vardo registracija Lietuvoje nėra paprasta, mat vardas neatitinka lietuvių kalbos reikalavimų. Nors šis vardas yra sudarytas iš lietuvių kalbos rašmenų ir nereikalauja gramatinimo, Valstybinė lietuvių kalbos komisija laikosi nuomonės, jog vardas yra neregistruotinas dėl mūsų kalboje nevartojamo raidžių „ey" junginio, kurį atitinka dvibalsis „ei".

Visgi jau yra suformuota praktika, kai teismai leidžia registruoti nesulietuvintą Leyla vardą.

„Jau rytoj važiuosime tvarkyti dukrelės dokumentų. Esame patenkinti. Iš dalies to ir tikėjomės. Manėme, kad turėtų leisti Leylos vardą, nes jau ne pirmas toks atvejis Lietuvoje. Širdyje tikėjomės, kad viskas bus gerai“, – po pergalės teisme kalbėjo dukrelės tėtis.

D. Lavrinovičius patikino, kad pirmiausiai jiedu su žmona ieškojo draugiškų kelių išspręsti šią problemą, tačiau jų neradus, teko kreiptis į teismą.

„Nebuvo kito kelio. Mes net nenorėjome eiti per teismus, mes norėjome viską geranoriškai susitvarkyti, pasikalbėti su instancijomis ir paaiškinti esamą situaciją. Tačiau mums nebuvo ką daryti, kadangi VLKK mūsų norimo dukros vardo neleido. Klausėme, ką mums daryto toliau? Ir mums buvo atsakyta, kad kreiptumėmės į teismą. Taip ir padarėme. Pasinaudojome šiuo šansu“, – sako krepšininkas.

Darjušas tikino, kad šis teismo sprendimas jų šeimą nudžiugino, kadangi dabar mažylė Leyla pagaliau galės turėti savo asmens dokumentus.

„Nešokinėjame iš laimės, tai nedidelė, bet maloni pergalė. Mums svarbiausia, kad dukra turėtų dokumentus, kadangi jau kitą mėnesį planuojame kelionę į Turkiją. Bus proga susitvarkyti visus dokumentus ir su ramia galva ten skristi ilsėtis“, – pasakojo D. Lavrinovičius.

Be dukters Leylos Edita ir Darjušas augina mokyklinio amžiaus sūnus Titą ir Darjušą jaunesnįjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)