„Vyrui visą laiką būdavo lėtinė sloga. Gleivinė paburkusi, tad ko tik mes nedarėmė, purškaliukus naudojo ir visa kita. Prieš Kalėdas sakau jam – einam pas gydytoją, man nejuokinga, nosis pastoviai užgulusi, jokie jūros vandenėliai nepadeda, niekas nesikeičia. Taip mėnuo laiko praėjo. Jis mane pačią po operacijos slaugė, sakė, kad viskas gerai, praeis. Bet man ta chroninė jo sloga vis nedavė ramybės“, – pokalbį su DELFI pradėjo Rima Antonovienė.

Nepaisant to, kad namus ir šeimą užgriuvo viena problema po kitos, moteris atvirai papasakojo, kaip ilgai truko klastingos ligos paieškos. Viskas prasidėjo nuo slogos simptomų, bet neveiksmingas gydymas signalizavo apie rimtesnę bėdą.

„Rugpjūtį jam pradėjo tinti veidas. Pats visas sulysęs, o veidas – ištinęs. Nusprendėme, kad jam sinusitas ir bandėme gydyti antibiotikais, nes dvi savaites visi vietiniai gydytojai atostogavo. Deja, tai nepadėjo. Atsirado ir labai nemalonus kvapas, kuris signalizavo kažką negero“, – sakė ji.

Rima teigė, kad prieš metus darėsi kraujo tyrimus kartu su vyru ir jau tada įtarė, kad kažkas negerai. Vis dėl to, nurašė tai mitybos pokyčiams.

„Prieš metus abu darėmės kraujo tyrimus, pas Vidą jie rodė didžiulę B12 grupės vitaminų stoką. Žinojau, kad ją išprovokuoja arba vegetariška mityba, arba piktybinis navikas. Pagalvojau, kad tikriausiai jis į savo racioną įtraukė daugiau daržovių, todėl taip ir nutiko, išsivystė mažakraujystė, kaip ir man pačiai panašiai buvo. Leidau jam B12 grupės vitaminus, du mėnesius slaugiau taip, bet niekas negijo“, – atvirai pasakojo moteris.

Ji atviravo, kad teko nemažai pakovoti su vyro nenoru lankytis pas gydytojus. Situacija privedė prie to, jog teko kviesti medikus į namus. Šį trečiadienį jie išgirdo bauginančią diangozę.

„Svarbiausia, kad reikėjo vežti jį pas specialistus, o jis užsispyrė – nevažiuosiu ir viskas. Prisižiūrėjo per daug Unikausko, prisiklausė kaip kenkia viskas. Galiausiai leidosi nuvežamas pas LOR gydytoją, kur irgi patvirtino sinusito diagnozę. Vis dėl to, po rentgeno nuotraukos pastebėjo, kad sinuse yra kažkoks nedidelis šešėlis. Per daug nesureikšmino ir liepė po mėnesio pasirodyti. Pirmadienį turėjome važiuoti, bet jis mane iškoliojo, išsiplūdo, todėl teko kviesti greitąją. Vyriausia dukra palydėjo jį į ligoninę, antradienį atliko biopsiją, o šiandien sulaukiau skambučio iš gydytojo. Jis pranešė, kad tai yra onkologinė liga – sinusų vėžys“, – tvirtino R. Antonovienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)