„Teisme, ačiū Dievui, mūsų su žmona laukia tik maži reikalai. Į teismą mes su Edita kreipėmės dėl vaiko vardo. Mes norime savo dukrai oficialiai suteikti Leylos vardą, o mums to daryti neleidžiama. Pasirodo, pagal Lietuvos įstatymus tokio vardo įregistruoti negalima – galima tik su „i“ trumpąja“, – situaciją DELFI aiškina dukters tėtis.

Penktadienį per pietus Vilniaus miesto apylinkės teismas atvers D. ir E. Lavrinovičių inicijuotą bylą dėl galimybės judviejų dukters vardą Lietuvoje įregistruoti oficialiai. Kol kas mažylės Leylos vardas neįrašytas nei gimimo liudijime, nei kitame asmens dokumente.

Darjušas Lavrinovičius su žmona

Teisme pareiškėjai nedalyvaus, jų interesus atstovaus advokatė. Posėdyje taip pat bus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus ir Valstybinės lietuvių kalbos komisijos atstovai.

„Yra išskirtinių atvejų, kai toks vardas yra galimas. Mūsų žiniomis, Lietuvoje tokių vardų – Leyla su „y“ ilgąja – yra užregistruota bent aštuoni. Nors būna išimčių, mums su žmona tokio vardo įregistruoti neleista, todėl kreipėmės į advokatę. Mums tikrai labai patinka toks vardas, kokį mes išrinkome. Žmona ilgiausiai jį galvojo, domėjosi jo reikšmėmis, tad labai norėtųsi jį palikti. Aišku, jeigu neduos, tai neduos, nieko nepadarysi. Mažiau vaiko nemylėsi“, – nusijuokia krepšininkas.

„Su žmona neprarandame vilties, bandome kelią per teismą – gal visgi bus leista. Mes gerbiame Lietuvos įstatymus, tačiau jei šalyje jau yra tokių vardų, gal ir mums turėtų leisti?“ – svarstė Darjušas.

Šiuo metu Leylai yra trys mėnesiai, tačiau šeima jau svarsto apie būsimas keliones į užsienį, kur reikalingas asmens dokumentas. Būtent tokie planai ir pastūmėjo tėvus nedelsti ir susirūpinti dukters vardo likimu.

Darjušas Lavrinovičius su žmona Edita ir vaikais

„Galbūt rudenį norėsime kur nors skristi į užsienį, norisi keliauti kartu su visa šeima, todėl reikia sutvarkyti visus dokumentus ir formalumus“, – DELFI sako D. Lavrinovičius.

Kol kas krepšininkas su žmona nežino, ar jiedu teismo verdikto sulauks greitai, ar visgi jų laukia ilgas procesas.

Be dukters Leylos Edita ir Darjušas augina mokyklinio amžiaus sūnus Titą ir Darjušą jaunesnįjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (553)