„Na, išties, kad ir koks geras bebūtų žmogus, jis nėra apsaugotas nuo blogų komentarų. Aš dukrai parodau, kad viešumas turi kainą ir kartais ta kaina yra būtent tie nesmagūs, nemalonūs, pavydūs komentarai, kurie nepriklausomai nuo to, ką tu darai, egzistuoja", – pokalbį su DELFI pradėjo Inga Stumbrienė.

Moteris teigė, kad kol kas dukrai neteko susidurti su piktais, nekultūringais interneto komentatoriais, tik ir laukiančiais progos įgelti. Vis dėlto, I. Stumbrienė dukrai nevengia parodyti, kokių neadekvačių ir juokingų komentarų pasitaiko apie pačią Ingą, tad iš tokių dukra ne tik pasimoko, bet ir kartu pasijuokia.

„Jos socialinių tinklų paskyros yra dar pakankamai naujos, tad kol kas tiesiogiai jos atžvilgiu tokių replikų nebuvo. Bet kartais aš jai paskaitau komentarus, rašytus apie mane. Skaitau tuos juokingus, tai pasijuokiame kartu iš to ir tiek. Manau svarbiausia vaikui paaiškinti, kad tai nėra tavo draugai, nėra tavo šeima. Tai nepažįstami žmonės, kurie yra dėl kažko nelaimingi, pavydintys. Mes puikiai suprantame, kad adekvatus žmogus niekada nieko negražaus net nerašytų. Jis arba apeis tą straipsnį, arba parašys gerą komentarą. Būtent tokius komentarus vertinu ir priimu", – pasakojo žinoma moteris.

Verslininkė sakė, kad skatina dukrą aktyviau reikštis socialiniuose tinkluose, pasidalinti įvairiomis nuotraukomis iš renginių ir fotosesijų.

„Aš manau, kad dukra labai pamažu žengia į viešumą. Kartais pati paskatinu ją ir patariu, kad va, dalyvavome laidoje, tai gal tu norėtum pasidalinti tuo. Arba sakau: dalyvavai fotosesijoje, tai gal būtų smagu užsakovams, kad ir tu įsikeltum nuotraukų? Ne tik aš pasidalinsiu tuo, bet ir tu", – sakė ji.


I. Stumbrienė tvirtino, kad socialinius tinklus prisijaukinti su dukra bando per žaidimo formą, todėl dukra pati sprendžia, kuo nori dalintis su savo draugais ir sekėjais. Be to, moteris itin džiaugėsi tuo, kad dukra visada prašo išsakyti savo nuomonę ir patarti.

„Kol kas pas mus visa tai vyksta žaidimo forma. Elgiamės taip, kaip dauguma jos bendraamžių ir kaip ji pati nori. Ji tvarko paskyrą taip, kaip įsivaizduoja pati. Ypač laiminga esu dėl to, kad prieš keldama kiekvieną įrašą ji atsiklausia mano nuomonės. Paprašo patikrinti kas ir kaip, taip pat parodo arba persiunčia man kiekvieną komentarą. Aš puikiai žinau, kas ten vyksta ir ką ji veikia socialiniuose tinkluose", – neslėpdama džiugesio tvirtino Inga.

Ne per seniausiai I. Stumbrienės dukra papildė „Facebook" naudotojų gretas. Moteris sakė, kad dukra dėl to labai laiminga, nes klasės draugai paskyras turėjo jau anksčiau. Tuo tarpu „Instagram" paskyrą ji turi jau metus ir naudoja ją su aiškiu tikslu – kad rastų naujų receptų, galėtų išvysti profesionalių virtuvės šefų darbus ir susipažinti su kitų šalių virtuvių kultūra.

„Ji labai džiūgauja, kad susikūrė „Facebook" paskyrą, nes padarė tai bene vėliausiai iš visų savo klasės draugų. Dauguma ją jau turėjo anksčiau, o ji dar nematė tam poreikio. O kas liečia „Instagram", tai ji labai intensyviai jį pildo, ieško naujų receptų, virtuvės šefų paskyrų ir žvelgia į šią platformą visiškai per kitą prizmę. Mes stengiamės jai parodyti, kad tai nėra tuščio populiarumo siekimas, o tikslo siekimas – susipažinimas su kitų šalių maisto kultūra. Tai gali būti naudinga", – sakė ji.

Žinomos verslininkės dukra žavisi kulinarija ir gastronomija, todėl stengiasi šį pomėgį atskleisti per socialinius tinklus ir siekia rasti naujų idėjų, informacijos. Tokį dukros užsidegimą Inga vertina labai teigiamai ir neslepia susižavėjimo jos sąmoningumu.

„Jos paskyra visiškai orientuota į jos pomėgius. Jeigu manojoje dominuoja mados ir stiliaus tematika, tai ji yra visiškai kitokia ir jos požiūris, pomėgiai visiškai kitokie. Paskyroje daugiausiai maisto nuotraukų, receptų, ji seka daug šefų. Džiaugiuosi tuo, nes tai nėra kažkas, kas būtų nepriimtina man. Aš matau, kad tai sistemingas karjeros gastronomijos srityje siekimas", – pokalbio pabaigoje tvirtino moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)