„Dvi dienos iki išvežimo į ligoninę man skaudėjo dešinėje pusėje po šonkauliais ir skrandį. Na, ir kaip visada, galvą, bet man galvos skausmas – įprastas dalykas. Maniau, grįšiu po atostogų, vėl eisiu pas daktarus ir tiek. Gal pagaliau ras, kodėl. Bet priguliau su vaikais pietų miego, 17 val. žadina vyras mus visus. Jaučiu, kad šalta. Matuojuosi temperatūrą. Per 30 min. užkilo iki 39 laipsnių, nebegalėjau paeiti, kvėpuoti, o galvą plėšė į visas puses“, – prisimena Simona.

Netrukus viešbutis, kuriame buvo apsistojusi visa šeima, iškvietė daktarą, kuris apžiūrėjęs Simoną griežtai pasakė, kad jai reikia skubiai važiuoti į ligoninę. Medikas patarė geriau kreiptis pagalbos į privačią gydymosi įstaigą, kadangi delsti nebuvo galima – ją buvo būtina gydyti kuo greičiau.


„Vyras liko vienas su vaikais. Mažyliai verkė, norėjo mamos, buvo tikras chaosas, bet mano vyrui pavyko susitvarkyti. Jeigu ne jis, nežinau, kaip viskas būtų buvę. Esu jam labai dėkinga.
Į ligoninę buvau atvežta 19 val. Kadangi jau nebepajėgiau eiti, mane įkėlė į vežimėlį, paguldė į lovą. Vėliau sumažino temperatūrą, paėmė kraują. Užmigau. Kiek vėliau mane nuvežė ir prašvietė plaučius. Viskas bus gerai, kraujas taip pat. Nepaisant to, manęs buvo prašoma pasilikti stebėjimui. Vyras tam pritarė, tikino, kad susitvarkys vienas su trimis vaikais. Pradėjo lašinti lašelines, antibiotikus. Ačiū Dievui, kad ten likau“, – sako pašnekovė.

„Tą naktį tris kartus mušė temperatūrą, vėmiau, o galva plyšo į dalis. Aš buvau viena, medicinos terminų anglų kalba nesuprantu. Tiesą sakant, jau ir lietuviškai nelabai galėjau šnekėti... Kitą rytą mane nuvežė pilvo echoskopui pilvo, tačiau tyrimai rodė, kad viskas su manimi yra gerai. Tada laukė punkcija. Išveža į palatą, kur aš viena, ir visi užsideda kaukes, kai ateina. Daktaras atėjęs pasakė, kad man – meningitas. Tuomet man buvo paskirti trijų rūšių antibiotikai, kalnas lašelinių. Netrukus laukė dar viena punkcija. Laimei, liga ėmė trauktis. Paaiškėjo, kad tai buvo virusinis meningitas, kuris yra geriau, nei bakterinis. Valio, tačiau ligoninėje turėjau praleisti dar savaitę“, – pasakoja trijų vaikų mama.


Net ir nustačius ligą, sėdėti, pačiai valgyti ar net nueiti į tualetą – Simonai buvo neįmanoma užduotis.

„Visas dienas buvau prikaustyta prie lovos, mane valgydino gulinčią, į tualetą taip pat negalėjau nueiti, o apie galvos pakėlimą tik galėjau pasvajoti. Dieną prieš išleidimą man buvo atlikta dar viena punkcija. Paaiškėjo, kad sveikstu, jog viskas bus gerai! Tačiau man dar savaitei buvo paskirti dviejų rūšių antibiotikai, penkios tabletės per dieną nuo skausmo vaistų, nes kitaip buvo neįmanoma tverti. Ir dar suleido B12 vitamino, kurio pas mane, kaip paaiškėjo, nebuvo visai, kadangi jo nepasisavina skrandis“, – paaiškino ji.


Šią savo patirtį Simona pasakoja tik dėl to, kad kiti, jaučiantys panašius simptomus, nedelstų ir kuo greičiau skubėtų į medikų rankas.

„Jei kažką skauda, nelaukite, važiuokite, tirkitės, reikalaukite. Tai juk gali kainuoti gyvybę arba labai dideles pasekmes. O aš esu laiminga, kad man pavyko pasveikti, jog viskas tikrai yra gerai, galiu vėl būti su savo šeima, vaikais, vyru. O juk galėjo būti visaip. Saugokite save“, – priminė S. Lipnė.


Dabar kiek geriau besijaučianti Simona mano, kad išvengti rimtų komplikacijų jai padėjo greitai reagavę viešbučio darbuotojai ir profesionalūs medikai.

„Daug kam buvo neįtikėtina, kad tokioje situacijoje pasveikau per savaitę ir viskas baigėsi be jokių komplikacijų. Džiaugiuosi, kad pakliuvau pas gerus medikus. Manau, kad mane išgelbėjo greitas reagavimas ir tai, jog buvau skubiai išgabenta į privačią ligoninę. Nežinia, kaip viskas būtų buvę, jei būčiau pakliuvusi į valstybinę ligoninę, nes ten reikia laukti bent 5-6 val. kol tave apžiūrės, o man buvo labai blogai. Per porą valandų mano savijauta tapo tragiška“, – DELFI pasakoja ji.


Simona šiuo metu yra vis dar Graikijoje, kur toliau tęsia gydymosi procesą. Išėjusi iš ligoninės ji kartu su vyru ir vaikais išvyko arčiau Herakliono miesto, kur įsikūręs oro uostas.

„Daktarai man liepė dar savaitę gulėti, o man tai padaryti gana sunku, nes aplink zuja vaikai, noriu su jais pabūti kartu. Stengiuosi išlaikyti harmoniją – ir bendrauti su šeima, ir pailsėti. Taip dienos ir eina. Gydytojai tikino, kad pasveiksiu tik tada, kai tinkamai pailsėsiu“, – sako pašnekovė.

„Daktarai dar šiek tiek bijojo mane išleisti skristi į Lietuvą, nujautė, kad gali būti blogai, jog galiu neiškęsti skausmo, todėl rekomendavo dar šiek tiek likti čia. Kol kas, kai aš vaikštau ar sėdžiu man skauda galvą, o kai guliu – viskas būna gerai, todėl ir būsimo skrydžio metu stengsiuosi kažkaip atsigulti. Tą rekomendavo ir daktarai“, – pridūrė ji.


Į Lietuvą Simona su šeima planuoja grįžti jau sekmadienį. Kol kas skrydžio moteris laukia su trupučiu nerimo.

„Aš žinau, kad man skaudės galvą. Jau esu tam nusiteikusi. Tiesiog ieškosiu, kaip atsigulti, atsipalaiduoti“, – tikina ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)