Registrų centras dizainerei surašė administracinio nusižengimo protokolą dėl laiku nepateiktų bendrovės „Mados aikštė“, kuriai vadovauja R. Piekautaitė-Verslovienė, metinių finansų ataskaitų rinkinio. Už šį pažeidimą nuobaudą gali skirti tik teismas – Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad juridinio asmens vadovui gresia bauda nuo 200 iki 3 tūkst. eurų.

Kokią sankciją skirti dizainerei, trečiadienį aiškinosi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Rasa Paužaitė.

„Prašau labai stipriai nebausti“, – teisėjos prašė į nemalonią situaciją patekusi R. Piekautaitė-Verslovienė.

Ji sakė, kad 2018 m. dokumentų rinkinio Registrų centrui nepateikė ne dėl savo kaltės, tačiau dėl to nesikrato jai kylančios atsakomybės.

„Atsitiko taip, kad praėjusių metų gegužės 31 d. ilgametę savo buhalterę išleidome į pensiją, ji išėjo nepabaigusi ataskaitų už 2017 m., todėl pradėjusi dirbti nauja buhalterė turėjo baigti jos darbus, po to tvarkė dokumentus už 2018 m., daug gilinosi, darbai užsitęsė, – teisme kalbėjo atsakomybėn patraukta R. Piekautaitė-Verslovienė. – Klausdavau jos kas mėnesį, kada bus baigti dokumentai, bet ji vis tikrino klaidas, jas taisė, taip viskas užsivilkino.“

Dizainerė pabrėžė, kad pripažįsta jai pateiktus kaltinimus dėl padaryto administracinio nusižengimo, todėl teismas jai iškeltą bylą išnagrinėjo vos per keliolika minučių – nutarta apsiriboti jos pačios paaiškinimu ir neapklausti kartu su ja į teismą atvykusios finansininkės.

„Ateityje tokių nusižengimų nepasikartos“, – sakė R. Piekautaitė-Verslovienė.

Teisėjos paprašyta pasakyti baigiamąją kalbą, dizainerė dar kartą pakartojo, kad pripažįsta kaltę, ir paprašė skirti kuo mažesnę baudą.

„Kitais metais balansas bus pateiktas jau gegužės 1 d.“, – sakė ji.

Kokia sankcija už laiku nepateiktus dokumentus bus skirta R. Piekautaitei-Verslovienei, teismas žada paskelbti kitą savaitę.

Metinius finansinių ataskaitų rinkinius Registrų centrui juridiniai asmenys privalo pateikti kasmet ne vėliau kaip iki gegužės 31 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)