Klaipėdoje gyvenantis verslininkas ir buvęs sunkiaatletis R. Vyšniauskas atsidūrė teisme savo noru – jis skundė net tris policijos administracinių nusižengimų nutarimus, mat gavo baudas už greičio viršijimą, kai net nevairavo.

Pirmos instancijos teismą įtikinęs savo nekaltumu R. Vyšniauskas turėjo dar minti ir Klaipėdos apygardos teismo slenkstį, mat policija nesutiko su teismo sprendimu. Visgi Apygardos teismo teisėjams taip pat R. Vyšniausko pasakojimai bei liudytojų apklausos buvo pakankamai pagrįstos ir aiškios, kad vyras išties nevairavo. Vieno atvejo argumentai buvo itin stiprūs – R. Vyšniauskas prisipažino taip šventęs gimtadienį, kad prireikė vairuotojo.

Kartu dirbęs R. Vyšniausko bičiulis Vincas Šlevinskis patvirtino, kad jis ne kartą važinėjo R. Vyšniausko įmonei priklausančiu „Porche Cayenne“ automobiliu.

R. Vyšniausko vardu registruotu „Mercedes-Benz“ automobiliu jau senokai važinėja dabar jau buvusi jo sutuoktinė Inesa. Į teismą liudyti iškviesta moteris patikino, kad viena baudų tikrai priklauso jai.

„Geriau tokių dalykų nereikėtų. Bet baudas turi mokėti tie, kas padarė pažeidimus. Laiku nepamačiau, nepasitikrinau pašto, gavosi, kaip gavosi. Aš baudų tikrai esu nemažai jau sumokėjęs, tad planuoju dabar atsargiai važinėt, kai tik atgausiu vairuotojo pažymėjimą. Viską jau buvau susitvarkęs, tik per šias bylas teko kiek palaukti, kol galėsiu vėl vairuoti pats“, – atvirauja R. Vyšniauskas.

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos apygardos teismų nuomonė buvo vieninga. Pirmos instancijos teismas paskelbė, kad policijai teks atnaujinti tyrimus dėl šių pažeidimų, o R. Vyšniauskas išvengė baudos. Teismo sprendimu, R. Vyšniausko prašymas atnaujinti praleistą terminą skundui tenkinamas, o Klaipėdos apskrities VPK nutarimus panaikinti ir administracinio nusižengimo bylas grąžinti Klaipėdos apskrities VPK administraciniam nusižengimui tirti iš naujo.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė, kad Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų nutarimą palieka nepakeistą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)