Austrės jau buvo žinomos nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės (LDK) laikų: aristokratai per šventes atsigabendavo šių nuostabaus skonio jūrų gėrybių ir vaišindavo savo garbingiausius svečius. Didikų dvasią kiekvienas pajautė ir ketvirtadienio vakarą restorane, kuriame susirinko žinomiausi šalies gurmanai. Kviestinė publika prašmatnioje, bet tuo pačiu jaukioje erdvėje mėgavosi puikiu maistu ir muzika.

„Imperial Hotel & Restaurant“ šįmet sulaukė aukščiausio įvertinimo „World Luxury Restaurant Awards 2019“ konkurse. Restoranas varžėsi „Fine Dining Cuisine“ kategorijoje ir tapo Rytų-Šiaurės regionų nugalėtojais. Būtent šių metų austrių gliaudymo čempionato metu buvo įteiktas šiose varžytynėse laimėtas prizas.

„Toks garbingas įvertinimas visus pasaulio restoranus iškelia į aukštesnį lygmenį, garsina šalį, kuriame jis įsikūręs. Mūsų atveju – Lietuvą. Negana to, priverčia atkreipti dėmesį „Michelin“ žvaigždžių vertintojus“, – džiaugėsi viešbučio vadovas Olegas Vasinas.

Rugsėjo 26-ąją austrių gliaudymo čempionatas tradiciškai buvo organizuotas viešbučių ir restorano asociacijos, kartu su austrių akademija, kuri yra įkurta viešbutyje.

Renginio metu svečiai stebėjo tikrą šou – austrių gliaudymo čempionatą, į kurį susirinko Vilniaus ir kitų miestų restoranų virtuvės meistrai. Septintus metus iš eilės organizuojamame austrių gliaudymo čempionate virtuvės šefai iš geriausių Lietuvos restoranų demonstravo savo įgūdžius atidarinėjant ir patiekiant austres, o komisija vertino tris dalyvių faktorius – greitį, vaizdą ir skonį.

Kaip tikino renginio organizatoriai, viešbutis ir restoranas jau daugelį metų garsėja nepriekaištingu aptarnavimu ir ilgus metus darbo patartį turinčių darbuotojų profesionalumu.

Vakaro metu svečius džiugino jaunieji muzikos talentai, kuriuos globoja Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondas – Pagalba Lietuvos vaikams. Renginio metu surinktos lėšos bus skiriamos būtent šiam fondui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)