48-erių moteris šiurpią medikų diagnozę išgirdo 2012-aisiais metais. Pašnekovė neslepia, kad tuomet jos gyvenimas apvirto aukštyn kojomis.

„Ėmiau jaustis blogai, svaigo galva, kuriam laikui net prarasdavau sąmonę. Nesupratau, kas su manimi darosi. Pradėjau prašyti savo daktarės siuntimo tikrintis savo sveikatą rimčiau, tačiau ilgą laiką jo man net nedavė, sakė, kad esu jauna ir per anksti neieškočiau sau ligų. Kartojo, kad man nieko nėra ir nėra ko eiti tikrintis“, – prisimena moteris.

„Tačiau vadovavausi savo nuojauta, tiesiog jaučiau, kad kažkas su manimi ne taip. Galiausiai kreipiausi tiesiogiai į kitus medikus, paprašiau, kad mane priimtų. Bet nuėjus jau pas kitą daktarą išgirdau ir vėl tuos pačius žodžius: „Kodėl tokiame jauname amžiuje aš ieškau ligų?“. Galiausiai, padarius tyrimus, jo veidas persimainė, o žvilgsnis buvo išsigandęs“, – DELFI pasakoja Aušrinė.

Aušrinė Gerikienė

Tąkart moteris išgirdo, kad jos galvoje aptiktas auglys.

„Tai buvo be galo nemalonu išgirsti. Net ir dabar kalbėti apie tai daug nesinori. Sunku. Atrodo, kad vos tik pakalbėsi, vėl viskas atsinaujins, paūmės. Kartais atrodo, kad net pajunti skausmą, lyg ir vėl blogai pasijunti, bet veji tokias mintis šalin“, – sako pašnekovė.

„Šiek tiek palengvėjo, kai sužinojau, kad auglys nėra piktybinis ir nėra linkęs didėti. Būtent dėl šios priežasties kol kas medikai susilaiko nuo operacijos. Ačiū Dievui, kad tie blogieji simptomai nėra linkę atsinaujinti“, – priduria ji.

Moteris sako nežinanti, kiek jai liko gyventi, tačiau to, anot jos, nežino net ir sveikas žmogus.

„Mes nė vienas nežinome, kiek mums liko. Kol nesusiduri su tokia diagnoze, net nepagalvoji, kad tavo dienos gali būti suskaičiuotos, atrodo, kad gyvensi amžinai. O kai supranti, kad viskas tuoj gali pasibaigti, imi suvokti, kad nežinai, kiek tau liko. Būtent dėl šios priežasties džiaugiuosi kiekviena diena ir į gyvenimą dabar žiūriu kitaip“, – tikina A. Gerikienė.

Atlikėja Aušrinė Gerkienė- Tikroji Išdykėlė

Nors šiurpią diagnozę dainininkė išgirdo prieš kelerius metus, kiek ramiau ji apie tai gali kalbėti tik dabar.

„Tuo metu, kai tai sužinojau, išvis apie tai nešnekėjau. Buvo kalnai ašarų. Ačiū Dievui, kad tuo metu turėjau stiprų draugų palaikymą, kurie nuteikė mane teigiamai. Tuo tarpu daktarai buvo nusiteikę pesimistiškai, buvo atlikta begalė tyrimų, išrašyta daug vaistų. Aš pasiskaičiau, kokios komplikacijos gali būti, jei naudosiu tuos išrašytus vaistus, todėl jų atsisakiau. Dabar jaučiuosi gerai, daug dainuoju, lekiu visur. Gal net per daug. Tas bėgimas irgi nėra gerai, reikėtų prilėtinti tempą“, – DELFI pasakoja moteris.

Vilties, kad viskas bus gerai Aušrinei suteikia pozityvios mintys ir dabartinė būsena.

„Pajunti, kad gerėja, todėl ir gyventi tampa smagiau. Jei būtų vien tik blogos žinios, vargu, ar būtų malonu apie tai kalbėti. Ačiū Dievui, kad dabar yra, kaip yra“, – sako dainininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)