„Matyt, reikia gultis po peiliu, kad pagaliau turėčiau laisvą minutę apsipirkti, – juokauja pašnekovė. – Tikrai nėra taip blogai, kaip būtų galima tikėtis. Žinoma, kol kas vaikštau atsargiai, nekeldama rankų. Šiandien bandžiau daryti valgyti, bet persigalvojau, nes vis tiek yra šioks toks skausmas krūtinės srityje, bet tai visiškai normalu. Klinika namo mane išleido šiandien popiet“.

Greitai po operacijos atsigavusi Nijolė sako, kad šiuo periodu ją sups labai geranoriški žmonės, todėl jai belieka tik ramiai sveikti.

„Gavau gėlių, daug dėmesio, meilės, šilumos. Klinikoje taip pat viskas yra labai tvarkinga, vaistai surikiuoti, masažas padarytas – visai nieko prieš būčiau, jei būtų tekę dar šiek tiek ten pagulėti.

Viskas praėjo be jokių nesklandumų, kurių, matyt, beveik ir nebūna. Visi gydytojai buvo labai užtikrinti, visi labai pozityvūs, teigiamai nusiteikę, niekas net nekalbėjo apie galimas nesėkmes, o tai labai ramino. Visgi kreipiausi į profesionalus, kurie šioje srityje nėra naujokai“, – DELFI pasakojo dainininkė.

Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Nors medikai Nijolei patarė pasistengti išlaikyti ramybę, vos už kelių dienų jos laukia koncertas su kolegėmis.

„Penktadienį jau turiu koncertą, tai žiūrėsim, kaip viskas praeis. Svarbiausia – nekilnoti rankų ir jas laikyti prie savęs, kas man yra labai sudėtinga, nes scenoje mėgstu judėti. Žinant mane, pabūti ramiai – man bus sunkiausia užduotis. Bet kažkaip reikia save stabdyti. O daugiau viskas yra gerai. Svarbiausia, kad nebūtų daug krūvio viršutinei kūno daliai, jog nekilnočiau jokių didelių svorių. Tiesa, vaikščioti reikia, kad judėtų limfa, jog kraujotaka būtų aktyvi, todėl tam reikalingi ir masažai.

Koncerto laukiu su trupučiu nerimo. Bet kadangi kolektyve esame trise, tai labai gelbsti daugeliu atvejų. Ar viena pavargusi, ar nepamiegojusi, ar serga, ar yra po operacijos – tai visą laiką yra kam pavairuoti, kam daugiau rodyti iniciatyvos scenoje ir pan. Bandysiu truputėlį slėptis už savo mergaičių, kad pavyktų išlaikyti tą ramybės būseną, kiek įmanoma. Matysim, ar išeis“, – šyptelėjo ji.

Nijolė džiaugiasi, kad nors po operacijos praėjo vos viena diena, skausmo ji beveik nejaučia: „Jaučiasi tik šioks toks tempimas krūtinės srityje ir daugiau nieko“.

„Po savaitės jau turėtų viskas po truputį dėliotis į savas lentynėles. Po 10-ies dienų turėtų būti traukiami siūlai. Tiesa, specialią pooperacinę liemenėlę turėsiu dėvėti dar porą mėnesių, kad viskas kuo dailiau sugytų“, – pridūrė dainininkė.

Pasiteiravus, ar po šios operacijos liks randai, Nijolė tikina, kad dėl to ji rūpinasi mažiausiai.

„Žinote, kai esi ištekėjusi moteris ir mama, tos krūtinės viešai nerodai. Tie randeliai visiškai niekam netrukdo. Taip jie yra, bet nesimato.

Anksčiau buvo toks periodas, kai moterys implantus dėdavosi per spenelį, tai, mano nuomone, yra didžiausia nesąmonė. Tokios operacijos metu yra pažeidžiamos pieno liaukos, todėl moterys nebegali maitinti savo vaiko krūtimi. Ačiū Dievui, aš savo dukrą Patriciją maitinau pati kuo puikiausiai vienerius metus, nebuvo jokių problemų, nes man pjūviai buvo daryti krūtų apačioje.

Nijolė Pareigytė

Dar su gydytoju aptarinėjome, kad galima implantus dėti per šoną. Nebuvo taip, kad aš domėjausi šiuo variantu, tačiau chirurgas mane supažindino su visomis galimybėmis. Kiti medikai visai neretai praktikuoja pjūvį per pažastį, jei žaizda lengvai gyja – viskas būna puikiai, bet jei sunkiau – randai toje vietoje suragėja, tampa pastebimi, todėl visada pakėlus ranką matai tą randą.

Kadangi striptizo nešoku, man nereikia rodyti savo krūtinės. Ji yra natūraliai šiek tiek pakritusi po gimdymo, todėl jokių randų net nesimato. Juolab, kad niekam nėra įdomūs tie mano randai ar nuoga krūtinė“, – patikino moteris.

Nijolė sako, kad šiuo metu ji jaučiasi kiek suvaržyta, tačiau džiaugiasi, kad viskas praėjo taip, kaip ir buvo planuota.

„Kol kas reikia save saugoti ir tausoti, pasistengti išlaikyti ramybę. Ši savaitė bus dar labai atsargi, nes tikrai dar negaliu jaustis savimi, bet pradžia gera“, – šyptelėjo ji.

Pasiteiravus, kokias rekomendacijas šiuo metu jai skyrė gydytojas, Nijolė pasidžiaugė, kad su chirurgu ji galėjo ir pajuokauti.

„Jis daug kartų kartojo, kad nekelčiau rankų. Sakė: „Pažiūrėk į mane, šitaip aš tau draudžiu kelti rankas“. Jis kilnojo rankas ir rodė, kad taip negalima“, – nusijuokė N. Pareigytė-Rukaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)