„Man tikrai nemalonu apie tai kalbėti“, – dar pokalbio pradžioje DELFI prisipažįsta moteris.

„Tai, kad trūko krūties implantas sužinojau visiškai atsitiktinai. Man tiesiog ėmė skaudėti dešiniąją krūtį. Tuo metu buvo didžiulis darbų maratonas, jaučiau stresą – matyt, viskas susidėjo, o kūnas išdavė, kad kažkas ne taip. Iki tol krūtinės man niekada neskaudėjo, todėl skausmą priėmiau su baime“, – prisimena ji.

Nijolė Pareigytė

„Mane nusiuntė pasidaryti echoskopiją. Tuo metu galvoje sukosi pačios baisiausios mintys. Ne tik dėl to, kad skauda, bet ir dėl gydytojos veido, kai tave tikrina ir lauki atsakymo. Patikrinus dešiniąją krūtį paaiškėjo, kad jai viskas yra gerai, bet patikrinus kairiąją – gydytoja pasakė, kad joje yra plyšęs implantas. Negana to, ji pasakė, kad implantas yra plyšęs jau ne pirmus metus, jog jį būtina keisti ir ruoštis operacijai“, – pasakoja dainininkė.

Tai išgirdusi Nijolė sako, kad tą akimirką tokia žinia ją išmušė iš vėžių – jai buvo sunku patikėti, kad tokia nemaloni situacija nutiko būtent jai.

„Naujiena, kad manęs laukia dar viena operacija, nėra maloni, juk laukia narkozė ir visa kita. Žinoma, prieš darydamasi krūtinės didinimą aš žinojau, kad kažkada reikės keisti implantus – pusę pažįstamų moterų jau tai patyrė – kai kurioms jie plyšo, kai kurioms susidėvėjo, kai kurios norėjo naujų. Dabar juk viskas yra pažengę ženkliai toliau“, – sako ji.

Nemalonią diagnozę išgirdusi Nijolė dėl šio fakto norėjo būti visiškai užtikrinta, todėl dėl apžiūros ji susitarė pas kitą medikę.

„Nuėjau dar pas kitą daktarę, kad tikrai būčiau tuo įsitikinusi, bet ir ji patvirtino tą patį. Nebeturėjau kur dingti. Aš žinojau, kad kažkada man reikės keisti krūtinės implantus, bet kažkaip nesitikėjau, jog viskas bus taip. Atrodo, kad viskas yra gerai, o iš tiesų nežinai, kad jie viduje jau yra plyšę. Tai nėra mirtina ar gyvybei pavojinga, tačiau sveikatos tai tikrai neprideda“, – tikina pašnekovė.

Nijolė Pareigytė Rukaitienė

Pasiteiravus, kaip ji šiuo metu jaučiasi, Nijolė sako, kad fiziškai niekas nepasikeitė – didžiausią traumą ji jaučia psichologine prasme.

„Man tikrai nieko neskauda. Tai, kad jis plyšo, aš tikrai nejaučiau. Implantas įtrūko savo paties viduje, todėl niekas iš jo neteka ir nevarva. Tiesiog jį būtina pakeisti, kad nebūtų blogiau. Nėra absoliučiai jokio pojūčio. Tąkart tą krūtį man pradėjo skaudėti dėl darbų kiekio, streso. Pasak gydytojų, taip nutinka, kai persidirbi. Fiziškai aš tikrai nieko nejaučiu, tik jaučiuosi psichologiškai blogai, nes žinau, kad implantas yra trūkęs ir automatiškai norisi saugoti savo krūtinę, išgyvenu dėl to. Kiekvieną pojūtį toje srityje seku ir prisigalvoju blogų minčių“, – atvirauja moteris.

Nijolė išdavė, kad operaciją, kurios metu jai turėjo būti pakeisti implantai, ji atidėliojo kaip įmanoma labiau, tačiau atėjus rudeniui ir sulėtėjus darbų tempui – jokių pasiteisinimų nebeliko.

Nijolė Pareigytė

„Operacija manęs laukia jau pirmadienį ir to laukiu su jauduliu. Kurį laiką ieškojome tinkamos datos, kuomet aprimtų darbų maratonas. Turėjau jau vasarą operuotis, bet atkėliau, nes sezono metu negalėjau sau to leisti. Savo darbe aš visada turiu būti aktyvi, visada judesyje ir galėti pakelti rankas. Laukiau, kada praeis visas tas darbų bumas, sakiau, kad to imsiuosi rudens pradžioje. Pagaliau radome tinkamą datą, tačiau jau penktadienį manęs laukia koncertas, tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – viliasi dainininkė.

„Sakoma, kad kai kūnas yra įpratęs prie svetimkūnio, jam susidoroti su pokyčiais yra lengviau. Labai tikiuosi, kad ir man taip bus. Kitos moterys, kurios taip pat keitėsi implantus, pasakojo, kad jau po dviejų dienų galėjo dirbti, vežti vaikus į mokyklą ir jaustis gana įprastai. Tikiu, kad ir man taip bus“, – pridūrė ji.

Pasiteiravus, kuo naujieji implantai bus kitokie, Nijolė sako, kad pirmiausiai rinkosi tuos, kurie daugiau niekada neplyštų.

„Grožio kliniką „fi clinica“ išsirinkau pagal rekomendacijas, klausiau patarimų, domėjausi, kad viskas būtų gerai ir visam gyvenimui. Išsirinkau „Motiva“ implantus, kurie yra sutverti visam gyvenimui ir neplyštantys – tai buvo pagrindinis kriterijus. Kiek domėjausi, supratau, kad šie implantai savo savybėmis, prisitaikymu gerokai lenkia savo konkurentus, be to, jie maloniai čiuopiasi. Turiu vieną implantą namuose, tai vis pačiupinėju“, – juokiasi Nijolė.

Konsultuodamasi su medikais dainininkė apsvarstė ir krūtinės dydį, kuris neturėtų keistis.

„Dydis išliks tas pats. Pradžioje plastikos chirurgo Vyginto Kaikario prašiau padaryti mažesnę krūtinę, bet metus laiko maitinau vaiką, todėl pas mane yra atsiradęs odos perteklius, todėl gydytojas patikino, kad mažesnių implantų man dėti negalima – reikia taip, kaip buvo, kad viskas atrodytų natūraliai. Iš daktaro net gavau komplimentų, kad mano krūtinė ir jos dydis yra tobuli“, – sako ji.

Kalbėti šia intymia tema Nijolė ryžosi dėl kitų moterų. Dainininkė skatina nepamirši reguliariai tikrinti savo sveikatą visapusiškai.

„Tikiuosi, kad savo situacija priminsiu moterims, jog reikia tikrintis. Būtina rūpintis savimi ir savo sveikata reguliariai. Negana to, jausmo krūtinės srityje, kad yra plyšęs implantas, nėra, todėl tai galima sužinoti tik apsilankius pas medikus“, – pabrėžia moteris.

Nijolė Pareigytė Rukaitienė

Dainininkė neslepia, kad ši trauma ją paveikė psichologiškai, todėl buvo susimąsčiusi ir apie visišką implantų atsisakymą. Nepaisant to, nurimus pirmajai reakcijai, ji prisiminė, kodėl apskritai ryžosi pasididinti krūtinę.

„Po šios žinios kiekvieną naktį miegodavau jautriau. Jei tik atsiguldavau ant kairiojo šono – iškart kildavo mintis, kad turiu saugoti save. Tai tapo ir psichologine trauma. Buvo mintis visai išsiimti tuos implantus. Tikrai buvo visokių minčių, bet paskui ėmiau mąstyti, kad esu scenos žmogus, man būtina atrodyti puikiai.

Aš visą laiką kompleksavau dėl mažos krūtinės. Atsimenu, kad net studijų laikais turėjau šį kompleksą. Kiek vėliau, kai jau pradėjome koncertuoti su grupe, trys vyrukai į mane parodė pirštu ir leptelėjo, kad visai neturiu krūtinės. Tokie žodžiai man labai įstrigo ir kirto per pasitikėjimą savimi. Netrukus ėmiau dėlioti pliusus ir minusus dėl krūtinės didinimo operacijos ir galiausiai ją atlikau. Tiesą sakant, dėl šio savo žingsnio aš nė kiek nesigailiu, jei reikėtų laiką atsukti – aš ir vėl tai daryčiau. Aš atsikračiau kompleksą, kurį turėjau ilgą laiką. Daugiau savimi esu patenkinta nuo plaukų iki pirštų galiukų“, – DELFI pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)