„Turėjau nuvežti įmonės mikroautobusą į Palangą, jį ten palikti ir važiuoti į oro uostą. Tikrai skubėjau, nes spaudė laikas. Ties Kretinga susidarė spūstis, nežinau kodėl, bet pagrindinis kelias buvo nejudantis. Aš, kaip ir daugelis kitų, apsisukau ir judėjau kita gatve per miestą. Ties sankryža, kuomet už manęs buvo didžiulė eilė, priešais mane stovėjo smėlio spalvos „Renault“. Tik vėliau paaiškėjo, kad tai buvo nežymėtas policijos automobilis“, – savo pasakojimą pradeda pašnekovas.

„Matau per veidroduką, kad vairuotoja rankomis naudojasi telefonu ar planšete ir nejuda iš sankryžos. Pamaniau, kad užsižiūrėjo, todėl paspaudžiau garso signalą. Ji pamatė, tačiau nepajudėjo iš vietos. Aš dar kartą paspaudžiau garso signalą – ji nevažiuoja. Paspaudžiau ir trečią kartą – vis tiek tas pats.

Kiek vėliau aš ją apsilenkiau ir nuvažiavau tolyn. Vos už kelių sekundžių ta pati vairuotoja mane pasivijo ir ėmė mane stabdyti su švyturėliais. Aš sustojau. Prie manęs priėjo pareigūnė ir sako: „Kodėl naudojote tą garso signalą?“. Aš jai pasakiau: „Supraskite, dabar didžiuliai kamščiai, aš labai skubu, už manęs – krūva automobilių. Aš labai atsiprašau, kad panaudojau tą garso signalą, bet tikrai skubėjau, o jūs stovėjote“. O ji man atsakė, kad man bus surašytas protokolas už tai, kad vairavau be saugos diržo. Aš iškart atsakiau, kad tai netiesa, jog aš buvau ir esu prisisegęs diržą. „Mes matėme, kad jūs buvote be diržo“, – pasakė pareigūnė. Nebenorėjau ginčytis, todėl ir pasakiau „Jei jums taip atrodo, rašykite tą protokolą“.

Žinote, pareigūnė man protokolą galėjo surašyti už garso signalo naudojimą gyvenvietėje, tuomet nebūčiau turėjęs nė menkiausio priekaišto, tačiau dabar tai tebuvo valdžios demonstravimas. Dar vienas įdomus aspektas, kad šis policijos automobilis niekaip negalėjo pamatyti ar aš vairuoju su diržu, ar be. Nebuvo nė vieno momento, kuomet tai būtų galima pastebėti. O kalbant su pareigūne aš vis dar jį segėjau“, – DELFI tikino A. Šedžius.

Pasak pašnekovo, saugos diržas tapo paprasčiausiu pretekstu jį nubausti už tai, kad drįso signalizuoti policijos pareigūnei.

„Paėmė mano vairuotojo pažymėjimą, nusifotografavo, kitų dokumentų netikrino ir pasakė, kad bauda bus atsiųsta elektroniniu paštu. Nuvažiavau į oro uostą, tikrinu savo el. paštą ir iš tikrųjų pamačiau protokolą bei paskirtą 15 eurų baudą. Buvo netikėta, nes dar tikėjausi, kad tai tebus pagąsdinimas. Tikrai nemaniau, kad atsiųs“, – sako jis.

„Dabar galvoju, ar čia taip pareigūnės man parodė savo valdžią, ar išreiškė nepasitenkinimą? Na, manau, kad dėl 15 eurų aš tikrai neverksiu, bet kur tas garsusis šūkis: „Ginti, saugoti, padėti“? Manau, kad rodydama savo valdžią ir tuo puikuodamasi pareigūnė tik pažemino save ir visą Lietuvos policiją!“ – rėžė verslininkas.

A. Šedžius pokalbio metu kelis kartus pabrėžė, kad visiškai nekaltu šioje situacijoje savęs nelaiko, tačiau paskirta bauda, anot jo, yra neteisinga.

„Esu kaltas, nes gyvenvietėje naudojau garsinį signalą ir todėl jau sumokėjau paskirtą baudą. Bet tik ne už diržą! Esmė buvo parodyti, kas ant kelio yra valdžia!“ – mano baudą gavęs vairuotojas.

„Nesvarbu, kas teisesnis, esmė tame, kad pareigūnė pasinaudojo savo statusu, o tai jau yra požiūris iš jėgos pozicijos, bet ne pagarbos eismo dalyviams. Juk ji puikiai matė, kad eismas stovi. Matyt, jai nepatiko, kad panaudojau tą garso signalą. Žinoma, aš irgi netaktiškai pasielgiau – būtų užtekę ir vieno karto, o aš paspaudžiau kelis, bet tiesiog taip tą akimirką išėjo, pasikarščiavau. Bet pareigūnė, skirdama man netinkamą baudą, pasielgė tikrai netinkamai. Visa tai priminė Rusiją, kur milicininkas ant kelio yra Dievas – kaip jis pasakė, taip ir yra – nepasiginčysi“, – apmaudo neslėpė jis.

A. Šedžius taip pat pastebėjo, kad minima pareigūnė su kita kolege buvo gana jaunos, tikėtina, tik ką pradėjusios dirbti policijoje. Toks faktas pašnekovą esą dar labiau nuliūdino. „Keista, kai jauni žmonės taip elgiasi“, – sako pašnekovas.

Pasiteiravus, ar dėl savo tiesos jis yra pasiryžęs kovoti ir policijoje, apskundžiant protokolą, A. Šedžius tikina, kad tai atimtų dar daugiau jėgų ir pinigų.

„Nesiginčysiu ir nevažiuosiu į Klaipėdą dėl galimo svarstymo, nes vien nuvažiavimas iki ten jau brangiau kainuotų, todėl labiau apsimoka susimokėti tą baudą ir viskas“, – atsiduso jis.

Policija: vairuotojas diržą segėsi tik jį sustabdžius

DELFI dėl neeilinės situacijos susisiekė ir su Klaipėdos apskrities vyr. policijos komisariatu, kuris pateikė kitokią versiją bei paviešino įrodymus.

Kaip nurodė Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė, įvykio aplinkybės kurį laiką buvo tiriamos, peržvelgta automobilio registratoriumi nufilmuota medžiaga, kurios išvadomis pasidalinta ir su DELFI.

„Jūsų minėtą asmenį sustabdė Klaipėdos apskr. VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai. Pirmiausia, norėtume atkreipti dėmesį, jog pareigūnė, kurią p. A. Šedžius minėjo „įnikus į telefoną“ sėdėjo keleivio vietoje ir dirbo tarnybiniu kompiuteriu, automobilį vairavusi jos kolegė neturėjo rankose jokių pašalinių priemonių.

Iš tarnybinio automobilio išlipusi pareigūnė aiškiai matė, kad vairuotojas jai prieinant segėsi saugos diržą jau sustabdžius automobilį, tą patvirtina ir tarnybinio automobilio registratoriaus vaizdo medžiaga, kurią Jums pridedame. Už vairavimą nesegint saugos diržo skirta 15 eurų bauda“, – situaciją komentavo policijos atstovė žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)