– Egle, kaip pastaruoju metu atrodo jūsų diena? Kokiais darbais, pareigomis, pomėgiais ji prasideda ir baigiasi?

– Ši vasara ir neseniai prasidėjęs ruduo – man itin darbingas, tačiau tai bene didžiausių atradimų, naujų iššūkių laikotarpis mano gyvenime. Įsiliejau į mūsų šeimos verslą ir visiškai naują veiklą – šiuo metu vadovauju vasaros viduryje duris atvėrusiam naujam mūsų šeimos barui-restoranui „PineWood Bar lounge“. Čia dirbu neskaičiuodama valandų ir dažnai darbui tenka paaukoti ne tik vakarus, bet ir savaitgalius. Tačiau esu laiminga turėdama gyvenime tokią galimybę, kurios dėka galiu parodyti savo sugebėjimus, realizuoti idėjas. Žinau, kad dar turiu daug ko išmokti, tačiau su kiekviena nauja užduotimi jau dabar aš augu ir tobulėju. Nors mamos reiklumas ir atidumas detalėms man neleidžia atsikvėpti nė minutei, tačiau puikiai suprantu, kad gerą rezultatą galiu pasiekti tik įdėjusi daug darbo ir pastangų. Kai sieki aukščiausios kokybės, svarbios yra net ir menkiausios smulkmenos. Esu labai dėkinga mamai už tai, kad mane to moko ir suteikia galimybę mokytis man pačiai.

Eglė Malinauskaitė

– Neseniai organizavote paplūdimio teniso mėgėjų turnyrą, ar tai pirmas kartas, kai organizavote tokį renginį? Gal renginių organizavimas taps jūsų nauja aistra?

– Pirmoji mano renginio organizavimo patirtis buvo didysis „PineWood Bar lounge“ atidarymo vakaras. Turėjau kelias svarbias užduotis, tad į šį man patikėtą darbą pažiūrėjau labai atsakingai. Atidarymas pavyko puikiai, visi svečiai buvo sužavėti tiek mūsų nauju baru-restoranu, tiek jį supančia aplinka. Tuomet ėmiausi iniciatyvos suorganizuoti kiek kitokį, sportiškesnį renginį. Kadangi pati vieta yra išskirtinė, tai norėjosi, kad ir renginys būtų kitoks. Nusprendėme, kad tai bus vasaros sezono uždarymo „PineWood“ paplūdimio teniso turnyras. Šis renginys man tapo tikru iššūkiu – buvo akimirkų, kai galvojau, kad nepamatavau savo galimybių, jog prisiėmiau per daug atsakomybių, tačiau finale viskas pavyko puikiai. Apėmė neapsakomas jausmas matant visų šypsenas ir priimant padėkas už puikiai suorganizuotą renginį. Dabar turiu ambiciją išlaikyti šį renginį tradiciniu ir kitais metais vėl suorganizuoti šį paplūdimio teniso turnyrą.

– Kokie dabar artimiausi jūsų planai, tikslai asmeniniame gyvenime, karjeroje?

– Planų turiu daug, tačiau nenorėčiau jų dabar atskleisti. Laikausi nuostatos, kad idėjos ir planai turi likti užkulisiuose, o žiūrovai tegul mėgaujasi tik tuo, kas įvyksta scenoje. Esu rezultato siekiantis žmogus, tad man smagiau dalintis tuo, ką jau padariau, išmokau, patyriau, nes galbūt mano patirtys kažkam taps įkvėpimu imtis naujos veiklos ir nebijoti išbandyti savo jėgas tokioje srityje, apie kurią niekada net negalvojo. Šiuo metu mano pagrindinis tikslas stiprinti, auginti mūsų naują šeimos verslą, o asmeninis gyvenimas kol kas tegul lieka užkulisiuose.

– Jei galėtumėte rinktis, ar norėtumėte būti lengvai atpažįstama, kaip dabar, ar visgi mieliau rinktumėtės mažai kam žinomo žmogaus kelią?

– Ir taip, ir ne. Visada turėjau tikslą gyvenime daug pasiekti. Gyvename mažoje šalyje, tad aktyvūs, verslūs žmonės natūraliai tampa žinomi. Juk visi nori būti įvertinti ir pripažinti už tam tikrus pasiekimus, kuriems viešumas yra būtinybė.

Neturiu gyvenime tikslo būti atpažįstama gatvėje kiekvieno praeivio, atvirkščiai, kartais net norėčiau eiti nepastebėta, tačiau suprantu, kad žinomumas yra tam tikras stimulas ir įsipareigojimas gyvenime siekti tikslų, už kuriuos būčiau vertinama. Norėčiau būti vertinama už gerus darbus, imtis socialinės atsakomybės projektų, ištiesiant pagalbos ranką tiems, kam jos šiandien labai reikia. Ir tam jau yra pradžia – paplūdimio teniso turnyro metu Rimanto Kaukėno fondui surinkome nemažą sumą pinigų, kuri padės išpildyti vaikų svajones. Tai tik mažas žingsnis socialinių projektų link, turiu ir kitų idėjų ateities projektams, apie kuriuos kalbėsiu juos įgyvendinusi.

– Pramogų verslu besidominčiam žmonių ratui esate žinomas veidas, todėl neišvengiamai apie jus atsiranda įvairiausių komentarų. Ar jau pripratote prie to?

– Anksčiau skaitydavau komentarus, tačiau vėliau supratau, kad tai yra laiko švaistymas. Šiuo metu manęs visiškai nežeidžia pikti ar negatyvūs komentarai, man tik gaila tų žmonių, kurie taip beprasmiškai leidžia savo laiką juos rašydami. Geriausias būdas išvengti patyčių – į jas nekreipti dėmesio.

– Ar yra dalykų, dėl kurių savo gyvenime gailitės? Kaip įprastai susidorojote su nesėkmėmis? Kokio esate būdo, kai viskas slysta iš rankų?

– Didžiausias mano gyvenime autoritetas ir geriausias mokytojas yra mano mama. Jau nuo mažų dienų ji mane mokė niekada nepasiduoti, o kritiką priimti kaip pamoką ir galimybę tobulėti. Visi mes susiduriame su nesėkmėmis. Aš taip pat esu ne išimtis. Esu padariusi ir skubotų bei gerai neapgalvotų sprendimų, ir klaidų, tačiau, kaip ir minėjau anksčiau, nesigailiu dėl jų, nes tai yra didžiosios gyvenimo pamokos, apie kurias galbūt kažkada pasakosiu savo vaikams. Geriau jau kartą suklysti, nei bijoti žengti žingsnį į priekį. Nėra pasaulyje nei vieno sėkmingo verslininko, aktoriaus, menininko ar mokslininko, kurie tokiais tapo nei karto nesuklydę. Tik darydami klaidas mes augame ir tobulėjame.

Na, o akimirkos, kai atrodo, jog viskas slysta iš rankų, man asmeniškai yra labai vertingos, nes būtent po jų aš jaučiuosi stipresnė, brandesnė ir gebanti lengviau išspręsti kylančias problemas.

– Jau anksčiau esate minėjusi, kad save puikiai įsivaizduotumėte verslo pasaulyje. Kaip manote, ar moterims tai daryti kiek sunkiau nei vyrams? Ar šioje sferoje jums lengva konkuruoti, siekti savo tikslo?

– Aš puikiai įsivaizduoju save verslo pasaulyje. Man tai labai įdomu, esu drąsi ir niekada nebijau siekti užsibrėžto tikslo. Sutinku, kad verslių moterų yra žymiai mažiau nei vyrų, tačiau, manau, verslumui lytis neturi jokios įtakos. Tai labiau pačios moters pasirinkimas. Jei esi pakankamai stipri imtis savo verslo ir supranti, kad tai nebus vien tik malonus užsiėmimas, kodėl gi ne? Čia tik daugiau visuomenės nuostata, jog verslininkystė labiau tinka vyrams. Yra daug stiprių moterų, kurios sėkmingai imasi verslo ir kartais net daugiau pasiekia už vyrus.

– Kokį patarimą duotumėte, jei galėtumėte jį skirti jaunesnei sau?

– Niekada neabejoti savo tėvų patarimais. Jie turi daug patirties ir linki savo vaikams tik geriausio. Man prireikė laiko, kad išties tai suprasčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)