Kaip pranešė miesto administracijos spaudos tarnybos atstovas, muzikantas per savo vizitą, skirtą arkivyskupo Pimeno atminimui, apsilankė vaikų infekcinėje ligoninėje, kurioje jau trejus metus gyvena Vania.

"2003 metų balandį Vania atsitiktinai buvo rastas tramvajuje ir paguldytas į 1-ąją vaikų infekcinę ligoninę, kur iki šiol ir gyvena, nes įprasto internato sąlygos berniukui nėra saugios. Dabar Vanią prižiūri ligoninės personalas", - patikslino spaudos tarnybos atstovas.

Maestro nusprendė pasirūpinti tolesniu sergančio vaiko likimu. Saratovo meras perdavė M.Rostropovičiui Vanios ligos istorijos išrašą.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas Dmitrijus Sviščevas savo ruožtu pranešė, kad muzikantas nekalbėjo apie konkrečią materialinę paramą.

"Esmė ta, kad ligoninė dabar ieško būdų pervesti Vanią į specializuotą vaikų įstaigą, kur jis pradės mokyklos programos kursą, nes berniukui netrukus sukaks 7 metai ir jis turi lankyti mokyklą. Ir M.Rostropovičius šį klausimą spręs Maskvoje. Jei iškils būtinybė, M.Rostropovičius pasirūpins berniuko gydymu Šveicarijoje", - sakė vyriausiasis gydytojas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją