R. Marčėnas pašarvotas Kauno laidojimo namuose, į kuriuos iki 21 val. vakaro antradienį rinkosi žinomą rašytoją pažinoję žmonės. Trečiadienį su velioniu bus taip pat galima atsisveikinti nuo 9 val. ryto, urna išnešama 13 val. 30 min.

Rašytojas bus laidojamas trečiadienį Petrašiūnų kapinėse, Rašytojų kalnelyje. Artimieji prašė, kad R. Marčėną visi norintys pagerbtų ne vainikais, o vienu žiedu.

Šviesumo ceremonijai suteikė ir projektorius, per kurį ant šarvojimo salės sienos buvo rodomos nuotraukos iš velionio gyvenimo.

„Mes labai dėkingos visiems, kurie padėjo, kai labiausiai reikėjo – kai kartais jautėmės sutrūkinėjusios medicinos pagalbos įkaitėmis ar net aukomis.

Mes pakovojome ir tėtis pakovojo, bet dar tada, kai kalbėjo, spėjo pakartot, ką sakydavo pastaruosius 40 metų – nenorėčiau gulėti ir tik egzistuoti. Išeiti beveik taip ir pavyko.

Dabar atsisveikinsime. Norėtųsi – kuo ramiau, su jūsų palaikymu, mintimis, šio atsisveikinimo proga mums visiems prisimenant šalia esančius gyvuosius“, – sekmadienį savo socialiniame tinkle apie tėtį rašė N. Marčėnaitė.

R. Marčėnas gimė 1937 m. balandžio 4 d. Marijampolėje, K. Donelaičio vidurinę mokyklą baigė Klaipėdoje, o istorijos studijas – 1960 m. Vilniaus universitete. Dėstė Vilniaus universiteto Kauno vakariniame fakultete, vėliau buvo Vytauto Didžiojo universiteto Atkuriamojo senato narys ir naujai susikūrusios Istorijos katedros vedėjas. 2001–2006 m. Kauno technologijos universiteto Humanitarinio fakulteto Lietuvių kalbos katedros vedėjas, docentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)