„Kai kroviau pirmas dėžes, kiekvieną apverkiau. Kai kroviau jau kokią dvidešimt šeštą, apėmė toks isteriškas juokas. Paskui viską dariau su tam tikru pojūčiu, kad ateinu į geresnį gyvenimo laikotarpį“, – atviravo D. Teišerskytė, pasakodama apie skyrybas.

Teismų procesas truko net dešimt metų, nes abu sutuoktiniai kaltino vienas kitą neištikimybe ir melu. Taip pat niekaip nepavyko sutarti dėl turto dalybų.

„Aš tiesiog per stipri ir per savarankiška šiuolaikiniams vyrams“, – sakė ji. D. Teišerskytė stengiasi nepasiduoti liūdesiui ir įžvelgti skyrybose ne vien problemas, nuoskaudas, bet ir teigiamus dalykus, kuriuos jos atnešė.

„Aš dabar galbūt daug ką daryčiau kitaip, bet kita vertus, vargu. Tai, kad aš dabar esu viena, dar nereiškia, kad tai yra blogai. Priešingai, man šiuo metu yra pakankamai gerai“, – tvirtino moteris.

Po skyrybų ji buvo priversta parduoti butą Žaliakalnyje, kuriame pragyveno daugiau nei trisdešimt metų. Kaip teigia ji pati, tai skyrybų rezultatas. Turto dalybos buvo neišvengiamos, todėl pardavus butą, teko pasidalinti pinigus.

Dalia Teišerskytė savo namuose

„Dariau tai ne savo valia. Bet manau, kad tai yra sąžininga. Nereikia užsikabinti. Žinoma, aš galėjau spyriotis, galėjau valkiotis po teismus, bet aš manau, kad garbė ir orumas yra daug svarbiau“, – sakė ji.

Moteris nuogąstavo, kad gali tekti parduoti ir itin jos mylimą sodybą Kauno rajone. Ši vieta Daliai ypatinga, nes būtent čia yra moters ramybės kampelis. Kaip sakė ji pati, į sodybą visuomet keliauja pailsėti nuo miesto šurmulio ir politinių intrigų.

Prieš dvidešimt metų įsigyta sodyba anksčiau buvo apleista mokykla, todėl D. Teišerskytė pati ėmėsi vadovauti remonto darbams.

„Viską pati dariau, ir brėžinius, ir interjerą, ir statybininkams vadovavau, ir tapetus rinkau, ir paveiksliukus visokius vežiau“, – anksčiau yra pasakojusi moteris.

Dalia Teišerskytė savo namuose

Nors sodybos teritorija milžiniška, bet visuomet būna idealiai prižiūrėta ir sutvarkyta. Dar tuo metu, kai dirbo Seime, ji įkūrė šioje erdvėje savo rojaus kampelį, kuriame rasdavo laiko užsiimti ir sodo darbais. Kadangi senojoje mokykloje stovėjo sporto salė, moteris mielai leisdavo ja naudotis miestelio vaikams. Deja, gali tekti jos atsisakyti, nes tai irgi bendras jos ir sutuoktinio turtas, kurio veikiausiai neaplenks dalybos, nes vyras pageidauja atgauti savo turtą pinigais.

„Baigiu vieną gyvenimo etapą ir pradedu kitą“, – sakė Dalia. Kadangi butas jau parduotas, o sodybos likimas kol kas nėra aiškus, moteriai teko ieškoti atsarginio plano, kur tektų prisiglausti netekus ir šios gyvenamosios vietos. Radusi skelbimą apie Panemunėje parduodamą seną namelį su penkiais arais žemės, moteris nedelsdama jį nusipirko.

„Panemunėje yra butas. Pusė tarybinio namelio, pirmas aukštas, su sodu. Žinoma, mes nulėkėme, davėme avansą iš karto ir aš dabar gyvenu ant dėžių ir maišų“, – pasakojo ji. Moteris sakė, kad būtinai įsirengs lysvę, augins daržoves.

„Darbas, judėjimas – tai mano energetinis užtaisas. Mano žolė, mano gėlė. Matai, kad šiandien pražydo balta, o vakar buvo oranžinė, o vien lelijų vienadienių turiu kokių trisdešimt rūšių“, – pasakojo ji.

Moteris sakė, kad šiuo metu ją labiausiai slegia vienatvė. Nebeliko nei politikos, nei žmogaus, su kuriuo galėtų pasidalinti kasdienybės rūpesčiais.

Dalia Teišerskytė savo namuose

„Jaučiuosi vieniša. Kaip gi kitaip. Aš juk esu gyvas žmogus. Žinoma, aš esu reikalinga, užimta, įdomi ir veikli, ir taip toliau, bet kai ateina švenčių metas... Taip, aš kviečiu vaikus, jie ateina, mes būname kartu, aš juos labai myliu, mano anūkai yra fantastiški ir viskas OK, bet... Būna tokių momentų, kai norisi, kad kas nors sakytų – paverk ant mano peties“, – neslėpė Dalia.

Šiuo metu ji labai laukia artėjančio lapkričio mėnesio. Tada moteris švęs gimtadienį, kurio proga pati viena leisis į kruizą po Viduržemio jūrą ir bandys užsimiršti pastaruosius metus ją kamavusias problemas.

Visą laidą galite pamatyti čia

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)